Δύο ανακοινώσεις της Ελληνικής Τράπεζας για τις αλλαγές στο μετοχικό της κεφάλαιο

Την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Eurobank στο μετοχικό της κεφάλαιο και την ταυτόχρονη έξοδο της Demetra από αυτό, ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της στο ΧΑΚ, η Ελληνική Τράπεζα αναφέρει πως, «σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λίμιτεδ (η «Τράπεζα») ημερομηνίας 11 Φεβρουαρίου 2025 και γνωστοποίησης που παραλήφθηκε από την Τράπεζα Eurobank Α.Ε. στις 11 Φεβρουαρίου 2025, η Τράπεζα ανακοινώνει την ολοκλήρωση της απόκτησης επιπρόσθετων 154.832.195 μετοχών από την Eurobank Α.Ε., αυξάνοντας την συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας από 55,96% σε 93,47%».

Παράλληλα σε δεύτερη ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι, «σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λίμιτεδ ημερομηνίας 11 Φεβρουαρίου 2025 και της γνωστοποίησης που παραλήφθηκε από την Τράπεζα στις 11 Φεβρουαρίου 2025, ανακοινώνεται ότι η πώληση του 21,33% της DEMETRA HOLDINGS PLC, συνολικά 88.064.705 μετοχές, έχει ολοκληρωθεί και συνεπώς η συμμετοχή της DEMETRA HOLDINGS PLC στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας έχει μειωθεί από 21,33% σε 0%».

Δειτε Επισης

Ο χάρτης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην Κύπρο… Οι μονάδες ανά περιοχή, η δυναμικότητα και τα αστέρια
Δράσεις Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου για ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα
Αντίστροφη μέτρηση για τα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής, Aρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Ανάπτυξης Γης 2024
Στο νέο τεύχος του περιοδικού GOLD: Έντεκα Κύπριοι επιχειρηματίες που διαπρέπουν έξω από τα σύνορα της χώρας
Ποιο είναι το CITADEL που προσκρούει στα τείχη-Το αρχιτεκτονικό στυλ και το προφίλ της ανάπτυξης (pics)
Γιώργος Παντελίδης: Μεγάλη ευκαιρία για το κυπριακό επιχειρείν η Προεδρία της Ε.Ε.-Το μήνυμα στις συντεχνίες
Ν. Χριστοδουλίδης: Με εντυπωσιακή θέση στον διεθνή ναυτιλιακό χάρτη η Κύπρος-Τεράστια ανάπτυξη την τελευταία διετία
Deloitte Κύπρου: Ορόσημο για τον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών η εκλογή Γ. Παντελίδη στην προεδρία της ΟΕΒ
Η Νατάσα Πηλείδου διευθύνουσα σύμβουλος της Med Energywise Ltd
Η ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης της χρηματοοικονομικής παιδείας ανάμεσα στους νέους και πώς θα επιτευχθεί