Powered by

Ετήσια μείωση στις τιμές παραγωγού στην βιομηχανία-Η εικόνα τον Αύγουστο και το οκτάμηνο

Μείωση 0,4% σημείωσε ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία για τον Αύγουστο 2024, σε σύγκριση με τον περσινό Αύγουστο, οδηγώντας σε μείωση των τιμών παραγωγού στην Βιομηχανία το πρώτο οκτάμηνο του τρέχοντος έτους στο 2,2%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία για τον Αύγουστο 2024 έφτασε στις 124,1 μονάδες (βάση 2021=100), σημειώνοντας μείωση 0,1%, σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2024.

Τον Αύγουστο 2024, σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2024, ο δείκτης παρέμεινε σταθερός στους τομείς των μεταλλείων και λατομείων και της μεταποίησης, ενώ σημείωσε αύξηση στον τομέα της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά 0,1%. Στον τομέα της παροχής νερού και ανάκτησης υλικών σημειώθηκε μείωση 2,2%.

Όσον αφορά τις μεταβολές σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ο τομέας της μεταποίησης παραμένει σταθερός, ενώ παρατηρείται αύξηση στον τομέα των μεταλλείων και λατομείων (1,0%) και μείωση στους τομείς της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά 1,8% και της παροχής νερού και ανάκτησης υλικών κατά 1,4%.

Κατά μεταποιητικό κλάδο, τον Αύγουστο του 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, καταγράφηκαν αυξήσεις στην κατασκευή ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (6,3%), στην κατασκευή επίπλων, άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες και επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού (3,6%), στην παραγωγή κλωστοϋφαντουρικών υλών, ειδών ένδυσης και δερμάτινων ειδών (1,4%) και στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών (0,4%).

Αντίθετα, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, σημειώθηκε μείωση στην παραγωγή βασικών μετάλλων και κατασκευή μεταλλικών προϊόντων (-3,5%), στην κατασκευή χαρτιού και προϊόντων από χαρτί και εκτυπώσεις (-2,9%) και στην κατασκευή προϊόντων από ελαστικό και πλαστικές ύλες (-0,6%).

Δειτε Επισης

Στην τελική ευθεία οι προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων-Αγκάθι τα συνταγματικά κωλύματα
Αυξάνεται το ανώτατο όριο de minimis ενισχύσεων στη γεωργία λόγω πληθωρισμού
Από 15 Οκτωβρίου χωρίς βίζα στην Κίνα οι Κύπριοι-Για πόσες μέρες και για ποιους λόγους θα μπορούν να μένουν στην χώρα
Ζητούν εξισορρόπηση για την κατάργηση του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά είδη οι δανειολήπτες
Ετήσια μείωση στις τιμές παραγωγού στην βιομηχανία-Η εικόνα τον Αύγουστο και το οκτάμηνο
Αυξήσεις και σε δικαστές και γενικό εισαγγελέα-Δεν θα πάρουν Πρόεδρος, υπουργοί, βουλευτές και δημάρχοι...
Υπουργείο Γεωργίας: Αιτήσεις μέχρι 29 Νοεμβρίου για επιδοτήσεις για «ευφυή έλεγχο» στις καλλιέργειες
Τέλος οι αιτήσεις για το σχέδιο κινήτρων για απασχόληση νέων-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας
Νέος γύρος αξιολόγησης της κυπριακής οικονομίας από την Τρόικα-Πού θα επικεντρωθούν οι συζητήσεις
Έτσι θα γίνει πιο ανθεκτική και ανταγωνιστική η οικονομία-Οι δεκάδες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις στο Σχέδιο Ανάκαμψης