Εκστρατεία Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις διαδικτυακές απάτες

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης προωθεί εκστρατεία, εφιστώντας την προσοχή στους επενδυτές όταν συμμετέχουν σε διαδικτυακές επενδυτικές δραστηριότητες.

Η νέα εκστρατεία στοχεύει στην προστασία των επενδυτών από την αυξανόμενη τάση των διαδικτυακών απατών και τον εντοπισμό κακόβουλων ιστότοπων, που ψευδώς ισχυρίζονται ότι συνδέονται με την ΕΚΚ.

Καλώντας τους επενδυτές να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, η ΕΚΚ υπενθυμίζει μέσω των προειδοποιητικών μηνυμάτων ότι δεν αποστέλλει ποτέ αυτόκλητη επικοινωνία και δεν θα ζητήσει ποτέ ευαίσθητες ή προσωπικές πληροφορίες ή χρήματα. Οι αναρτήσεις εμφανίζονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της ΕΚΚ:

Εκπρόσωπος της ΕΚΚ δήλωσε: «Με την ταχεία αύξηση των διαδικτυακών επενδύσεων, οι απατεώνες γίνονται ολοένα και πιο ευρηματικοί στους τρόπους κλοπής προσωπικών πληροφοριών ή εξαπάτησης των επενδυτών για να προβαίνουν σε πληρωμές σε αυτούς. Προτρέπουμε το κοινό να επαγρυπνεί όταν εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιεί επενδύσεις μέσω διαδικτύου καθώς και από πιθανές απάτες.

Οι επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΕΚΚ δεν εξουσιοδοτεί, επαληθεύει, παρακολουθεί ή εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο σε ομαδικές αγωγές, συστήματα αποζημίωσης, πληρωμές μεταξύ φυσικών ή νομικών προσώπων ή οποιωνδήποτε δημόσιων ή ιδιωτικών οργανισμών. Επίσης, η ΕΚΚ παροτρύνει το κοινό όταν είναι σε επικοινωνία με οποιοδήποτε πρόσωπο ή εταιρεία να βεβαιώνεται ότι κατέχουν άδεια να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες στην Κύπρο».

Λεπτομέρειες για προειδοποιήσεις και ενημερώσεις σε τακτική βάση για μη εποπτευόμενες οντότητες και πλαστοπροσωπία εκπροσώπων της ΕΚΚ και οδηγό επενδυτών για τον τρόπο εντοπισμού απατών μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της ΕΚΚ.

ΕΚΣΤΑΤΕΙΑ1 ΕΚΣΤΑΤΕΙΑ2 ΕΚΣΤΑΤΕΙΑ3 ΕΚΣΤΑΤΕΙΑ4 ΕΚΣΤΑΤΕΙΑ5
ΕΚΣΤΑΤΕΙΑ1 ΕΚΣΤΑΤΕΙΑ2 ΕΚΣΤΑΤΕΙΑ3 ΕΚΣΤΑΤΕΙΑ4 ΕΚΣΤΑΤΕΙΑ5

Δειτε Επισης

Η ImarComms λανσάρει το νέο short course «AI in Digital Marketing»
Bird Aviation: Επενδύει σε νέες εγκαταστάσεις στη Λάρνακα-Το νέο έργο που υλοποιεί
Deal στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας-Συγχωνεύονται Red Wolf και Ogilvy Κύπρου
Inspire 2024: Το Cocktail Stage κερνάει Business on the Rocks
Η Ακαδημία Γυναικών Επιχειρηματιών Κύπρου ξεκινά τη δεύτερη χρονιά της με 50 νέες συμμετέχουσες
Η Universal Life τίμησε τους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους της
McDonald’s: Πώς οι ψηφιακές παραγγελίες αλλάζουν το τοπίο των fast food
Το Project Management Conference επιστρέφει για 8η συνεχή χρονιά
Στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού GOLD: Γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας
Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου και Europa UOMO Κύπρου στην μάχη κατά του καρκίνου του προστάτη