Powered by

Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»

Πρόταση για απόκτηση του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Πρόοδος» Δημόσια, ιδιοκτήτριας εταιρείας του γνωστού ξενοδοχείου «Ρόδον» στον Αγρό», βρίσκεται ενώπιον του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της «Πρόοδος» στο ΧΑΚ, «το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έχει λάβει από επενδυτή προκαταρτική πρόταση ενδιαφέροντος για απόκτηση του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, προτίθεται να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες και μελετήσει την πιο πάνω πρόταση και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό αναλόγως των εξελίξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, η πρόταση κατατέθηκε χθες Πέμπτη (26/9) και τέθηκε άμεσα στο μικροσκόπιο του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο και αποφάσισε να ξεκινήσει διαπραγμάτευση-διαβούλευση με τον υποψήφιο επενδυτή, κατά την διάρκεια της οποίας θα ξεκαθαρίσουν και οι ακριβείς προθέσεις του, από τις οποίες και θα εξαρτηθεί το κατά πόσον θα υπάρξει συμφωνία είτε για απόκτηση ολόκληρου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας είτε μέρος του.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επενδυτές εκφράζουν ενδιαφέρον για εξαγορά της «Πρόοδος» και κατ' επέκταση του ξενοδοχείου «Ρόδον», χωρίς, ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις να οδηγούν σε συμφωνία.

Εκτός ΧΑΚ η μετοχή

Στον απόηχο, πάντως, της πιο πάνω εξέλιξης, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, μετά από τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας και μετά από σχετικό αίτημά της, ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της από σήμερα Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 και μέχρι την έκδοση νεότερης ανακοίνωσης αναφορικά με τις εξελίξεις, ενόψει προκαταρκτικής πρότασης ενδιαφέροντος για απόκτηση του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η πιο πάνω απόφαση λήφθηκε με βάση το Άρθρο 183 του περί Αξιών και Χρηματιστήριου Αξιών Κύπρου Νόμου.Σημειώνεται επίσης ότι πέραν της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της πιο πάνω εταιρείας, δεν θα καταρτίζονται εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές με βάση το Άρθρο 23 του Νόμου του ΧΑΚ ούτε συναλλαγές Over The Counter (OTC).

Μειωμένα τα κέρδη του ξενοδοχείου

Εν τω μεταξύ, και σύμφωνα με τη συνοπτική ενδιάμεση κατάσταση αποτελεσμάτων και λοιπών εισοδημάτων της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο, τα εισοδήματα της «Πρόοδος» ανήλθαν στο 1,5 εκ. ευρώ σε σχέση με 1,8 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Δηλαδή, τα έσοδα παρουσίασαν μείωση 16,6%.

Την ίδια ώρα, η ζημιά για το εξάμηνο που αναλογεί στους μετόχους ανέρχεται σε 72.139 ευρώ. Στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2023 η εταιρεία είχε κέρδος ύψος 176.108 ευρώ.

Η μείωση εσόδων και πραγματικής ζημιάς κατά το πρώτο εξάμηνο, αναφέρεται, οφείλεται στο γεγονός πως μειώθηκαν οι διανυχτερεύσεις και κατ’ επέκταση η πληρότητα του ξενοδοχείου Ρόδον ποσοστιαία κατά 30,58%, αφού η πληρότητα το πρώτο εξάμηνο του έτους περιορίστηκε στο 49,34% σε σχέση με 71,08% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Νέο μέλος στο Δ.Σ.

Σε μία άλλη εξέλιξη, η Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» Δημόσια Λτδ ανακοίνωσε το διορισμό του Μάριου Σταύρου στη θέση του Μη Εκτελεστικού/Ανεξάρτητου Διοικητικού Συμβούλου της εταιρείας με ισχύ από τις 26 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο κ. Σταύρου είναι κάτοχος του τίτλου του Chartered Accountant.

Δειτε Επισης

ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Η σημασία του τουρισμού ως πυλώνα για προώθηση της ειρήνης-Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου
ΣΤΕΚ: Ισχυρό ανάχωμα ο τουρισμός...Να εργαστούμε για ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος
Η συμφωνία Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση-Ρητή αναφορά για πρόθεση μετοχικής συμμετοχής της Κ.Δ.
I-STARS: Καίριος ο ρόλος του τουρισμού στην προώθηση της ειρήνης και της βιωσιμότητας
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο
Τρέχουν και δεν φτάνουν για κατάργηση μηδενικού ΦΠΑ οι υπεραγορές-«Δεν γίνονται όλα με το πάτημα ενός κουμπιού»
Γιώργος Τοφινής: Η επιτυχημένη πορεία του NissiBlu Beach Resort και τα σχέδια για περισσότερα ξενοδοχεία
Με πόσα εκατ. θα επιβαρυνθούν τα ταμεία του κράτους από τις αυξήσεις 1,5% σε μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο
Hermes Airports: Δεσμευμένα στην προώθηση του τουρισμού τα αεροδρόμια της Κύπρου-Στόχος η συνεχής βελτίωση
Απογειώνεται με πολυδιάστατα οφέλη η αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου με την Κίνα-Η νέα συμφωνία