Διαφωνούν με την μείωση των ωραρίων λειτουργίας τους τα κέντρα αναψυχής-«Ανησυχία για το μέλλον επιχειρήσεων»
InBusinessNews 10:21 - 10 Φεβρουαρίου 2025
![ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ](/images/dP9hB_fcIENSm0Vjjz92RGEatxA=/787172/width-750/2024/06/10/KENTRA_ANAPsUKhES.jpg)
Η λειτουργία παράνομων χώρων, οι αυξημένες λειτουργικές δαπάνες και η έλλειψη προσωπικού ήταν τα σημαντικότερα προβλήματα που αναδείχθηκαν κατά την Ετήσια Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του Παγκυπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), η οποία διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη, στο Μέγαρο ΚΕΒΕ, με τον σύνδεσμο να καταγγέλλει προσπάθεια του αρμόδιου Υφυπουργείου για δραστική μείωση των ωραρίων λειτουργίας, κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία για το μέλλον των επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου, κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης έγινε ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, με εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας των κέντρων αναψυχής, αρκετά εκ των οποίων, όπως αναφέρεται, είναι διαχρονικά.
Όπως αναφέρεται, η Συνδιάσκεψη ασχολήθηκε σε μεγάλο βαθμό με τη λειτουργία παράνομων χώρων και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους νόμιμους επιχειρηματίες, προσθέτοντας πως ήταν έκδηλη η ανησυχία των επιχειρηματιών αναφορικά με τις κατακόρυφα αυξημένες λειτουργικές δαπάνες, την έλλειψη προσωπικού και την πολιτική γύρω από την εργοδότηση φοιτητών από τρίτες χώρες όταν αυτοί αποφοιτούν.
Προστίθεται ότι, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και η διαφαινόμενη, όπως σημειώνεται, προσπάθεια του Υφυπουργείου Τουρισμού να περιλάβει στο νέο νομοσχέδιο που έχει ετοιμαστεί σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία των κέντρων αναψυχής ωράρια που «όχι μόνο εξοργίζουν την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών, αλλά προκαλούν έντονη ανησυχία για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, του προσωπικού και των οικογενειών τους, αφού επιχειρεί να μειώσει δραστικά τα ωράρια λειτουργίας στην πλειοψηφία των κέντρων αναψυχής και να τα αυξήσει σε αλλά, όπου όπως φαίνεται δυστυχώς φωτογραφίζονται συγκεκριμένα συμφέροντα».
«Επιχειρείται επίσης η αλλαγή του ονόματος του υφιστάμενου νόμου που μόνο τυχαίο δεν είναι», συμπληρώνεται σχετικά
Η Συνδιάσκεψη έκλεισε με Τιμητικές Βραβεύσεις προς δύο πρώην Γενικούς Γραμματείς του ΠΑΣΙΚΑ, τους Δημήτρη Μαλέκο και Ακη Λεωνίδου, ενώ τιμήθηκε επίσης το πρώην μέλος του ΔΣ Ντίνος Χαραλάμπους, καθώς και τα επί σειρά ετών μέλη του ΔΣ, Ιωάννης Ιωαννίδης, Άρις Αριστείδης και Χρήστος Αβραάμ, για την προσφορά τους τόσο στον τομέα της φιλοξενίας αλλά και στον ΠΑΣΙΚΑ, καταλήγει η ανακοίνωση.