powered by

Τεχνικές και εποπτικές πτυχές στην υποβολή εκθέσεων από τους ΔΟΕΕ-Ενημερωτική εκδήλωση από ΕΚΚ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) διοργάνωσε σήμερα διαδικτυακή εκδήλωση για τους Διαχειριστές Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΔΟΕΕ) για τις τεχνικές και εποπτικές πτυχές της υποχρέωσης υποβολής εκθέσεων από τους ΔΟΕΕ (AIFMD Reporting) για να αναδείξει βασικές αλλαγές που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2026 με την εισαγωγή της Οδηγίας AIFMD II.

Στην εκδήλωση, με οικοδεσπότη τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΚ, Πανίκκο Βάκκου και λειτουργούς της ΕΚΚ από τα Τμήματα Εποπτείας και Πληροφορικής, έγιναν παρουσιάσεις για τις τεχνικές και τις εποπτικές πτυχές της υποχρέωσης υποβολής εκθέσεων από τους ΔΟΕΕ, παρέχοντας επίσης πρακτική καθοδήγηση για την εφαρμογή της.

H υποχρέωση της παρακολούθησης της υποχρέωσης υποβολής εκθέσεων από τους ΔΟΕΕ αποτελεί μία από τις κύριες εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ και τα δεδομένα αποτελούν σημαντικό στοιχείο αποτελεσματικής εποπτείας, η οποία οδηγεί σε ασφαλείς και αποτελεσματικές αγορές.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ, Πανίκκος Βάκκου, δήλωσε: «Στόχος των σημερινών παρουσιάσεων είναι να διασφαλίσουμε ότι οι ΔΟΕΕ έχουν σαφή κατανόηση ότι η ακριβής, πλήρης, συνεπής και έγκαιρη αναφορά ποιοτικών δεδομένων έχει σημαντικό ρόλο στην ικανότητα της ΕΚΚ να παρακολουθεί αποτελεσματικά τις αγορές και να αποτρέπει συστημικούς κινδύνους και αναταραχές σε αυτές».

Από μέρους της ΕΚΚ τονίστηκε επίσης ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την υποχρέωση υποβολής εκθέσεων από τους ΔΟΕΕ θα οδηγήσει σε επιβολή κυρώσεων.

Δειτε Επισης

Θέση εκτελεστικού διευθυντή δημιουργεί ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου-Eνισχύει την ηγετική ομάδα
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε το 89% του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών-Το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου
Αναλυτές: Η ΕΚΤ να μην καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων-Τι προειδοποιούν
Ευρωπαϊκές τράπεζες: Έτσι θα ενσωματωθούν οι κλιματικοί κίνδυνοι στα stress tests-Το σχέδιο της ΕΑΤ
Χρ. Μ. Ιωάννου: Η ιδιωτική τραπεζική, οι διακρίσεις της Τρ. Κύπρου και το PrivilEDGE ως κύριο συστατικό των επιτυχιών
Όλα δείχνουν νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ-Οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη
Στο τελικό στάδιο για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης με τον Σύνδεσμο Τραπεζών η ΕΤΥΚ-«Θα έρθουν δύσκολες μέρες»
Aύξηση στις καταθέσεις και τα δάνεια τον Απρίλιο-Τα νέα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου
Πανέττα (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός υποχωρεί, αλλά οι μειώσεις επιτοκίων θέλουν προσοχή
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε 425.350 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών