Powered by

Με απώλειες έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ

Ζημιές κατέγραψε στη συνάντηση της Πέμπτης το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 224,42 μονάδες, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,02%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €577,656.16.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 136,15 μονάδες, καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 0,18%.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, πτώση σε ποσοστό 0,21% καταγράφουν τόσο η Εναλλακτική Αγορά όσο και τα Ξενοδοχεία, ενώ κέρδη σε ποσοστό 0,06% σημειώνει ο δείκτης της Κύριας Αγοράς. Δεν παρουσίασε μεταβολή ο δείκτης των Επενδυτικών Εταιρειών.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €320,897.4100 (τιμή κλεισίματος €4.7800 – άνοδος 0,21%), της Atlantic Insurance με €98,392.5000 (τιμή κλεισίματος €2.5200 – άνοδος 0,80%), της Demetra Holdings με €78,587.6100 (τιμή κλεισίματος €1.5950 – χωρίς μεταβολή), της Τσιμεντοποιία Βασιλικού με €22,340.0000 (τιμή κλεισίματος €3.7200– πτώση 2,62%) και της Τράπεζας Κύπρου με €20,057.4000 (τιμή κλεισίματος €5.0400– χωρίς μεταβολή).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 6 κινήθηκαν ανοδικά, 6 καθοδικά και 7 αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 135.

Στο μεταξύ, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου αποφάσισε, κατόπιν αιτήματος της εταιρείας Altrecom Plc (η «Εταιρεία»), να προχωρήσει με τη διαγραφή των μετοχών της από τη ΝΕΑ Αγορά, σύμφωνα με την εξουσία που του παρέχει το Άρθρο 178(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου καθώς και η Παράγραφος 2.4.1.3 της ΚΔΠ 379/2014 ως τροποποιήθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΧΑΚ, η διαγραφή των μετοχών της πιο πάνω εταιρείας από το Χρηματιστήριο θα ισχύσει από τις 19 Φεβρουαρίου 2025.

Για το σκοπό αυτό, το Χρηματιστήριο θα προχωρήσει σε αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της πιο πάνω εταιρείας από τις 14 μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου 2025.

Κατά την ίδια ημερομηνία, οι μετοχές της εταιρείας θα διαγραφούν και από το Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών, σύμφωνα με το Άρθρο 19 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου.

Δειτε Επισης

Αύξηση της απασχόλησης στον ευρύ δημόσιο τομέα κατά 1.476 άτομα το τέταρτο τρίμηνο του 2024
Άγγιξαν τις 13.000 οι κενές θέσεις εργασίας το τέταρτο τρίμηνο του 2024-Πόσες ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2023
Λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες των βουλευτών και καταθέτει αναθεωρημένα νομοσχέδια για τις πολλαπλές συντάξεις η Κυβέρνηση
Ώθηση στην ανάπτυξη από τις υπό εξέλιξη μεγάλες μη οικιστικές ιδιωτικές επενδύσεις και έργα υποδομής-Οι προβλέψεις της ΚΤΚ
Σπάει τα κοντέρ και το 2025 ο κυπριακός τουρισμός-Νέο ρεκόρ αφίξεων τους πρώτους δύο μήνες του έτους
Πρόσφορο έδαφος για συνεργασία σε διάφορους τομείς μεταξύ κυπριακών και ελληνικών επιχειρήσεων
Υπό αξιολόγηση οικονομική, δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Κύπρο
Ξεκινά η διαδικτυακή ψηφοφορία για τα 17α ΙΝ Βusiness Awards
Νέα κλινική στον Στρόβολο-Τριώροφο κτήριο με χειρουργική και μονάδα εντατικής θεραπείας
Απόψε τα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής, Aρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Ανάπτυξης Γης 2024