Έπιασε δουλειά το γεωτρύπανο στον στόχο «Ηλέκτρα»-Το μήνυμα Νίκου Χριστοδουλίδη

Την έναρξη της γεώτρησης στο τεμάχιο 5 της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου και συγκεκριμένα στον στόχο «Ηλέκτρα», ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Η Κύπρος προχωρά τις ερευνητικές δραστηριότητες, με στόχο να αποτελέσει εναλλακτική και αξιόπιστη πηγή φυσικού αερίου για την Ε.Ε.», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) εξέδωσε η Navtex για το συγκεκριμένο οικόπεδο έως τις 19 Ιουνίου 2025.

Στο οικόπεδο 5 της κυπριακής ΑΟΖ δραστηριοποιούνται ως γνωστό η EXXON MOBIL σε κοινοπραξία με την Qatar Energy, με τις εργασίες να πραγματοποιούνται από γεωτρύπανο VALARIS DS-9.

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι γνωστά τα αποτελέσματα της γεώτρησης ενώ στα τέλη Μαρτίου θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση, μετά από αξιολόγηση, για τις ποσότητες του κοιτάσματος.

Δειτε Επισης

Τα οφέλη των ΑΠΕ, οι αμέτρητες χαμένες ευκαιρίες και η ενίσχυση του ελεύθερου ανταγωνισμού ως μονόδρομος
Α.Φ.Η.Σ Κύπρος: Μοίρασε δωρεάν παγωτό στην Αγλαντζιά με αντάλλαγμα άδειες μπαταρίες
Παύλος Μαρινάκης: Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας θα προχωρήσει κανονικά
Eπτά αιτήσεις από ιδιώτες επενδυτές για αυτόνομες εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας-Πώς προχωρά ο ΔΣΜΚ
ΣΑΗ: Καθοριστική εξέλιξη στην ενεργειακή πολιτική της Κύπρου το άνοιγμα ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού
Γ. Παπαναστασίου: Άγνωστο αν θα μειωθεί η τιμή του ρεύματος με ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού
Πετρέλαιο: Νέες απώλειες στις αγορές ενόψει ΟΠΕΚ+ και ρευστού σκηνικού στις κυρώσεις-Στα $64 το Brent
ΡΑΕΚ: Ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού στις 15 Σεπτεμβρίου, 1η Οκτωβρίου η πρώτη ημέρα εμπορίας
Αύξηση στις τιμές πετρελαίου με ώθηση από την απόφαση ΟΠΕΚ+
Ενισχύει τον ενεργειακό μετασχηματισμό της Λάρνακας ο ΕΟΑ-Επενδύσεις πέραν των €700.000 σε ΑΠΕ