powered by

Η εκδοχή του Τμήματος Δασών για τη διακοπή της σύμβασης με Cyfield για τα έργα στον Ακάμα

Το Τμήμα Δασών απορρίπτει την ανακοίνωση της εταιρείας Cyfield Construction Ltd σχετικά με το θέμα της διακοπής της Σύμβασης για τη βελτίωση μέρους του Κύριου Οδικού Δικτύου του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα – Φάση Α’ και επιμένει ότι η απόφαση για διακοπή του συμβολαίου λόγω παράβασης συμβατικών υποχρεώσεων επιδόθηκε στην εταιρεία πριν η Cyfield αποστείλει τη δική της επιστολή στο Τμήμα Δασών για λύση της σύμβασης εξ υπαιτιότητας του Εργοδότη.

Σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή, το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι τόσο η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία την Τετάρτη, όσο και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της εταιρείας, Κυριάκου Χρυσοχού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, «δεν αντικατοπτρίζουν τα ορθά γεγονότα που περιβάλλουν την υπόθεση, αλλά τη μονομερή θέση της εταιρείας με την οποία το Τμήμα Δασών διαφωνεί».

Προσθέτει ότι απορρίπτει στην ολότητά του το περιεχόμενο τόσο της ανακοίνωσης της Cyfield όσο και των δηλώσεων του εκπροσώπου της εταιρείας και υπογραμμίζει ότι ο Εργολάβος (Cyfield) βρίσκεται σε παράβαση των συμβατικών του υποχρεώσεων και ως προς τούτο του επιδόθηκε σχετική επιστολή από το Τμήμα πριν την αποστολή της επιστολής του Εργολάβου για λύση της Εργοδότησης (Σύμβασης) εξ υπαιτιότητας του Εργοδότη.

Καταληκτικά, το Τμήμα Δασών σημειώνει ότι δεν επιθυμεί στο παρόν στάδιο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες αναφορικά με το θέμα που αφορά στη Σύμβαση καθ' ότι αυτό, ως φαίνεται, θα αποτελέσει αντικείμενο προς εκδίκαση από αρμόδιο δικαστήριο και δεν κρίνεται ορθό να γίνονται δηλώσεις επί λεπτομερειών και/ή επίδικων θεμάτων, στα ΜΜΕ.

Δειτε Επισης

Επιθεώρησε τις εργασίες στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού ο Α.Βαφεάδης-Το κόστος και οι φάσεις του έργου
Προνομιακές επιλογές σε κατοικίες και διαμερίσματα σε Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο από την Altamira Real Estate
Τα κίνητρα στους επενδυτές για το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο-Ένας ζωντανός κόμβος καινοτομίας
Έτσι έγινε το «Σπύρος Κυπριανού»... Ξενάγηση στους πλήρως αναβαθμισμένους χώρους του σταδίου(pics)
Μειώνονται οι άδειες οικοδομής, αλλά αυξάνεται η αξία και το εμβαδόν τους
Αλ. Βαφεάδης: Πολύ χαμηλότερο το κόστος αναβάθμισης του «Σπύρος Κυπριανού» από τα οφέλη-«Αξίζει κάθε ευρώ που ξοδεύτηκε»
Απαντά σε Χατζηπαντέλα και ΝΕΔΗΣΥ το Υπουργείο Εσωτερικών-«Το στεγαστικό δεν λύνεται με μαγικά ραβδιά»
Προχωρούν οι εργασίες για τα υψηλής τεχνολογίας νέα κεντρικά γραφεία της MSC στη Λεμεσό (photos)
Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα η Consulco-Τα στοχευμένα έργα
Η BidX1 λανσάρει 70 ακίνητα στη δημοπρασία της ερχόμενης εβδομάδας