Powered by

Καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων στον αερολιμένα Πάφου-«Θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα»

To φαινόμενο της καθυστέρησης κατά τον έλεγχο διαβατηρίων στον αερολιμένα Πάφου θέτει εκ νέου ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πάφου Κυριάκος Δρουσιώτης έπειτα από αρκετές, όπως αναφέρει, διαμαρτυρίες σε διοργανωτές ταξιδίων και σε φορείς του τουρισμού της Πάφου.

Σε αρκετές περιπτώσεις, δήλωσε  στο ΚΥΠΕ ο κ. Δρουσιώτης, στον διαβατηριακό έλεγχο υπάρχει ένα μόνο μέλος της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, με αποτέλεσμα η καθυστέρηση να είναι μεγάλη.

Η Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Marketing και Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το θέμα της επαρκούς στελέχωσης του διαβατηριακού ελέγχου στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου είναι ένα μεγάλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δρουσιώτης επεσήμανε πως δέχτηκε πάρα πολλά  τηλεφωνήματα με παράπονα για τα οποία επικοινώνησε με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στη Λευκωσία, ο οποίος του ανέφερε, όπως είπε, ότι στην Υπηρεσία εργάζονταν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που δημιουργήθηκε πρόβλημα ήταν οκτώ άτομα.

cache_500x500_236666_1333090_25022020061602

Ο κ. Δρουσιώτης διερωτήθηκε γιατί από τα οκτώ άτομα, μόνο το ένα βρισκόταν στον έλεγχο διαβατηρίων, ζητώντας σωστό προγραμματισμό και συντονισμό με την Υπηρεσία του αεροδρομίου.

Σε αρκετές περιπτώσεις συνέχισε, με την άφιξη τριών πτήσεων την ίδια ώρα προκαλείται χάος και μεγάλη καθυστέρηση.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Marketing και Επικοινωνίας της Hermes Airports, είπε πως αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

«Ως διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων είμαστε σε επαφή με την Αστυνομία και έχουμε δώσει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση, ώστε να κάνουν τον ανάλογο προγραμματισμό και θεωρούμε ότι η αποτελεσματική στελέχωση του διαβατηριακού ελέγχου είναι ένα κρίσιμο κομμάτι στην αλυσίδα της εξυπηρέτησης όλων των επιβατών καθημερινά στα αεροδρόμια», κατέληξε η κ. Κουρούπη.

Δειτε Επισης

Το αεροδρόμιο που έσπασε τα κοντέρ το 2024-Ρεκόρ κίνησης για τα αεροδρόμια παγκοσμίως
ΕΤΑΠ: Εντατικά συνεχίζεται η ψηφιακή εκστρατεία για προώθηση της τουριστικής Πάφου-Οι αγορές στόχοι
«AEGEAN Easter Crew»: Η πασχαλινή δράση προσφοράς και αλληλεγγύης της εθελοντικής ομάδας εργαζομένων της AEGEAN
Με φόρα από πέρσι... Συνεχίζει σε υψηλές πτήσεις ο τουρισμός-«Προμηνύεται ένα δυναμικό τουριστικό έτος»
Emirates: Γιορτάζει το Πάσχα με γαστρονομικές και ψυχαγωγικές προτάσεις
Γεμίζουν τα ξενοδοχεία λόγω του τριπλού Πάσχα-Συγκρατημένη αισιοδοξία για το πρώτο εξάμηνο
Έρχεται το Minthis Music Festival 2025-Μια συμφωνία κομψότητας και πολιτισμού
Οι ρυθμίσεις της Hermes για τους χώρους στάθμευσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας για διευκόλυνση των επιβατών
Mια νέα γευστική εμπειρία από την PUNIN GROUP: THE CROISSANT by PUNIN
Εκστρατεία «ιατρικής ενημέρωσης» από Wizz Air ενόψει της αυξημένης ταξιδιωτικής κίνησης του Πάσχα