H Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού-Ο ρόλος και τα ιδρυτικά μέλη

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνεδρία της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού-Mediterraneo στην Πάφο.

Την έναρξη της συνεδρίας έκανε ο Scott Wise, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Board of Trustees) του American University of Beirut, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου, Dr. Faldo Khury, παρουσίασε το σκεπτικό της στρατηγικής επέκτασης του AUB στην Πάφο, τονίζοντας τη σημαντική συμβολή του Δήμου Πάφου σε αυτή την προσπάθεια.

Εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος για την πολύτιμη συμβολή του στην επίτευξη των στόχων και του οράματος του Πανεπιστημίου, μέσω της εγκατάστασης του νέου παραρτήματος στην πόλη μας.

Ο Δήμαρχος Πάφου σε χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο όραμα του Δήμου να μετατραπεί η Πάφος σε περιφερειακό κέντρο ανώτερης εκπαίδευσης υψηλού κύρους.

Όπως αναφέρεται το σκεπτικό της ίδρυσης ενός συμβουλευτικού σώματος, ήταν αυτό να αποτελείται από διακεκριμένους απόδημους Κύπριους της ακαδημαϊκής κοινότητας, των επιστημών, της ιατρικής, της επιχειρηματικότητας και της τέχνης οι οποίοι θα προσφέρουν την εξειδίκευση και την προοπτική τους, συμβουλεύοντας το Πανεπιστήμιο σε κρίσιμους τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η επιχειρηματικότητα, η επικοινωνία, η διπλωματία, η δημόσια υπηρεσία, η καινοτομία και η φιλανθρωπία, προς υποστήριξη της δέσμευσης του AUB στις βασικές του αξίες της ελευθερίας της σκέψης και της έκφρασης, της ανοχής, του σεβασμού της διαφορετικότητας και του διαλόγου.

Αυτή η ομάδα θα βοηθήσει επίσης στην εδραίωση και ανάπτυξη του AUB Mediterraneo, διασφαλίζοντας την επιτυχία και τη θετική του επίδραση στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή, μέσω υποτροφιών και οικονομικής στήριξης, αναφέρεται.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση, κατά την οποία τα ιδρυτικά μέλη εξέφρασαν ομόφωνα τη στήριξή τους προς το Πανεπιστήμιο.

Τα ιδρυτικά μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής είναι οι Φαίδωνας Φαίδωνος – Δήμαρχος Πάφου, Θέμης Φιλιππίδης – Δημοτικός Γραμματέας, οι επιχειρηματίες Άδωνης Πουρούλης, Τόνυς Γερολέμου, Μίλτος Καμπουρίδης, Δάκης Ιωάννου, οι γιατροί και διδάκτορες Στάθης Φιλίππου, Κύπρος Νικολαΐδης, Κωνσταντίνος Χατζηπαναγής, Δημήτριος Δημητριάδης, καθώς και ο πολιτικός επιστήμονας, ιστορικός και ακαδημαϊκός, Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης.

Δειτε Επισης

Deal στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας-Συγχωνεύονται Red Wolf και Ogilvy Κύπρου
Inspire 2024: Το Cocktail Stage κερνάει Business on the Rocks
Η Ακαδημία Γυναικών Επιχειρηματιών Κύπρου ξεκινά τη δεύτερη χρονιά της με 50 νέες συμμετέχουσες
Η Universal Life τίμησε τους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους της
McDonald’s: Πώς οι ψηφιακές παραγγελίες αλλάζουν το τοπίο των fast food
Το Project Management Conference επιστρέφει για 8η συνεχή χρονιά
Στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού GOLD: Γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας
Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου και Europa UOMO Κύπρου στην μάχη κατά του καρκίνου του προστάτη
Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο: Νέα σχολική χρονιά για το Πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου»
Το φεστιβάλ νεολαίας «Up To YOU(th)» του ΟΝΕΚ επιστρέφει για 8η χρονιά