Τράπεζα Κύπρου: Ανταποκρίνεται εκ νέου άμεσα στις αποφάσεις της ΕΚΤ και μειώνει το επιτόκιο κατά 0.25%

Η Τράπεζα Κύπρου ανταποκρίνεται άμεσα στις αποφάσεις μείωσης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και προχωρεί στη μείωση του επιτοκίου αναφοράς στα δάνεια που συνδέονται με το Βασικό Επιτόκιο της ΕΚΤ σε 2,90% από 3,15% με ισχύ από τις 5 Φεβρουαρίου 2025.

Πρόκειται για μείωση 0,25% που θα έχει εκ νέου σημαντική θετική επίδραση στους πελάτες της και συγκεκριμένα στο ύψος της μηνιαίας δόσης των δανείων τους.

Σχεδόν 12.000 δανειολήπτες, τα δάνεια των οποίων συνδέονται με το Βασικό Επιτόκιο της ΕΚΤ θα δουν τη δόση τους να μειώνεται άμεσα.

Από την έναρξη των μειώσεων των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούνιο του 2024 η συνολική μείωση ανέρχεται σε 1,6% (από 4,50% σε 2,90%)

Υπενθυμίζεται πως εδώ και μήνες έχει αρχίσει και η μείωση στα επιτόκια ακόμα 8.000 δανειοληπτών, των οποίων τα δάνεια είναι συνδεδεμένα με το Euribor. Ενδεικτικά, το Euribor από το 4,14%, που είχε φτάσει τον Οκτώβριο του 2023 έχει υποχωρήσει σταδιακά και βρίσκεται σήμερα στο 2,59%.

Εκτιμάται πως η καθοδική πορεία και των δύο επιτοκίων αναφοράς θα συνεχιστεί. Στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει η ΕΚΤ καταδεικνύουν ότι τα επιτόκια δανείων προς νοικοκυριά στην Κύπρο έχουν μειωθεί κατά 0,84% από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο 2024, ενώ η αντίστοιχη μείωση για την ίδια περίοδο κατά μέσο όρο στην ΕΕ ήταν 0,40%.

Η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει την πραγματική οικονομία του τόπου, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, προσφέροντας προϊόντα που ικανοποιούν όλες τις ανάγκες με ανταγωνιστικά επιτόκια και ελκυστικούς όρους χρηματοδότησης.

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε 281.147 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Ελληνική Τράπεζα: Η απόλυτη εμπειρία ψηφιακής τραπεζικής εύκολα, γρήγορα και απλά
Η ΕΚΤ αποφασίζει για τα επιτόκια-Οι εκτιμήσεις και οι παράγοντες που θα σταθμιστούν
Ενεργός συμμετοχή στην Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος για τον ΣΕΛΚ-Το φετινό θέμα και ο στόχος των διαφόρων δράσεων
Με ποσοστό 2,013% ανεπιτυχής η δημόσια πρόταση…. Δεν έπιασε το 50% της Demetra η Logicom
Πώς προχωρά το Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι δόσης»-Πόσες αιτήσεις εγκρίθηκαν και πόσες συμβάσεις υπογράφηκαν
Αριστείδης Βουράκης: Εξαιρετική χρονιά για την AstroBank το 2024-Διευρυμένος τραπεζικός όμιλος με Alpha Bank
ΚΕΔΙΠΕΣ: Κατέβαλε άλλα €40 εκατ., στο €1,51 δις η συνολική αποπληρωμή προς το κράτος
Morningstar DBRS: Πιθανή αύξηση του κόστους κινδύνου για τις ελληνικές τράπεζες λόγω δασμών
Deal ορόσημο με Ελληνική για ΚΕΔΙΠΕΣ-Τερματίζεται το σχέδιο εγγύησης δανείων