«Ενέργεια για το μέλλον» στο πλαίσιο του Shorewinner-Με επιτυχία η υβριδική εκδήλωση έναρξης του έργου

Η υβριδική εκδήλωση έναρξης του ευρωπαϊκού έργου SHOREWINNER πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 στο Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) στη Λευκωσία, προσελκύοντας σημαντικά μέλη της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και κρατικούς αξιωματούχους.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το ΚΕΒΕ, το Intercollege, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το CARDET.

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν οι προοπτικές και οι προκλήσεις ανάπτυξης της αιολικής ενέργειας στην Κύπρο και τη Νότια Ευρώπη.

Την έναρξη χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής, ο οποίος τόνισε τη σημασία της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης της Κύπρου.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Intercollege, Νικόλας Κυθρεώτης, παρουσίασε τους στόχους του έργου SHOREWINNER, δίνοντας έμφαση στη συνεργασία πέντε Κέντρων Αριστείας από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Λειτουργός της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γεράσιμος Γερασίμου, ανέλυσε τις προοπτικές και τις προκλήσεις των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Κύπρο, ενώ ο Κωνσταντίνος Παναγιώτου, λειτουργός από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού παρουσίασε τις ανάγκες που έχουν εντοπιστεί σε πράσινα επαγγέλματα και δεξιότητες στην κυπριακή οικονομία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η ομιλία του Χρίστου Τσίγκη, Εκτελεστικού Διευθυντή του Συνδέσμου Αιολικής Ενέργειας Κύπρου, σχετικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης της αιολικής ενέργειας στη χώρα.

Στη συνέχεια, ο Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας του Πανεπιστημίου Κύπρου Ανδρέας Λιβέρα ανέλυσε τους στόχους και προκλήσεις τόσο για τον κλάδο των φωτοβολταϊκών όσο και για την αιολική ενέργεια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα διαδραστικό εργαστήριο που συντόνισε ο Παύλος Παπαδόπουλος, Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες για τις αναδυόμενες ευκαιρίες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όλες οι παρουσιάσεις των ομιλητών βρίσκονται εδώ.

  • Σχετικά με το έργο SHOREWINNER

Το SHOREWINNER στοχεύει στη δημιουργία μιας Κοινότητας Πρακτικής για την υπεράκτια αιολική ενέργεια στη Νότια Ευρώπη, προωθώντας την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη συνεργασία μεταξύ πέντε Κέντρων Αριστείας από διάφορες χώρες.

Το έργο συμβάλλει στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύοντας την καινοτομία στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην Κοινότητα Πρακτικής SHOREWINNER μπορούν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και τις δράσεις του, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://shorewinner.eu.

Ακολουθήστε το έργο SHOREWINNER στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

þ Facebook þ LinkedIn þ Instagram þ Twitter

Δειτε Επισης

Τα σχέδια για απανθρακοποίηση και η ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου- Η παρουσίαση Γιώργου Παπαναστασίου
«Ενέργεια για το μέλλον» στο πλαίσιο του Shorewinner-Με επιτυχία η υβριδική εκδήλωση έναρξης του έργου
Έδωσε... ρεύμα στην ηλεκτρική διασύνδεση η Βουλή των Ελλήνων-Στο 50-50 ο επιμερισμός του γεωπολιτικού ρίσκου
Η συμφωνία Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση-Ρητή αναφορά για πρόθεση μετοχικής συμμετοχής της Κ.Δ.
Σκυλακάκης για GSI: Το καλώδιο μπορεί, πρέπει και θα γίνει-Παραγωγική η διαπραγμάτευση με Κύπρο
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά σχεδόν 3% στις τιμές-Η Σαουδική Αραβία «παγώνει» τον στόχο για $100 το βαρέλι
Με οδηγό τον οδικό χάρτη συζητήσεων για τέσσερις μήνες... Τι είπαν Χριστοδουλίδης-Κάσαλο για το «Αφροδίτη»
Στο τραπέζι του ΕΤΕΚ και στην παρουσία Γιώργου Παπαναστασίου τα καυτά ενεργειακά ζητήματα
Ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων ο επιμερισμός 50-50 του γεωπολιτικού ρίσκου για τον GSI
Πόσο κοντά είμαστε στο «peak oil»; Η μετάβαση πλησιάζει, προειδοποιούν οι ειδικοί