Τερματικό: Επιφύλαξε την απόφασή του για τις εγγυητικές το διαιτητικό δικαστήριο του Λονδίνου

Το Διαιτητικό Δικαστήριο του Λονδίνου επεφύλαξε την απόφασή του επί του αιτήματος της κοινοπραξίας CMC για μη ρευστοποίηση των εγγυητικών, αξίας €69 εκατ. από την Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ), έπειτα από τον τερματισμό της σύμβασης από την κινεζική κοινοπραξία.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ κατά τη χθεσινή συνεδρία, οι δύο πλευρές κατέθεσαν τις θέσεις και τα επιχειρήματά τους και το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του, η οποία αναμένεται στο προσεχές διάστημα.

Στις 18 Ιουλίου η κοινοπραξία ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη σύμβαση για την κατασκευή του τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό και προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο ζητώντας ουσιαστικά την παγοποίηση της ρευστοποίησης των εγγυητικών, καθώς και πρόσθετες αποζημιώσεις από την ΕΤΥΦΑ, θυγατρικής της ΔΕΦΑ.

Δειτε Επισης

Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Έλληνας για ηλεκτρική διασύνδεση: «Δεν μπορεί από μόνη της η Κύπρος, και η Ελλάδα, να τα βάλει με την Τουρκία...»
Σε αυτές τις περιοχές θα εγκατασταθούν έξυπνοι μετρητές τους επόμενους μήνες-Ο προγραμματισμός της ΑΗΚ
Παράταση σχεδίου Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω για ΜμΕ και ΜΚΟ… Η νέα προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
Στις ελληνικές καλένδες η ηλεκτρική διασύνδεση...«Θα συνεχιστεί στον κατάλληλο χρόνο που θα επιλεγεί»
Σε υψηλό δυο εβδομάδων το πετρέλαιο με άνοδο 2%
Ηλεκτρική διασύνδεση: Συνέστησε αναμονή ενόψει αποφάσεων ΚΥΣΕΑ ο Χριστοδουλίδης-«Να μην προτρέχουμε»
Ο ΔΟΕ μειώνει τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου-Πλεονάζουσα παραγωγή έως το 2026
Δεν αλλάζουν τα δεδομένα για το «Ηλέκτρα» ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης-Προχωρεί σε νέο γεωτρητικό στόχο η εταιρεία