Shorewinner: Μια πρωτοβουλία για την ανάπτυξη δεξιοτήτων στον τομέα των ΑΠΕ

«Save the Date» για την επίσημη έναρξη του έργου SHOREWINNER στην Κύπρο, μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση του τομέα των υπεράκτιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Νότια Ευρώπη.

Η σημαντική αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, στον 1ο όροφο του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στη Λευκωσία, στις 11:00-13:00.

Το έργο Shorewinner είναι μια φιλόδοξη συνεργασία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, ενώνοντας 22 εταίρους από πέντε χώρες της Νότιας Ευρώπης - Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή Κοινότητα Πρακτικής (CoP) αφιερωμένη στις υπεράκτιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εστιάζοντας στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επανειδίκευση του εργατικού δυναμικού για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για ειδικούς σε αυτόν τον ζωτικής σημασίας κλάδο.

Κύρια σημεία της εκδήλωσης:

  • Συνεργαστείτε με ειδικούς: Γνωρίστε τους επαγγελματίες στον κλάδο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τους ακαδημαϊκούς και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε μια δυναμική συζήτηση σχετικά με τις μελλοντικές δεξιότητες που απαιτούνται για τον τομέα των υπεράκτιων ΑΠΕ.
  • Ευκαιρίες δικτύωσης: Δικτυωθείτε με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς, προωθώντας συνεργασίες που θα οδηγήσουν στην καινοτομία και την ανάπτυξη στη γαλάζια οικονομία.
  • Εκπαίδευση και ανάπτυξη: Μάθετε για τα προγράμματα κατάρτισης που θα σχεδιαστούν από το έργο Shorewinner για να εξοπλίσουν τους επαγγελματίες με τις δεξιότητες που απαιτούνται στον κλάδο ΑΠΕ.

Λεπτομέρειες εκδήλωσης:

Η εκδήλωση αυτή, που συνδιοργανώνεται από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΠΚ), CARDET - Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης και INTERCOLLEGE, υπόσχεται να αποτελέσει ορόσημο στο ταξίδι προς έναν βιώσιμο και καινοτόμο υπεράκτιο ενεργειακό τομέα στη Νότια Ευρώπη, που δεσμεύεται να προωθήσει την επαγγελματική κατάρτιση και να προωθήσει τη διασυνοριακή συνεργασία.

Εξασφαλίστε τη θέση σας κάνοντας εγγραφή εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο SHOREWINNER, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του και ακολουθήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Δειτε Επισης

Πετρέλαιο: Τα δύο «αγκάθια» που φέρνουν σε θέση άμυνας τον OPEC
Τέσσερις προτάσεις Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ενέργεια
Προς ηλεκτρική διασύνδεση με το σωστό περιεχόμενο... Κορύφωση διεργασιών για να κλειδώσει η συμφωνία
Tο πήραν πάνω τους Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης και πάνε για deal για την ηλεκτρική διασύνδεση
GSI: Ανακοίνωσε πρόοδο, σε διαρκή επαφή με Μητσοτάκη ο Χριστοδουλίδης-«Kάποιοι σκέφτονται τις εκλογές»
Μπουστάρισμα από Ισραήλ στην ηλεκτρική διασύνδεση-«Κορυφαία προτεραιότητα»
Χωρίς εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα η Κύπρος-Η προθεσμία Ιουνίου και η έκκληση από Κάντρι Σίμσον
Sarapis Energy: Ετοιμάζει φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 3,427 MW στην επαρχία Πάφου
Η επιβεβαίωση διαφωνιών, η αμηχανία και το νέο χρονικό ορόσημο για την ηλεκτρική διασύνδεση
Στρεβλώσεις στην εμπορία καυσίμων βλέπει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ποια είναι η απόκλιση