Powered by

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη από την 88η ΔΕΘ-Σειρά μέτρων για μισθούς, συντάξεις και επιχειρηματικότητα

Ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο με παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αύξηση των εισοδημάτων, την ανάπτυξη του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, την άμβλυνση ανισοτήτων και την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων όπως είναι το στεγαστικό και το δημογραφικό, ανέπτυξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όπως υπογραμμίζουν πηγές, οι παρεμβάσεις για το 2025, που εκτείνονται μέχρι το 2027, συνθέτουν έναν πλήρη οδικό χάρτη προς το μέλλον, υλοποιούν προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και σύγκλιση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι προτεραιότητες του Πρωθυπουργού είναι η άνοδος του μέσου εισοδήματος τόσο στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα όσο και στις συντάξεις, προστασία της οικογένειας και των ευάλωτων, παρεμβάσεις για το στεγαστικό και στήριξη της επιχειρηματικότητας

Συνολικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανακοίνωσε 45 μέτρα για μισθούς, συντάξεις, στέγη και επιχειρηματικότητα. 

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η μείωση από την 1η Ιανουαρίου κατά 1% των ασφαλιστικών εισφορών , αύξηση από την 1η Ιανουαρίου από 2,2% έως 2,5% σε περισσότερες από 2.000.000 συντάξεις, αύξηση από τον Απρίλιο στον κατώτατο μισθό, δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε 37.000 πολίτες με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, νέο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» για την αναβάθμιση και ανακαίνιση εκατοντάδων σχολείων ύψους 250 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αύξηση κατά 20% της αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης των ένστολων και καταργείται ο Ειδικός Φόρος Σταθερής Τηλεφωνίας που ανέρχεται σε 5% για συνδέσεις οπτικής ίνας με ταχύτητες άνω των 100Mbps ενώ ενισχύονται κατά 20 εκατομμύρια τα επιδόματα προς νέους  γονείς, με 173.000 vouchers και 20.000 νέες θέσεις παιδικών σταθμών.

Κατά την ομιλία του είπε ακόμα ότι, «είμαστε η πιο ανθεκτική δύναμη της μεταπολίτευσης. Έχουμε περισσότερες από 1.000 μέρες καθαρού πολιτικού χρόνου μέχρι την άνοιξη του 2027, που θα γίνουν οι εκλογές, και είναι μια ευκαιρία να ολοκληρώσουμε όσα ήδη χτίζουμε με θεμέλιο την πολιτική σταθερότητα».

Δειτε Επισης

Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τις επενδυτικές προτεραιότητες ESG των επιχειρήσεων στην Ελλάδα
Εντυπωσιακή άνοδος της αγοράς πολυτελών ακινήτων στην Ελλάδα-Οι λόγοι του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Έσπασε τα ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024-36 εκατ. επισκέπτες και σχεδόν 22 δισ. έσοδα
Ταμείο Ανάκαμψης: Το deadline του 2026 και το 18μηνο των προκλήσεων για την ελληνική οικονομία
Πρωτογενές πλεόνασμα δύο δις ευρώ τον Ιανουάριο στην Ελλάδα
Ελληνικές τράπεζες: Η ώρα των οικονομικών αποτελεσμάτων με επίκεντρο τα μερίσματα
Στο 2,7% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο-Αύξηση 31,6% στις αερομεταφορές και 26,5% στο αέριο
Στα 12,1 δις ευρώ ο τζίρος των ελληνικών σούπερ μάρκετ το 2024-Τι άλλαξε στις πωλήσεις
Wood & Company: Τι προβλέπει για την ελληνική ανάπτυξη τα έτη 2025-2026
Πιο αισιόδοξες οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία-Οι νέες προβλέψεις