Τζέφρι Πάιατ: Αξιοσημείωτη η διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας στην Ευρώπη

Η διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, σε συνδυασμό με την επίσπευση της ενεργειακής μετάβασης από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές είναι αξιοσημείωτη στην Ευρώπη, δήλωσε την Παρασκευή (6/9) ο Υφυπουργός Εξωτερικών για ενεργειακούς πόρους του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων του Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, σημειώνοντας διάφορα ενεργειακά έργα όπως η ενεργειακή συνεργασία με την Κύπρο και με το Ισραήλ.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πάιατ, ο οποίος διετέλεσε Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα από το 2016 έως το 2022, σημείωσε ότι η Ευρώπη ήταν πολύ πετυχημένη τα τελευταία δύο χρόνια με την προσπάθεια απεξάρτησής της από τη Ρωσία «και αυτό ήταν λοιπόν εντυπωσιακό».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα διάφορα ενεργειακά έργα που τρέχουν, ή θα τρέξουν, όπως η ηλεκτρική διασύνδεση με την Αίγυπτο, η ενεργειακή συνεργασία με την Κύπρο και με το Ισραήλ, «ώστε να δημιουργηθεί μία μεγάλη συνδεσιμότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, που να βασίζεται στην καθαρή ενέργεια».

Η διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, σε συνδυασμό με μία άλλη πτυχή της ιστορίας, δηλαδή η επίσπευση της ενεργειακής μετάβασης από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές είναι αξιοσημείωτη και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, είπε ο κ. Πάιατ.

Δειτε Επισης

Το Ρότερνταμ ως διεθνής κόμβος εισαγωγής-μεταφοράς υδρογόνου και πώς θα μπορούσε να επωφεληθεί η Κύπρος
Προσφορές για δύο νέες γεννήτριες στον σταθμό Δεκέλειας...Δεν αναμένονται προβλήματα στην κάλυψη της ζήτησης
Πετρέλαιο: Σε τροχιά εβδομαδιαίας ανόδου εν μέσω ανησυχιών για διαταραχές προσφοράς στη Ρωσία
Γ. Γεωργίου: Βασικός άξονας για βιώσιμη ανάπτυξη και επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα η εξοικονόμηση ενέργειας
Στην πρίζα για τις ενεργειακές εξελίξεις οι συντεχνίες της ΑΗΚ-Βλέπουν στασιμότητα στην υλοποίηση στρατηγικών αποφάσεων
Πετρέλαιο: Άνοδος στις τιμές για τρίτη συνεχόμενη ημέρα-Στα $76,48 το brent
Μαθιός Ρήγας: Υπάρχει μέλλον για επενδύσεις σε πετρέλαιο και αέριο, κάντε τις χώρες σας πιο ελκυστικές για τους επενδυτές
Πετρέλαιο: Επιθέσεις στη Ρωσία, κρύο στις ΗΠΑ και OPEC+ συνεχίζουν να ενισχύουν τις τιμές
Δοκιμάζεται η ενεργειακή μας επάρκεια... «Θα είναι δύσκολα τα πράγματα, θα είμαστε σε πολύ υψηλή ζήτηση»
Υπ. Ενέργειας: Ενισχύουν τον ρόλο της Κύπρου στη διαμόρφωση του ενεργειακού χάρτη στη Αν. Μεσόγειο οι συμφωνίες με Αίγυπτο