Η διαδραστική ενέργεια της Anytime για στήριξη της ασφαλούς οδήγησης-«Εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο UNiFEST του Πανεπιστημίου Κύπρου η διαδραστική ενέργεια της Anytime με θέμα «Εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση», που αποτελεί μέρος της εκστρατείας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας «Οι αριθμοί αλλάζουν».

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία αποκτήσουν ενδιαφέρουσες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από το σημαντικό θέμα της οδικής ασφάλειας. Να μάθουν δηλαδή, πώς μερικές απλές επιλογές μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ατυχημάτων στους δρόμους της χώρας μας.

Η Anytime, μέσα από την εκδήλωση αυτή έθεσε στους νεαρούς επισκέπτες της μια σημαντική πρόκληση: να ακολουθήσουν μια διαδρομή σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φορώντας VR γυαλιά προσομοίωσης χρήσης αλκοόλ. Οι συμμετέχοντες είχαν με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να αντιληφθούν πόσο σημαντική είναι η νηφάλια οδήγηση και πως το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει σε επικίνδυνο βαθμό τις οδηγικές τους ικανότητες.

Σύμφωνα με έρευνες άλλωστε ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται περίπου 300 πληροφορίες στο λεπτό. Η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει τη συγκέντρωση στην οδήγηση και έτσι η δυνατότητα λήψης αποφάσεων και εκτίμησης κινδύνων μειώνεται. Τα μειωμένα αντανακλαστικά των οδηγών μπορεί να έχουν ως συνέπεια κακές επιλογές στη διάρκεια μιας διαδρομής με κίνδυνο την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.

Αν έχουμε λοιπόν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, η πιο ασφαλής λύση είναι να μας μεταφέρει στον προορισμό μας ένα συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο ή ακόμα να καλέσουμε και ταξί.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά επιλέγουμε να προστατεύσουμε τη ζωή μας αλλά και τις ζωές των άλλων.

Η πρωτοβουλία «Εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση» της Anytime, ενθουσίασε τους νέους που συμμετείχαν στο UNiFEST - το μεγαλύτερο φοιτητικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται σε όλα τα πανεπιστήμια της Κύπρου, στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους, με ζωντανή μουσική και άλλες διάφορες δραστηριότητες. Το φετινό UNiFEST επισκέφθηκαν περίπου 4.000 φοιτητές.

H Anytime Cyprus υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα μας με ανάλογες ενέργειες και με στόχο τη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη σημασία της ασφαλούς οδήγησης που αποτελεί το «κλειδί» για ένα μέλλον διαφορετικό: Απαλλαγμένο από τροχαία ατυχήματα, τηρώντας πάντα τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, το όριο ταχύτητας και τη νηφάλια οδήγηση. Γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τους αριθμούς και να μειώσουμε τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα στους δρόμους της Κύπρου.

Η Anytime είναι η ασφαλιστική εταιρεία που εμπιστεύονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Κύπρο και δραστηριοποιείται στην αγορά μας από το 2017. Ανήκει στη μεγάλη και ιστορική οικογένεια του Ομίλου Interamerican που σήμερα είναι μέλος του διεθνούς ασφαλιστικού ομίλου ACHMEA με έδρα την Ολλανδία.

Το όραμά της Αnytime εστιάζεται σε περισσότερη ασφάλεια και λιγότερη ασφάλιση για όλους, με λύσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων και στόχο όλοι να απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο την ίδια τη ζωή: με περισσότερο χρόνο και περισσότερες επιλογές, με περισσότερη ευελιξία και περισσότερη ηρεμία. Το όραμα αυτό μεταφέρεται εύστοχα και στο μήνυμά της «Κάθε στιγμή περισσότερα».

Τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου και κατοικίας της Anytime προσφέρονται online στο anytimeonline.com.cy ή μέσω τηλεφωνικού κέντρου και ανατρέπουν τα δεδομένα στον τομέα της ασφάλισης με ολοκληρωμένες προτάσεις, προσιτά ασφάλιστρα και κορυφαίες καλύψεις για όλους και για όλα αφού πλέον καλύπτουν κάθε πιθανή ανάγκη ασφάλισης. Σήμερα διαθέτει ένα πορτφόλιο που αριθμεί επιτυχώς 50.000 συμβόλαια! Ενδεικτικό της δυναμικής της παρουσίας στην Κύπρο είναι το γεγονός ότι τα τελευταία 7 χρόνια έχει προσφέρει συνολικά 19,5 εκατομμύρια αποζημιώσεις.

Δειτε Επισης

ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE 2024: Οι εγγραφές άνοιξαν
Η διαδραστική ενέργεια της Anytime για στήριξη της ασφαλούς οδήγησης-«Εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Νέα εκστρατεία ΕΚΚ για την αυξανόμενη επίδραση των ΜΚΔ και των finfluencers στις χρηματοοικονομικές αγορές
Επίσημος destination partner του Inspire Festival 2024 η ΕΤΑΠ Λευκωσίας
Χ. Προύντζος: Το μεγαλύτερο γεγονός επιχειρηματικότητας που έγινε ποτέ στη Λευκωσία το Inspire 2024 (video)
ΚΝΕ: Μηνιαία συνάντηση των μελών του με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας
GrantXpert Consulting: Επιτυχημένο σεμινάριο για ανάπτυξη ανθεκτικών ηγετικών στελεχών σε Λάρνακα και Λευκωσία
DiscoverEU: Ευκαιρία σε νέους και νέες 18 ετών να εξερευνήσουν την πλούσια ποικιλομορφία της Ευρώπης μέσω ταξιδιών
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο
Junior Achievement Κύπρου: Φοιτητική επιχειρηματικότητα-Έναρξη αιτήσεων για τα προγράμματα