Παρέμβαση και από Τζούλι Φίσερ για Great Sea Interconnector-«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την Κύπρο»

Την άποψη ότι δυόμισι χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, είναι εμφανές ότι το σχέδιο της Ρωσίας είναι η στέρηση χωρών από τους ενεργειακούς πόρους, εξέφρασε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ.

Μιλώντας στο Southeast Europe Energy Forum στη Θεσσαλονίκη, η κ. Φίσερ σημείωσε ότι αυτό συνεπάγεται μια προσπάθεια να γίνουν περισσότερα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και πως θα πρέπει να εξεταστεί η εξέλιξη συγκεκριμένων ενεργειακών έργων.

Μιλώντας συγκεκριμένα για την περίπτωση της Κύπρου τόνισε ότι το έργο της ηλεκτρικής διασυνδέσης έχει ήδη καθυστερήσει και υπογράμμισε ότι τώρα είναι η ώρα να γίνουν οι οικονομικά βιώσιμες επιλογές που θα ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια της Κύπρου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης για τις επόμενες δεκαετίες.

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την Κύπρο να βγει από κάποια από αυτά τα πρότυπα του παρελθόντος που εμπόδισαν την καθυστερημένη πρόοδο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Οι αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα έχουν καταστήσει σαφείς τις δεσμεύσεις τους, με μακροπρόθεσμες επενδύσεις που θα τροφοδοτούν την Ανατολική Μεσόγειο για πολλές γενιές.

Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο οικονομικές επενδύσεις, αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας, διασφαλίζοντας ότι η περιοχή θα είναι εξοπλισμένη με τις υποδομές και την τεχνολογία για να ανταποκριθεί στη μελλοντική ενέργεια», σημείωσε.

Καταληκτικά, η κ. Φίσερ είπε ότι οι συνεργασίες των ΗΠΑ προωθούν την ανάπτυξη των παραδοσιακών ενεργειακών πόρων και τη στροφή προς οικονομίες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ευθυγραμμίζονται με τους παγκόσμιους στόχους για το κλίμα και ενισχύουν τον ρόλο στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.

Δειτε Επισης

Πετρέλαιο: Τα δύο «αγκάθια» που φέρνουν σε θέση άμυνας τον OPEC
Τέσσερις προτάσεις Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ενέργεια
Προς ηλεκτρική διασύνδεση με το σωστό περιεχόμενο... Κορύφωση διεργασιών για να κλειδώσει η συμφωνία
Tο πήραν πάνω τους Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης και πάνε για deal για την ηλεκτρική διασύνδεση
GSI: Ανακοίνωσε πρόοδο, σε διαρκή επαφή με Μητσοτάκη ο Χριστοδουλίδης-«Kάποιοι σκέφτονται τις εκλογές»
Μπουστάρισμα από Ισραήλ στην ηλεκτρική διασύνδεση-«Κορυφαία προτεραιότητα»
Χωρίς εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα η Κύπρος-Η προθεσμία Ιουνίου και η έκκληση από Κάντρι Σίμσον
Sarapis Energy: Ετοιμάζει φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 3,427 MW στην επαρχία Πάφου
Η επιβεβαίωση διαφωνιών, η αμηχανία και το νέο χρονικό ορόσημο για την ηλεκτρική διασύνδεση
Στρεβλώσεις στην εμπορία καυσίμων βλέπει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ποια είναι η απόκλιση