Flight Mode brought to you by

Ταξίδια από περιφερειακά αεροδρόμια, off-season και ανερχόμενους προορισμούς-Οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις

Ζήτηση για αεροπορικές πτήσεις από περιφερειακά αεροδρόμια, ταξίδια σε περιόδους με μειωμένη κίνηση (off-season travel) και ανερχόμενους προορισμούς λιγότερο γνωστούς, ανέδειξε πως υπάρχει διεθνώς σήμερα, η ανάλυση του επιχειρηματικού δικτύου The Advantage Travel Partnership με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, που εκπροσωπεί ταξιδιωτικούς πράκτορες και εταιρείες διαχείρισης ταξιδιών.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα στοιχεία περισσότερο από τα 2/3 των πρακτόρων που συμμετείχαν στην έρευνα, εντόπισαν άνοδο σε νέους πελάτες, ειδικά μεταξύ των ηλικιών 35-54. Παράλληλα, αρκετοί από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, παρατήρησαν ότι οι πελάτες τους προτίμησαν να ταξιδέψουν από περιφερειακά αεροδρόμια αντί κεντρικά, τείνοντας να επιλέγουν προορισμούς στους οποίους προσφέρονταν πτήσεις απ’ αυτά τα αεροδρόμια. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ζήτηση και για λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς.

Οι αερογραμμές μάλιστα στο πλαίσιο αυτό μελετούν την προσθήκη νέων προορισμών στο δίκτυο τους, ενώ η επιθυμία για ταξίδια σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για τους τουριστικούς πράκτορες να αναδείξουν όλες τις επιλογές ταξιδιών που υπάρχουν διεθνώς, επωφελούμενοι προνομιακών τιμών που μπορούν να διαθέσουν στους σύγχρονους ταξιδιώτες.

Είναι αξιόλογο το πως η τάση αναδεικνύει μια διαφορετική προοπτική στην αγορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπου επέλεγαν τα περιφερειακά αεροδρόμια ως επί το πλείστoν άτομα που επιθυμούσαν να ταξιδέψουν με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Ένα 79% των ταξιδιωτικών πρακτόρων που είναι μέλη του δικτύου -που υλοποίησε την έρευνα- απαντούν πως οι ταξιδιώτες, επέλεξαν να ταξιδέψουν σε περιόδους off-season, π.χ. εκτός καλοκαιρινής περιόδου, καθώς θέλουν να αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες, την πολυκοσμία και να εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές.

Έτσι ανάλογα, οι αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αυξάνουν τις προσφερόμενες θέσεις σ’ αυτά τα χρονικά διαστήματα. Άλλα σημαντικά ευρήματα της έρευνας, είναι ότι αυξήθηκαν οι κρατήσεις με πακέτα/ευκαιρίες τελευταίας στιγμής, αφού φέτος το 42% των καλοκαιρινών ταξιδιών προέκυψαν από κρατήσεις που έγιναν έως και 12 εβδομάδες πριν από το ταξίδι, ποσοστό 4% αυξημένο, σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Περισσότερα για την έρευνα που δείχνει τις αλλαγές στις ταξιδιωτικές τάσεις δείτε ΕΔΩ

Δειτε Επισης

Ταξίδια από περιφερειακά αεροδρόμια, off-season και ανερχόμενους προορισμούς-Οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις
Αναβαθμίστηκε το εργαλείο Flight Search της Hermes Airports-Όλα τα προσφερόμενα δρομολόγια
Η Norwegian και η δραστηριοποίησή της στην Κύπρο...Το πτητικό της πρόγραμμα και πόσους επιβάτες μετέφερε το 2023
Άνοιγμα στην αγορά οργανωμένων πακέτων διακοπών σκέφτεται η Ryanair-Στο δρόμο των easyJet και Jet2
Γιάννης Χάρπας: Η ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει το αεροδρόμιο Πάφου (βίντεο)
Πώς η χρήση βιώσιμων καυσίμων «ακριβαίνει» τα αεροπορικά ταξίδια
On air διασκέδαση και δημιουργικότητα για παιδιά...10+ τρόποι να ψυχαγωγήσετε το παιδί σας στο αεροπλάνο
Πώς λειτουργεί ο κλιματισμός στο αεροπλάνο-Η ανανέωση, το φιλτράρισμα και η σταθεροποίηση του αέρα καμπίνας
Καθίσματα αεροδρομίων: Πώς οι σχεδιαστές ανταποκρίνονται στις αναβαθμισμένες ανάγκες
Ματιά στο νέο και πολυαναμενόμενο Airbus Α321XLR