Powered by

Π. Κωνσταντίνου: Προς ολική ανακαίνιση και αναβάθμιση το Pernera Beach Hotel-Τα σχέδια για το ξενοδοχείο

Ολική ανακαίνιση και αναβάθμιση όλων των εγκαταστάσεων της μονάδας, με στόχο σε πρώτη φάση το ξενοδοχείο να επεκτείνει τη λειτουργία του κατά τους μήνες Νοέμβριο και Μάρτιο, προγραμματίζει η διεύθυνση του Pernera Beach Hotel.

Μάλιστα, απώτερος στόχος της διεύθυνσης είναι το ξενοδοχείο να λειτουργεί ολόχρονα, προσφέροντας ολοένα και περισσότερο πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες του.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στη μηνιαία (σ.σ. Αυγούστου) ηλεκτρονική έκδοση του «Ξενοδόχου», ο γενικός διευθυντής και εκ των ιδιοκτητών της μονάδας, Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Παναγιώτης Κωνσταντίνου.

Ειδικότερα, και ερωτηθείς για τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης του Pernera Beach Hotel, ο κ. Κωνσταντίνου, αφού τόνισε ότι «ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στον ξενοδοχειακό τομέα, είναι ο συνεχής εμπλουτισμός και αναβάθμιση του προϊόντος που προσφέρεις», είπε πως «είναι για αυτό που και εμείς κάθε χρόνο επενδύουμε σε αναβαθμίσεις, έστω και μικρής κλίμακας».

Για το 2025, πρόσθεσε, «προγραμματίζουμε μία ακόμη ολική ανακαίνιση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της ξενοδοχειακής μας μονάδας».

Κληθείς να πει τι θα περιλαμβάνει αυτή η αναβάθμιση και εάν θα υπάρξει κάποιο διάστημα κατά το οποίο το ξενοδοχείο θα αναστείλει τη λειτουργία του, ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως «πάντοτε τα έργα αναβάθμισης του ξενοδοχείου μας, τα εκτελούμε σε ένα περιορισμένο χρόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που διαρκεί περίπου πέντε μήνες».

Συνεπώς, επεσήμανε, «δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία του ξενοδοχείου μας από την ανακαίνιση που προγραμματίζουμε».

Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση, είπε, «ένας από τους στόχους της είναι για να μας επιτραπεί να επεκτείνουμε την περίοδο λειτουργίας του ξενοδοχείου μας γιατί θα επενδύσουμε και σε καινούργιες υποδομές και υπηρεσίες που θα μπορούσαν να μας επιτρέψουν να επεκτείνουμε, όπως προανέφερα, την περίοδο λειτουργία της μονάδας μας».

Ερωτηθείς εάν ο τελικός στόχος είναι η σμίκρυνση της περιόδου που το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό, ο γενικός διευθυντής του Pernera Beach Hotel απάντησε καταφατικά. «Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τη λειτουργία μας τους μήνες Νοέμβριο και Μάρτιο και να μειώσουμε κατά δύο μήνες την περίοδο που το ξενοδοχείο μας είναι κλειστό», επεσήμανε.

«Αυτό βέβαια είναι το πλάνο μας σε πρώτη φάση. Μετά και αναλόγως της ανταπόκρισης που θα υπάρξει, θα αξιολογήσουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης του χρόνου λειτουργίας του ξενοδοχείου μας», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι «απώτερος και τελικός μας στόχος, είναι η ξενοδοχειακή μας μονάδα να λειτουργεί ολόχρονα».

Τα προβλήματα της περιοχής Περνέρα και τι πρέπει να γίνει

Με δεδομένο, πάντως, ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μία περιοχή που παρουσιάζει διαχρονικά αρκετά προβλήματα κι απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε πως «αναντίλεκτα η περιοχή ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα, λόγω της αναβάθμισης σε υποδομές η οποία διήρκησε τέσσερα χρόνια, ενώ το συμβόλαιο του εργολάβου ήταν για 18 μήνες. Το γεγονός αυτό μετέπειτα συνδυάστηκε και με την πανδημία του κορωνοϊού που και αυτή έπαιξε το ρόλο της για να περιέλθει η περιοχή σε μία δύσκολη, μία οικονομική εξαθλίωση».

Αποκορύφωμα όλης αυτής της αρνητικής κατάστασης, συμπλήρωσε, «ήταν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αφού η περιοχή μας είχε ιδιαίτερη εξάρτηση από τη ρωσική αγορά», σημειώνοντας ότι «από μία μελέτη που κάναμε, η εξάρτηση από τη ρωσική αγορά ήταν γύρω στο 60% με 70%, ενώ υπήρχαν και μονάδες που εργάζονταν αποκλειστικά με Ρώσους πελάτες».

