Flight Mode brought to you by

Άνοιγμα στην αγορά οργανωμένων πακέτων διακοπών σκέφτεται η Ryanair-Στο δρόμο των easyJet και Jet2

Την πιθανότητα να προσφέρει πακέτα διακοπών, στην προσπάθεια της να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες εξετάζει η αεροπορική εταιρεία Ryanair.

Μια κίνηση, η οποία φαίνεται να διαμορφώνει το ρόλο των αερογραμμών στα ταξίδια.

Ο Michael O'Leary, CEO της Ryanair, στο παρελθόν τασσόταν ενάντια στη διάθεση πώλησης αεροπορικών εισιτηρίων, μαζί με διαμονή και άλλες υπηρεσίες, υπό την μορφή πακέτου. Ωστόσο, δήλωσε στην Telegraph ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο και ότι θα επανεξετάσει το θέμα, μόλις η Ryanair αυξήσει, όσο το δυνατόν περισσότερο την ανάπτυξη από την επέκταση του στόλου αεροσκαφών της. Κι αυτό τοποθετείται χρονικά σε λίγα χρόνια.

Στο παρελθόν ο ίδιος απέρριψε την πιθανότητα να προσφέρει η αεροπορική εταιρεία πακέτα διακοπών, δηλώνοντας ότι θα αποσπούσε την προσοχή της από το βασικό της στρατηγικό στόχο που είναι να κυριαρχήσει στα αεροπορικά ταξίδια μικρών αποστάσεων, στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Σήμερα, επεσήμανε πως, τα πακέτα διακοπών δίνουν τη δυνατότητα στους παροχείς τους να χρεώνουν υψηλότερα ναύλα, όταν συμπεριληφθούν σε μια συνολική τιμή πακέτου, επιτυγχάνοντας έτσι υψηλότερες αποδόσεις για τις εταιρείες.

Η αξία της παροχής πακέτων διακοπών από αεροπορικές εταιρείες είναι ξεκάθαρη, πλέον, καθώς φέτος το καλοκαίρι οι ταξιδιώτες προτίμησαν ιδιαίτερα τα πακέτα που περιέχουν όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για τις διακοπές τους, τύπου all inclusive.

Εταιρείες που τα παρείχαν το φετινό καλοκαίρι όπως η easyJet και η Jet2, φαίνεται ότι ήδη έχουν επωφεληθεί αρκετά.

Αντίθετα η Ryanair, βρίσκεται αντιμέτωπη με την πτώση των ναύλων, την οποία κατηγορεί για την υπερπροσφορά θέσεων και τις μειωμένες καταναλωτικές δαπάνες, προσπαθώντας παράλληλα να αυξήσει τα μερίδια αγοράς της.

Ένας λόγος που οδήγησε στην αύξηση της ζήτησης των πακέτων διακοπών είναι τα υψηλά κόστη των διαμονών σε δημοφιλείς προορισμούς όπως Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα, όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας αεροπορικών ταξιδιών χαμηλού κόστους. Επίσης συμπλήρωσε ότι αεροπορικές όπως η easyJet προέβησαν σ’ αυτό το βήμα λόγω της έντονης δραστηριότητας τους σε αεροδρόμια με υψηλά κόστη, όπως: London Gatwick και Paris Charles de Gaulle.

Η Ryanair θα εξετάσει το ενδεχόμενο για τη δημιουργία τμήματος που θα παρέχει πακέτα διακοπών, αφού πρώτα παραλάβει τα 350 αεροσκάφη που έχει παραγγείλει από την Boeing, μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σε λίγα χρόνια.  Στόχος είναι αυτό το επιχειρηματικό βήμα να μην μειώσει την απόδοση του τμήματος αεροπορικών εργασιών, σύμφωνα με τις δηλώσεις του CEO της Ryanair.

Πηγή: Telegraph

Δειτε Επισης

Η Norwegian και η δραστηριοποίησή της στην Κύπρο...Το πτητικό της πρόγραμμα και πόσους επιβάτες μετέφερε το 2023
Άνοιγμα στην αγορά οργανωμένων πακέτων διακοπών σκέφτεται η Ryanair-Στο δρόμο των easyJet και Jet2
Γιάννης Χάρπας: Η ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει το αεροδρόμιο Πάφου (βίντεο)
Πώς η χρήση βιώσιμων καυσίμων «ακριβαίνει» τα αεροπορικά ταξίδια
On air διασκέδαση και δημιουργικότητα για παιδιά...10+ τρόποι να ψυχαγωγήσετε το παιδί σας στο αεροπλάνο
Πώς λειτουργεί ο κλιματισμός στο αεροπλάνο-Η ανανέωση, το φιλτράρισμα και η σταθεροποίηση του αέρα καμπίνας
Καθίσματα αεροδρομίων: Πώς οι σχεδιαστές ανταποκρίνονται στις αναβαθμισμένες ανάγκες
Ματιά στο νέο και πολυαναμενόμενο Airbus Α321XLR
Τουρισμός: Πώς η ανάπτυξή του μπορεί να ωφελήσει ντόπιους και επισκέπτες
Ποια είναι η Air Serbia με παρουσία στην Κύπρο, πραγματοποιώντας πτήσεις Λάρνακα-Βελιγράδι