Powered by

Ν. Χριστοδουλίδης: Αλλάζουν τα δεδομένα για την ευρύτερη περιοχή οι συμφωνίες με την Αίγυπτο-Μια ιστορική μέρα

Την πολιτική βούληση να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι κατά τη σημερινή τελετή υπογραφής Συμφωνίας και Μνημονίου Συναντίληψης ανάμεσα στις δύο χώρες, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της ενεργειακής έκθεσης EGYPES 2025, στο Κάιρο.

Μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας και του Μνημονίου Συναντίληψης, τα οποία υπέγραψε εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτή είναι η έκτη μου επίσκεψη στην Αίγυπτο από την ανάληψη των καθηκόντων μου πριν από δύο χρόνια.

Σήμερα είναι πραγματικά μια ιστορική μέρα. Η υπογραφή της Συμφωνίας και του Μνημονίου αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη της στρατηγικής φύσης των σχέσεων μας.

Οι Συμφωνίες είναι καταλυτικές, αλλάζοντας τα δεδομένα για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και πέραν αυτής, και για την Ευρώπη.

Σε αυτή την εποχή γεμάτη προκλήσεις και πολυπλοκότητα, η Κύπρος και η Αίγυπτος ανοίγουν ένα νέο δρόμο, και κάνοντας το αυτό δείχνουμε τον δρόμο μπροστά και αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά ότι η Κύπρος και η Αίγυπτος είναι αξιόπιστοι και προβλέψιμοι εταίροι».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Σίσι καλωσόρισε θερμά τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη εκφράζοντας την αποφασιστικότητα οι σχέσεις των δύο χωρών να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο προς όφελος των δύο λαών.

Δειτε Επισης

Ανοδικά έκλεισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ-Εβδομαδιαίες ζημιές 0,25%
Λιου Τζιαντσάο (ΚΚΚ): Η Κύπρος έχει καταστεί για άλλη μια φορά πύλη για τη συνεργασία Κίνας-Ε.Ε.
Ετήσια αύξηση 1,5% στους εργαζόμενους και 1,9% στις ώρες εργασίας το πρώτο τρίμηνο
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-FAO στους τομείς διαχείρισης υδάτινων πόρων, σπατάλης τροφίμων και επισιτιστικής ασφάλειας
Έκανε εργαλείο παρακολούθησης εισαγωγών για μη εκτροπή εμπορίου λόγω δασμών η Κομισιόν
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο
ΠτΔ: Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και ένταξη στη Σένγκεν στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας Ε.Ε.
Αντρέας Κυπριανού: Η ανάγκη απλοποίησης διαδικασιών προς υλοποίηση ΚΑΠ και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης
Συζήτησαν για τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Η.Β. και Λάρνακας Νάκης Αντωνίου και Ύπατος Αρμοστής
Μάκης Κεραυνός: Σταθερή και ανθεκτική η κυπριακή οικονομία-Μας απασχολούν οι ανελαστικές δαπάνες