powered by

12ο Banking Forum & FinTech EXPO: Kαινοτομία στον τομέα ψηφιακών πληρωμών και τεχνολογική εξέλιξη (video)

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Κύπρου, το 12ο Banking Forum & FinTech EXPO που παρουσίασε η Logicom Solutions, πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου στο Hilton Nicosia.

Στόχος, η απόκτηση πολύτιμων γνώσεων, σχετικά με τον τρόπο πλοήγησης στο σύνθετο και διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον των τραπεζών και άλλων οργανισμών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, εξετάστηκε η ταχεία τεχνολογική πρόοδος η οποία έχει επιφέρει επανάσταση στον κλάδο.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει γίνει θεμελιώδης παράγοντας για την εξέλιξη του τραπεζικού τομέα, αναμορφώνοντας τις παραδοσιακές πρακτικές και τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες.

Σκιαγραφώντας τις βασικές προκλήσεις όσο αφορά τα EMIs (Ιδρύματα Ηλεκτρονικού Χρήματος) και PIs (Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών) στην Ευρώπη, το 12ο Banking Forum & FinTech EXPO που παρουσίασε η Logicom Solutions, επέστρεψε για άλλη μια χρονιά, επισημαίνοντας τις βασικότερες τάσεις του κλάδου.

Καταξιωμένοι ομιλητές ανέλυσαν τις πρωτοποριακές καινοτομίες στον τραπεζικό τομέα, το συνεχώς μεταβαλλόμενο και πολύπλοκο τοπίο των ESG και των κανονιστικών παραμέτρων, τις δυναμικές εξελίξεις στα συστήματα πληρωμών και την ανατρεπτική επιρροή του Fintech στις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Ο τεχνολογικός μετασχηματισμός αποτέλεσε αναμφισβήτητα τον κεντρικό άξονα. Οι συζητήσεις στα πάνελ επικεντρώθηκαν στις αλλαγές που φέρνει, ενώ σημαντικά θέματα που αναλύθηκαν περιλάμβαναν την αξιολόγηση των κινδύνων κρυπτογράφησης και τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

Των συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης προηγήθηκαν ομιλίες και χαιρετισμοί από κρατικούς αξιωματούχους και γνωστά στελέχη του τραπεζικού κόσμου και του κυπριακού επιχειρηματικού κόσμου.

Οι ομιλητές ανέλυσαν τα σημαντικά ευρωπαϊκά trends στους τομείς της τραπεζικής, του Fintech και των πληρωμών, καθώς επίσης τις προκλήσεις και προοπτικές του εγχώριου τραπεζικού τομέα.

Δείτε πιο κάτω όλα όσα δήλωσαν στην κάμερα του InBusiness TV οι χορηγοί του 12ου Banking Forum & FinTech EXPO:

Δειτε Επισης

Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς...Καμπάνια ενημέρωσης Συνδέσμου Τραπεζών powered by Mastercard
Όλι Ρεν (EKT): Ναι σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο αν το δικαιολογούν οι προβλέψεις
Αναστέλλεται λόγω squeeze out η διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Πόσες επιπλέον μετοχές απέκτησε μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών
Eurobank-Ελληνική: Φουλ ρυθμοί για την συγχώνευση και αποφάσεις για το όνομα της ενοποιημένης τράπεζας
Ελληνική Τράπεζα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025 με κέρδη ύψους €45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο
Πράσινο Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out και στην Eurobank το 100% της Ελληνικής
Προσοχή σε απατηλά επενδυτικά προγράμματα συνιστά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών
Σε κέρδη 4,5 δις ευρώ στοχεύουν οι ελληνικές τράπεζες το 2025