Volkswagen: Αναθεώρησε τις προοπτικές της για το 2024-Πιο αδύναμη απόδοση από την αναμενόμενη

Τις προοπτικές της για το έτος, για δεύτερη φορά σε λιγότερο από τρεις μήνες, υποβάθμισε την Παρασκευή η Volkswagen, επικαλούμενη μια πιο αδύναμη απόδοση, από την αναμενόμενη, του τμήματος επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς η πίεση στην κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης συνεχίζει να αυξάνεται.

Η υποβάθμιση των προοπτικών από την Volkswagen αποτελεί την τελευταία στη σειρά υποβάθμιση από τους κολοσσούς της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς η Mercedes-Benz και η BMW υποβάθμισαν τις ετήσιες προβλέψεις τους, νωρίτερα αυτό το μήνα, ως αποτέλεσμα της εξασθένησης της ζήτησης από την Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται επίσης δύο ημέρες αφότου η Volkswagen άρχισε κρίσιμες συζητήσεις με το IG Metall, το ισχυρότερο συνδικάτο της Γερμανίας, σχετικά με τους μισθούς και την προστασία των θέσεων εργασίας, μια ιστορική σύγκρουση που θα μπορούσε να οδηγήσει στο πρώτο κλείσιμο γερμανικών εργοστασίων στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Volkswagen αναμένει τώρα περιθώριο κέρδους περίπου 5,6% το 2024, από 6,5-7% προηγουμένως και κάτω από την εκτίμηση για κέρδος 6,5% της LSEG, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να μειωθούν κατά 0,7% στα 320 δισ. ευρώ, αφού η εταιρεία ανέμενε αρχικά αύξηση έως και 5%.

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει τις προοπτικές της «υπό το φως ενός δύσκολου περιβάλλοντος αγοράς και των εξελίξεων που δεν ανταποκρίνονται στις αρχικές προσδοκίες, ιδιαίτερα στις μάρκες Volkswagen Passenger Cars, Volkswagen Commercial Vehicles και Tech Components».

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Porsche AG και του κολοσσού στα φορτηγά Traton, υποβάθμισε επίσης τις προοπτικές της για τις παραδόσεις οχημάτων, παγκοσμίως, σε περίπου 9 εκατομμύρια, ενώ προηγουμένως ανέμενε αύξηση έως και 3% από τα 9,24 εκατομμύρια οχήματα που παρέδωσε το 2023.

Δειτε Επισης

Volkswagen: Αναθεώρησε τις προοπτικές της για το 2024-Πιο αδύναμη απόδοση από την αναμενόμενη
Θρίαμβος της Hyundai στο ράλι «Ακρόπολις» 2024-Και στις τρεις θέσεις του βάθρου των νικητών
Νέα παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση
Η Maserati στο Goodwood Festival of Speed 2024 με δύο ειδικές εκδόσεις
Το Honda Prelude Concept επιστρέφει και στην Ευρώπη-Η Honda γιόρτασε 25 χρόνια υβριδικής τεχνολογίας
DIMCO: Η ιστορία της εταιρείας που «φωτίζει» την Κύπρο από το 1966
Volkswagen: Επένδυση πέντε δισ. στην αμερικανική Rivian-Θα ιδρύσουν μια κοινά ελεγχόμενη επιχείρηση
allin inERGY drink: Το εναλλακτικό ενεργειακό ποτό χωρίς ταυρίνη-Στην κυπριακή αγορά από την Diplomat Distributors
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy