Powered by

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η εμπρόθεσμη υποβολή δήλωσης εισοδήματος εταιρείας για 2022

Η 28η Φεβρουαρίου 2025 είναι η τελευταία ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής της Δήλωσης Εισοδήματος για το Φορολογικό έτος 2022 από πρόσωπο, το οποίο με βάση τις διατάξεις του άρθρου 33(10) του περί Φορολογίας του Εισοδήματος Νόμου Ν118(Ι)/2002, όπως έχει τροποποιηθεί, έχει υποχρέωση υποβολής Συνοπτικού Πίνακα Πληροφοριών Ελεγχόμενων Συναλλαγών, και  του Συνοπτικού Πίνακα Πληροφοριών Ελεγχόμενων Συναλλαγών, σύμφωνα με τη παράγραφο 5(α) της Κ.Δ.Π 314/2022, για το έτος 2022.

Στην ανακοίνωση το Τμήματος Φορολογιας διευκρινίζεται ότι με απόφαση του Εφόρου Φορολογίας δεν θα επιβληθούν χρηματικές επιβαρύνσεις, εφόσον υπάρξει συμμόρφωση με τις πιο πάνω φορολογικές υποχρεώσεις μέχρι και την 31η Μαΐου 2025.

Το Τμήμα σημειώνει επίσης ότι η υποβολή των πιο πάνω μετά την 31η Μαΐου 2025 συνεπάγεται  την επιβολή διοικητικού προστίμου και χρηματικής επιβάρυνσης και ειδικότερα επιβολή διοικητικού προστίμου €500 για μη έγκαιρη υποβολή του Συνοπτικού Πίνακα Πληροφοριών Ελεγχόμενων Συναλλαγών για το φορολογικό έτος 2022 και επιβολή χρηματικής επιβάρυνσης ύψους €100 για μη έγκαιρη υποβολή της Δήλωσης Εισοδήματος Εταιρείας για το φορολογικό έτος 2022. 

Δειτε Επισης

Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη
Νίκος Χριστοδουλίδης: Οι millenials ο καλύτερος εγγυητής του μέλλοντος (vid)
Οι δηλώσεις των χορηγών του 15ου Nicosia Economic Congress (vid)
Η συζήτηση Νίκου Χριστοδουλίδη με νεαρούς επιχειρηματικούς ηγέτες στο 15ο Nicosia Economic Congress (vid)
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος της Κυβέρνησης η μετατροπή της Κύπρου σε κορυφαίο επιχειρηματικό προορισμό
Το επιχειρείν στον τομέα της βιομηχανίας και του εμπορίου με τη νέα γενιά στα ηνία-Η μετάβαση και οι προκλήσεις
Μικρή άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ
Μείωση του ετήσιου πληθωρισμού σε Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά τον Μάρτιο
Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Γερμανίας για ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών