DiscoverEU: Ευκαιρία σε νέους και νέες 18 ετών να εξερευνήσουν την πλούσια ποικιλομορφία της Ευρώπης μέσω ταξιδιών

Μέσω του προγράμματος Erasmus Plus, το DiscoverEU προσφέρει σε νέους και νέες 18 ετών, που είναι είτε πολίτες είτε κάτοικοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτης χώρας συνδεδεμένης με το Erasmus+, την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πλούσια ποικιλομορφία της Ευρώπης μέσω ταξιδιών.

Νέοι και νέες που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2006, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν για 1 έως 30 ημέρες σε ολόκληρη την Ευρώπη, μεταξύ 1ης Μαρτίου 2025 και 31ης Μαΐου 2026, κυρίως μέσω του σιδηροδρομικού συστήματος της Ευρώπης.

Γενικές πληροφορίες

Το DiscoverEU είναι μια δράση του προγράμματος Erasmus+ που καθιερώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2018 και προσφέρει την ευκαιρία σε νέους και νέες 18 ετών να εξερευνήσουν την πολυμορφία της Ευρώπης, να μάθουν για την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της και να συνδεθούν με ανθρώπους από ολόκληρη την ήπειρο.

Ποια είναι η διαδικασία υποβολής αίτησης;

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας από τις 2 Οκτωβρίου 2024 έως τις 16 Οκτωβρίου 2024, όπου θα πρέπει να εγγραφούν και να δηλώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Οι αιτούντες θα επιλεγούν βάσει των απαντήσεών τους σε ένα κουίζ ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών αναφορικά με τον πολιτισμό και την πολυμορφία της Ευρώπης και τις πρωτοβουλίες της ΕΕ υπέρ των νέων.

Οι επιτυχόντες θα μπορούν να ταξιδέψουν είτε ατομικά είτε σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων (όλοι πρέπει να είναι 18 ετών) χρησιμοποιώντας την ταξιδιωτική κάρτα DiscoverEU για μετακινήσεις, κατά κανόνα, με τρένα.

Ωστόσο, για να υπάρχει ευρεία πρόσβαση σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και άλλα μέσα μεταφοράς, όπως λεωφορεία, πλοία ή κατ’ εξαίρεση στην περίπτωση της Κύπρου, το αεροπλάνο. Έτσι θα εξασφαλιστεί ότι οι νέοι και οι νέες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή νησιά της ΕΕ θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν.

Εκτός από τη ταξιδιωτική κάρτα τρένων, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν επίσης την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νεολαίας για πληθώρα εκπτώσεων σε πολιτιστικούςχώρους, για μαθησιακές δραστηριότητες, αθλητισμό, τοπικές μεταφορές, καταλύματα και φαγητό.

Περισσότερες πληροφορίες

Περαιτέρω πληροφορίες διατίθενται στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας, καθώς και στο Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης, την Εθνική Υπηρεσία διαχείρισης του Προγράμματος Erasmus+ και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Δειτε Επισης

Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»
Η συμφωνία Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση-Ρητή αναφορά για πρόθεση μετοχικής συμμετοχής της Κ.Δ.
ΚΝΕ: Μηνιαία συνάντηση των μελών του με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας
GrantXpert Consulting: Επιτυχημένο σεμινάριο για ανάπτυξη ανθεκτικών ηγετικών στελεχών σε Λάρνακα και Λευκωσία
DiscoverEU: Ευκαιρία σε νέους και νέες 18 ετών να εξερευνήσουν την πλούσια ποικιλομορφία της Ευρώπης μέσω ταξιδιών
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο
Τρέχουν και δεν φτάνουν για κατάργηση μηδενικού ΦΠΑ οι υπεραγορές-«Δεν γίνονται όλα με το πάτημα ενός κουμπιού»
Γιώργος Τοφινής: Η επιτυχημένη πορεία του NissiBlu Beach Resort και τα σχέδια για περισσότερα ξενοδοχεία
Junior Achievement Κύπρου: Φοιτητική επιχειρηματικότητα-Έναρξη αιτήσεων για τα προγράμματα
DP World Limassol: Ολοήμερη, διαδραστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας