Powered by

Με απώλειες έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ

Ζημιές κατέγραψε στη συνάντηση της Πέμπτης το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 224,42 μονάδες, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,02%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €577,656.16.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 136,15 μονάδες, καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 0,18%.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, πτώση σε ποσοστό 0,21% καταγράφουν τόσο η Εναλλακτική Αγορά όσο και τα Ξενοδοχεία, ενώ κέρδη σε ποσοστό 0,06% σημειώνει ο δείκτης της Κύριας Αγοράς. Δεν παρουσίασε μεταβολή ο δείκτης των Επενδυτικών Εταιρειών.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €320,897.4100 (τιμή κλεισίματος €4.7800 – άνοδος 0,21%), της Atlantic Insurance με €98,392.5000 (τιμή κλεισίματος €2.5200 – άνοδος 0,80%), της Demetra Holdings με €78,587.6100 (τιμή κλεισίματος €1.5950 – χωρίς μεταβολή), της Τσιμεντοποιία Βασιλικού με €22,340.0000 (τιμή κλεισίματος €3.7200– πτώση 2,62%) και της Τράπεζας Κύπρου με €20,057.4000 (τιμή κλεισίματος €5.0400– χωρίς μεταβολή).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 6 κινήθηκαν ανοδικά, 6 καθοδικά και 7 αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 135.

Στο μεταξύ, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου αποφάσισε, κατόπιν αιτήματος της εταιρείας Altrecom Plc (η «Εταιρεία»), να προχωρήσει με τη διαγραφή των μετοχών της από τη ΝΕΑ Αγορά, σύμφωνα με την εξουσία που του παρέχει το Άρθρο 178(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου καθώς και η Παράγραφος 2.4.1.3 της ΚΔΠ 379/2014 ως τροποποιήθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΧΑΚ, η διαγραφή των μετοχών της πιο πάνω εταιρείας από το Χρηματιστήριο θα ισχύσει από τις 19 Φεβρουαρίου 2025.

Για το σκοπό αυτό, το Χρηματιστήριο θα προχωρήσει σε αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της πιο πάνω εταιρείας από τις 14 μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου 2025.

Κατά την ίδια ημερομηνία, οι μετοχές της εταιρείας θα διαγραφούν και από το Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών, σύμφωνα με το Άρθρο 19 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Πώλησε και τα πολυκαταστήματα ERA η Ermes-Στην Gencom που αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις έναντι του τυπικού ποσού του €1,00
Leptos Calypso Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι, προσέλκυση νέων αγορών και απόδοση των ανακαινίσεων
Η ακμάζουσα αγορά ακινήτων της Λευκωσίας και το top 5 των ακριβότερων συναλλαγών