Powered by

Γερμανία: Ηπιότερη η αύξηση της ανεργίας τον Δεκέμβριο

Με μικρότερο ρυθμό από τον αναμενόμενο αυξήθηκε η ανεργία στη Γερμανία, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αγορά εργασίας της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπη με μία τελευταία οικονομική δυσχέρεια.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 10.000 άτομα τον Δεκέμβριο, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν αύξηση κατά 15.000. Το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε στο 6,1%, ανέφερε την Παρασκευή σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή υπηρεσία εργασίας.

«Η συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση του 2024 έχει αφήσει βαθιά σημάδια στην αγορά εργασίας», δήλωσε η Andrea Nahles, επικεφαλής της υπηρεσίας. «Όμως, σε γενικές γραμμές, συνέχισε να διατηρεί τη θέση της», πρόσθεσε η ίδια.

Τα στοιχεία έρχονται την ώρα που ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές στις 23 Φεβρουαρίου. Η αγορά εργασίας ήταν ένα από τα λίγα ανθεκτικά τμήματα μίας οικονομίας που συρρικνώθηκε το 2023 και το 2024 και αναμένεται να επεκταθεί κατά μόλις 0,2% φέτος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, το κόμμα SPD του Σολτς τα πάει αρκετά άσχημα στην ανατολική Γερμανία, όπου η ανεργία είναι γενικά υψηλότερη απ’ ό,τι στα δυτικά κρατίδια.

Εν τω μεταξύ, οι γερμανικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να προσελκύσουν το προσωπικό που χρειάζονται, σύμφωνα με το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο DIHK, η έκθεση του οποίου για τον Δεκέμβριο έδειξε ότι περίπου το 43% των επιχειρήσεων δυσκολεύεται να καλύψει τις κενές θέσεις εργασίας λόγω της έντονης έλλειψης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Δειτε Επισης

Νομοσχέδιο-σοκ στη Γαλλία για μείωση του ελλείμματος… Ο Μπαϊρού καταργεί μέχρι και επίσημες αργίες
Μπλόκο Σλοβακίας στο 18ο ευρωπαϊκό πακέτο κυρώσεων κατά Ρωσίας-«Πραγματικά λυπάμαι»
Εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Ινδονησίας με δασμούς 19%... «Εμείς δεν θα πληρώνουμε τίποτα»
Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας παρουσιάζει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2026-Στόχος η εξοικονόμηση €40 δισ.
Πάνω από $71 το πετρέλαιο Μπρέντ εν αναμονή των δηλώσεων Τραμπ για Ρωσία
Μεγαλύτερη αύξηση από την αναμενόμενη στις εξαγωγές της Κίνας τον Ιούνιο
Ευρώ: «Άμυνα» απέναντι στους δασμούς Τραμπ και εν μέσω προσδοκιών για εμπορικό deal
Άνοδος του γερμανικού 30ετούς στο υψηλότερο επίπεδο από το 2023
Μάρος Σέφτσοβιτς: Ε.Ε. και ΗΠΑ πλησιάζουν σε μια καλή εμπορική συμφωνία
Σε υψηλό 14ετίας το ασήμι-Στενότητα στην αγορά λόγω δασμών