Powered by

Προβλήματα στο Βέλγιο λόγω της παναπεργίας για το συνταξιοδοτικό-Ακυρώθηκαν πτήσεις

Εθνική απεργία για τα σχέδια μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος προκάλεσε προβλήματα στο Βέλγιο τη Δευτέρα. Επηρεάστηκαν πτήσεις και δρομολόγια τρένων αλλά και η λειτουργία των σχολείων.

Περίπου το 40 τοις εκατό των πτήσεων προς και από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το μεγαλύτερο του Βελγίου, ακυρώθηκαν μετά την απεργία των χειριστών εδάφους, του προσωπικού ασφαλείας και άλλων εργαζομένων.

Η αεροπορική εταιρεία Brussels Airlines ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αναγκάστηκε να ακυρώσει προληπτικά τις μισές πτήσεις της Δευτέρας εντός Ευρώπης, για να διατηρήσει τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.

Ο φορέας εκμετάλλευσης του κοντινού αεροδρομίου Charleroi, ένας σημαντικός ευρωπαϊκός κόμβος για την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, ακύρωσε όλες τις αναχωρήσεις από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι αργά το απόγευμα.

Ακυρώσεις υπήρξαν και στις σιδηροδρομικές μεταφορές και μόνο ένα στα τρία τρένα που συνδέουν μεγάλες πόλεις προχώρησε με τις διαδρομές.

Πολλοί εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα στην ολλανδόφωνη περιοχή της βόρειας Φλάνδρας, όπου οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν το λόγο για την εκπαίδευση, συμμετείχαν στην παναπεργία.

Η απεργία οργανώθηκε από τα τρία κύρια συνδικάτα του Βελγίου που διαμαρτύρονται για τις περικοπές των συντάξεων που ενδέχεται να θεσπίσει η επερχόμενη κυβέρνηση.

Τα βελγικά κόμματα βρίσκονται ακόμη σε συνομιλίες για το σχηματισμό νέας ομοσπονδιακής διοίκησης, μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Τα πέντε κόμματα που διαπραγματεύονται για τη σύναψη συμφωνίας συνασπισμού σχεδιάζουν να αυξήσουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για τους υπαλλήλους στους σιδηροδρόμους και άλλους που πλέον επιτρέπεται να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα.

Δειτε Επισης

Επενδύει 10 δις σε έργα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη η γαλλική δημόσια τράπεζα Bpifrance
Εκτιμήσεις για πιθανό φρένο στις μειώσεις επιτοκίων από την Fed-«Ελπίζω ότι δεν θα δούμε ανάκαμψη του πληθωρισμού»
Μη αναμενόμενη επιβράδυνση απασχόλησης στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο-Στο 4% η ανεργία
Έξαλλος και αποφασισμένος ο Τραμπ-«Διάταγμα που θα δώσει τέλος στη γελοία προώθηση στα χάρτινα καλαμάκια πόσης»
Πολωνία, Τουρκία και Ινδία οι μεγαλύτεροι αγοραστές χρυσού το 2024
Οι αμερικανικές κυρώσεις στο ΔΠΔ αυξάνουν τον κίνδυνο ατιμωρησίας-Τι προειδοποιούν 79 χώρες
Πάτησε «φρένο» στα ρεκόρ ο χρυσός-Υποχώρησαν οι τιμές μετά από ανοδικό σερί πέντε ημερών
Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις ΗΠΑ το ΔΝΤ-Νωρίς για εκτιμήσεις σχετικά με δασμούς
Shein και Temu αντιμετωπίζουν το κόστος προσαρμογής στους νέους δασμούς του Τραμπ
Εμπορικός πόλεμος: Μακροπρόθεσμες οι επιπτώσεις στη ναυτιλία και στην εφοδιαστική αλυσίδα