Πετρέλαιο: Νέα βουτιά σχεδόν 3% στις τιμές-Η Σαουδική Αραβία «παγώνει» τον στόχο για $100 το βαρέλι

Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν εκ νέου σχεδόν 3% την Πέμπτη (26/9) μετά από αναφορά ότι η Σαουδική Αραβία δεσμεύεται να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής υπαναχωρώντας από τον αρχικό της στόχο για τιμή 100 δολάρια το βαρέλι.

Η Σαουδική Αραβία ουσιαστικά φαίνεται να εγκαταλείπει τον ανεπίσημο στόχο της για την τιμή του πετρελαίου στα 100 δολάρια ανά βαρέλι, όπως μετέδωσαν οι Financial Times άτομα που γνωρίζουν τις σκέψεις του βασιλείου.

Οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου τον Δεκέμβριο, ακόμη και αν η κίνηση αυτή οδηγήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλών τιμών πετρελαίου, είπαν οι άνθρωποι αυτοί.

Ακολουθούν οι τιμές κλεισίματος του αργού πετρελαίου την Πέμπτη:

  • West Texas Intermediate συμβόλαιο Νοεμβρίου: 67,67 δολάρια ανά βαρέλι, μειωμένο κατά 2,02 δολάρια ή 2,9%. Μέχρι σήμερα από τις αρχές του χρόνου, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο έχει υποχωρήσει περισσότερο από 5%.
  • Brent συμβόλαιο Νοεμβρίου: 71,60 δολάρια ανά βαρέλι, μειωμένο κατά 1,86 δολάρια ή 2,53%. Μέχρι σήμερα από τις αρχές του χρόνου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς σημειώνει πτώση περίπου 7%.

Οι τιμές δέχονται επίσης πιέσεις λόγω της προσδοκίας ότι η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη θα αυξηθεί καθώς οι αντιμαχόμενες παρατάξεις στη βορειοαφρικανική χώρα κατέληξαν σε συμφωνία την Τετάρτη για τον διορισμό νέου διοικητή της κεντρικής τράπεζας. Μια πολιτική διαμάχη για το ποιος θα πρέπει να ηγηθεί της τράπεζας έχει οδηγήσει σε διακοπές της παραγωγής.

Η προοπτική της αύξησης της παραγωγής εντάσσεται σε ένα σκηνικό ήπιας ζήτησης στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο και τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν ράλι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα μετά την ανακοίνωση από το Πεκίνο ενός νέου πακέτου τόνωσης της οικονομίας.

Δειτε Επισης

Γενική συνέλευση σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα...Υψηλά βολτ ανάμεσα σε Παπαναστασίου και πρόεδρο ΣΕΠΑΗΚ
Χωρίς άμεση επιβάρυνση της κυπριακής οικονομίας η επέκταση του συστήματος εμπορίας ρύπων σε βιομηχανίες και μεταφορές
Σε βάθος χρόνου η αξιοποίηση του φυσικού αερίου στον «Πήγασο»-«Απαιτούνται χρόνια μέχρι την εκμετάλλευση»
«Εύλογα έξοδα της ΑΗΚ» και αυξήσεις κατά 3% στους λογαριασμούς του ρεύματος από την επόμενη διμηνία
Πρωτοποριακή πρωτοβουλία...Δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα για μείωση κόστους ηλεκτρισμού ο Δήμος Λευκωσίας
Παράταση έως 1η Οκτωβρίου στις αιτήσεις για σχέδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για ιδία κατανάλωση
Πράσινο Βουλής σε εναρμονιστικό νομοσχέδιο για την εμπορία δικαιωμάτων εκπομπής αερίων-Τι προνοεί
BP: Βλέπει ισχυρές επιδόσεις και ανάκαμψη παραγωγής το δεύτερο τρίμηνο
ΟΠΕΚ+: Αναγκαία η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου-Τι προβλέπουν οι αναλυτές
Πτώση άνω του 2% για το πετρέλαιο εν μέσω στάθμισης των επιπτώσεων των δασμών του Τραμπ