«Συνεπώς, όπως αντιλαμβάνεστε, ξαφνικά κάποιες μονάδες βρέθηκαν χωρίς αγορές και αναγκάστηκαν να αναζητήσουν νέους συνεργάτες», υπέδειξε προσθέτοντας ότι «δυστυχώς, όμως, αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστές μέχρι σήμερα».

Την ίδια ώρα, είπε, κάποιες άλλες που είναι ναι μεν ανοιχτές, έχουν πολύ χαμηλές πληρότητες, ενώ παράλληλα με τις ξενοδοχειακές μονάδες, από αυτή την κατάσταση επηρεάστηκαν και όλες οι επιχειρήσεις της περιοχής, όπως καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, κ.ά.

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, υπέδειξε ο κ. Κωνσταντίνου, η περιοχή τα τελευταία χρόνια δίνει στον επισκέπτη την εικόνα της εγκατάλειψης.

«Εμείς επειδή είμαστε και μία μονάδα, αν θέλετε, πρώτης γραμμής, έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό επαναλαμβανόμενων επισκεπτών, ενώ η κύρια μας αγορά είναι η αγγλική. Συνεπώς, δεν έχουμε αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής. Σίγουρο, όμως, είχαμε κι εμείς ένα μικρό μερίδιο αρνητικών εξελίξεων από αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε.

Κληθείς να πει εάν η κατάσταση στην περιοχή έχει βελτιωθεί, ο γενικός διευθυντής του Pernera Beach Hotel ανέφερε ότι «έχει γίνει μία βελτίωση με την αναβάθμιση του κέντρου της περιοχής, αλλά έχουν γίνει και λάθη στην όλη διαδικασία, κάτι που στο τέλος της ημέρας εάν δεν παρθούν κάποια μέτρα πιστεύω ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί».

Ερωτηθείς, δε, τι μπορεί να γίνει για αναστροφή της κατάστασης, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως «η περιοχή επιβάλλεται να τοποθετηθεί ξανά στον τουριστικό χάρτη, με νέα ταυτότητα. Επιβάλλεται και πρέπει να γίνει επαναξιολόγηση των υποδομών με διορθωτικές ενέργειες σε αυτά που έχουν ήδη γίνει. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να γίνει επέκταση του πεζόδρομου και του ποδηλατόδρομου και να αναβαθμιστούν οι στάσεις των λεωφορείων».

«Θα πρέπει, ακόμη, να ανεγερθούν/κατασκευαστούν –κατά τη γνώμη μου- άμεσα δημόσιος χώρος στάθμευσης, δημόσια πλατεία όπου θα μπορούν να γίνονται εκδηλώσεις και να δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο που θα προσελκύει και ντόπιους, αλλά και ξένους επισκέπτες ολόχρονα», συνέχισε.

Επιπρόσθετα των πιο πάνω, κατέληξε, «θα πρέπει να διοργανώνονται από τις τοπικές αρχές και σε συνεργασία με το υφυπουργείο Τουρισμού, ολόχρονα πολιτιστικές εκδηλώσεις που, επίσης, θα προσελκύουν ντόπιους και ξένους επισκέπτες».

Δειτε Επισης

Gloria Jean’s Coffees: Ολοκλήρωση ανακαινίσεων και πλήρως ανανεωμένο Gloria Jean’s Kiosk προσεχώς στο Μall of Cyprus
Η νέα τοποθεσία του Ariston στην Έγκωμη μετά το τέλος εποχής από το κέντρο
Ψάχνουν την χρυσή τομή για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία
Μετρά ακόμη πληγές από την απώλεια της ρωσικής αγοράς η Περνέρα-Κλειστά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις
Υφ. Τουρισμού: Εκπαιδευτικά προγράμματα με αγορά υπηρεσιών-Οι οργανισμοί που κέρδισαν τον διαγωνισμό
ΕΤΑΠ Πάφου: Καλεί πολιτεία και Hermes να τα βρουν για την δεύτερη φάση των έργων υποδομής στα αεροδρόμια
Emirates: Απογειώθηκε το πρώτο αναβαθμισμένο Boeing 777 με πλήρως ανακαινισμένο εσωτερικό καμπίνας
O διάσημος σεφ Florian Berger στο Cap St Georges Hotel & Resort
Τίτλοι τέλους για τα Debbie's Cookies, 22 χρόνια μετά-Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα
Ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τα περί συμφωνίας με Hermes ο Βαφεάδης