Παρακολουθεί τις εξελίξεις και διεκδικεί παρουσία στο νέο Δ.Σ. της Ελληνικής με Άθω Χανδριώτη η Δήμητρα

Από κοντά παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελληνική Τράπεζα, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της από την Eurobank, η Δήμητρα Επενδυτική, δεύτερος σήμερα μεγαλομέτοχος της τράπεζας με ποσοστό με 22,33%.

Όπως αναφέρεται στις Ενδιάμεσες Συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις για το πρώτο εξάμηνο, τις οποίες δημοσιοποίησε μέσω ΧΑΚ, «στις 31 Ιουλίου 2024 ολοκληρώθηκε η Δημόσια Πρόταση της Eurobank Α.Ε. για την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσια Εταιρεία Λτδ. Με την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης η Eurobank Α.Ε. κατέχει το 55,962% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσια Εταιρεία Λτδ».

Στις 8 Αυγούστου 2024, προστίθεται, ο κ. Μάριος Μαραθεύτης, συνδεδεμένο πρόσωπο με το Συγκρότημα, υπέβαλε παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσια Εταιρεία Λτδ.

«Στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 θα διεξαχθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσια Εταιρεία Λτδ στα πλαίσια της οποίας θα γίνει εκλογή για την ανάδειξη νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσια Εταιρεία Λτδ», αναφέρεται περαιτέρω.

Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα καταγράφονται στην ανακοίνωση, ο Δρ. Κλεάνθης (Άθως) Χανδριώτης υπέβαλε υποψηφιότητα για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσια Εταιρεία Λτδ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συγκροτήματος παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ και θα επανεξετάσει την καταλληλόλητα της λογιστικής πολιτικής που ακολουθεί για την επένδυση του Συγκροτήματος στην Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ λαμβάνοντας υπ' όψιν όλα τα νέα δεδομένα», τονίζεται περαιτέρω στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως οι πιο πάνω αναφορές γίνονται στο κεφάλαιο «Γεγονότα μεταγενέστερα του ισολογισμού», όπου επίσης αναφέρεται ότι «ανάλογα με την εξέλιξη των στρατιωτικών διενέξεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, ενδέχεται να υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα της Εταιρείας και του Συγκροτήματος».

«Ο ακριβής αντίκτυπος στις δραστηριότητες της Εταιρείας και του Συγκροτήματος το 2024 και μετέπειτα δεν μπορεί να προβλεφθεί», επισημαίνεται.

Ποιοι διεκδικούν θέση στο Δ.Σ. της Ελληνικής Τράπεζας

Υπενθυμίζεται πως ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Τράπεζας, μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι εξής υποψηφιότητες:

  • Μιχαλάκης Λούης
  • Oliver Bernard Ellingham
  • Robert Anastassis Kyprianou
  • Χαράλαμπος Κωνσταντίνου
  • Μαρία Χαραλάμπους
  • Σωφρόνης Κληρίδης
  • Kenneth Howard Prince-Wright

Επίσης, για επανεκλογή στο Δ.Σ. της Ελληνικής Τράπεζες προτείνεται ο Stephen Joh Albutt.

Σε ό,τι αφορά την Δήμητρα, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι στις 28 του περασμένου Αυγούστου ανακοίνωσε τον διορισμό του Μαρκ Κληρίδη ως διοικητικού συμβούλου της εταιρείας, καθώς και τον διορισμό του Χρήστου Παπαϊωάννου ως γραμματέα της εταιρείας, σε αντικατάσταση του Δρος Νέαρχου Ιωάννου, από της 28 Αυγούστου 2024.

Ο Δρ. Νέαρχος Ιωάννου παραμένει αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Δειτε Επισης

«Ανοίγουν βιβλία» στις ξένες αγορές οι ελληνικές τράπεζες-Τα τρία κρίσιμα road shows
Ουνς (ΕΚΤ) για μειώσεις επιτοκίων: To be continued, αλλά προσοχή στον πληθωρισμό
Επιτόκια: Το στίγμα πορείας που έδωσε η Λαγκάρντ και γιατί είναι δύσκολη νέα μείωση από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο
Μ. Ζαχαριάδης: Αναμένεται πτώση καταθετικών επιτοκίων, σταθεροποίηση δανειστικών-Οι εκτιμήσεις του Καθ. Οικονομικών
Μειώνει το επιτόκιο κατά 0.60% η Τράπεζα Κύπρου-Απόφαση με σημαντική θετική επίδραση στους πελάτες της
Τράπεζα Κύπρου: Back to Athens με συντριπτικό «ναι» από τους μετόχους-Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
Τάκης Αράπογλου: Τα τέσσερα «συν» από την επανεισαγωγή της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Ελληνική Τράπεζα: Μειωμένο εισαγωγικό επιτόκιο και ωφελήματα για δάνειο πρώτης κατοικίας
«Bye» London, «καλησπέρα» Αθήνα…Οι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου σφραγίζουν την επιστροφή στο ΧΑ
Σε πορεία μείωσης των επιτοκίων οι Κεντρικές Τράπεζες παγκόσμια