Με οδηγό τον οδικό χάρτη συζητήσεων για τέσσερις μήνες... Τι είπαν Χριστοδουλίδης-Κάσαλο για το «Αφροδίτη»

Την στήριξή τους στην ανάπτυξη του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ επαναβεβαίωσαν την Πέμπτη (26/9) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αντιπρόεδρος της Chevron, διαχειρίστριας εταιρείας του κοιτάσματος, Φρανκ Κάσαλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με αντιπροσωπεία του αμερικανικού κολοσσού, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της εταιρείας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας επαναβεβαίωσαν τη στήριξη τους στο έργο του ‘Αφροδίτη’, ένα έργο στρατηγικής σημασίας τόσο για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για την ίδια την εταιρεία», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Λετυμπιώτης.

Σημείωσε, επίσης, ότι «το επόμενο διάστημα, με τον οδικό χάρτη που έχει καταρτιστεί μέσα από μια συγκεκριμένη λήψη ενεργειών και βημάτων, θα προχωρήσουν, το αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας και η εταιρεία Chevron, να βρίσκονται σε στενό συντονισμό και στενή συνεργασία για αυτό το στρατηγικής σημασίας έργο».

H συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη έγινε μετά τη κοινή δήλωση Υπουργείου Ενέργειας και της αμερικανικής εταιρείας, ύστερα από συναντήσεις τους στη Λευκωσία, για τη διεξαγωγή συζητήσεων τους επόμενους τέσσερις μήνες «προκειμένου να αναζητηθεί μια συναινετική διευθέτηση που να διασφαλίζει την ανάπτυξη του κοιτάσματος ‘Αφροδίτη’ χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις», όπως είχε δηλώσει ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Η κοινοπραξία που κατέχει την άδεια ανάπτυξης του κοιτάσματος είχε ανακοινώσει ότι κατέθεσε στις 2 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Ενέργειας τροποποιημένο σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής για την «Αφροδίτη», αξίας $4 δισεκατομμυρίων.

Δειτε Επισης

Τα σχέδια για απανθρακοποίηση και η ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου- Η παρουσίαση Γιώργου Παπαναστασίου
«Ενέργεια για το μέλλον» στο πλαίσιο του Shorewinner-Με επιτυχία η υβριδική εκδήλωση έναρξης του έργου
Έδωσε... ρεύμα στην ηλεκτρική διασύνδεση η Βουλή των Ελλήνων-Στο 50-50 ο επιμερισμός του γεωπολιτικού ρίσκου
Η συμφωνία Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση-Ρητή αναφορά για πρόθεση μετοχικής συμμετοχής της Κ.Δ.
Σκυλακάκης για GSI: Το καλώδιο μπορεί, πρέπει και θα γίνει-Παραγωγική η διαπραγμάτευση με Κύπρο
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά σχεδόν 3% στις τιμές-Η Σαουδική Αραβία «παγώνει» τον στόχο για $100 το βαρέλι
Με οδηγό τον οδικό χάρτη συζητήσεων για τέσσερις μήνες... Τι είπαν Χριστοδουλίδης-Κάσαλο για το «Αφροδίτη»
Στο τραπέζι του ΕΤΕΚ και στην παρουσία Γιώργου Παπαναστασίου τα καυτά ενεργειακά ζητήματα
Ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων ο επιμερισμός 50-50 του γεωπολιτικού ρίσκου για τον GSI
Πόσο κοντά είμαστε στο «peak oil»; Η μετάβαση πλησιάζει, προειδοποιούν οι ειδικοί