Powered by

Έτοιμη να συζητήσει εισηγήσεις για συλλογική χρηματοδότηση η Κύπρος-Η προειδοποίηση Μάριου Παναγίδη

Η Κύπρος είναι έτοιμη να συζητήσει εισηγήσεις για συλλογική χρηματοδότηση που περιέχονται στις πρόσφατες εκθέσεις Ντράγκι και Λέτα, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μάριος Παναγίδης, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ σε σύνθεση αρμοδίων για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Βιομηχανίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο συζήτησης για το πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ, ο κ. Παναγίδης ανέφερε ότι η Κύπρος είναι πρόθυμη να συζητήσει τις εισηγήσεις για τη συλλογική χρηματοδότηση που περιέχονται τόσο στην έκθεση Ντράγκι για την ανταγωνιστικότητα, όσο και στην έκθεση Λέτα για την ενιαία αγορά. Πρόσθεσε ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις θα μελετηθούν όταν υποβληθούν.

Παράλληλα, επεσήμανε τον κίνδυνο διατάραξης του ανταγωνισμού εντός της ΕΕ από την παρατεταμένη χαλάρωση των μέτρων που αφορούν τις κρατικές ενισχύσεις. 

Στο πλαίσιο συζήτησης για τα ευρήματα της έκθεσης Ντράγκι, ο κ. Παναγίδης εξέφρασε τη συμφωνία της Κύπρου για την ανάγκη άμεσης και αποφασιστικής δράσης και διαρθρωτικών αλλαγών, και τη στήριξη της χώρας στην πρόθεση της Επιτροπής να παρουσιάσει ένα νέο Σύμφωνο για την Ανταγωνιστικότητα.

Επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές για αντιμετώπιση των υψηλών τιμών ενέργειας, προώθηση της καινοτομίας και επίτευξη της πράσινης μετάβασης, ενώ στήριξε την ενίσχυση της χρηματοδότησης και βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, και ιδιαίτερα την ανάγκη μείωσης του διοικητικού άχθους για τις επιχειρήσεις.

Επεσήμανε επίσης τη σημασία που αποδίδει η Κύπρος σε τομείς όπως οι αερομεταφορές και η ναυτιλία, σημειώνοντας την προτεραιότητα που δίνει η Κύπρος στον στόχο της προσιτής, αξιόπιστης και αποτελεσματικής συνδεσιμότητα.

Το Συμβούλιο συζήτησε επίσης θέμα που έθεσε η Γερμανία σχετικά με την αναγκαιότητα επαναξιολόγησης της ενοποιημένης προσέγγισης των κρατών μελών σχετικά με την εφαρμογή των προτύπων της ΕΕ που αφορούν το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η μεγάλη διείσδυση των πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου από τρίτες χώρες ανησυχεί αρκετά κράτη μέλη, αφού αυτό το φαινόμενο φαίνεται να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το εμπόριο, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από το ΓΤΠ. 

Κατά τη διάρκεια άτυπου γεύματος εργασίας έγινε συζήτηση γύρω από τους τρόπους, με τους οποίους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν αποτελεσματικότερα από τα πλεονεκτήματα της Ενιαίας Αγοράς. 

Δειτε Επισης

Έτοιμη να συζητήσει εισηγήσεις για συλλογική χρηματοδότηση η Κύπρος-Η προειδοποίηση Μάριου Παναγίδη
Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα λόγω κάμψης στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών
Μ. Παναγιώτου: Να δοθεί μια νέα πνοή στον αγροτικό τομέα-Αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις η κυπριακή γεωργία
Μείωση τιμών παραγωγού στη γεωργία στις πλείστες χώρες Ε.Ε., αύξηση στην Κύπρο
Σε κίνδυνο φτώχειας 127.236 άτομα σε νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι €11.324
Απογειώνεται με πολυδιάστατα οφέλη η αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου με την Κίνα-Η νέα συμφωνία
Γιατί δεν κατέθεσε μεσολαβητική πρόταση για τα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου-«Ένα βήμα πίσω, για να γίνουν δύο μπροστά»
Tα νέα κεντρικά γραφεία της Σκλαβενίτης Κύπρου-Τετραώροφο κτίριο έκτασης 2.000 τ.μ. στη Λεμεσό
American Medical Center: Επέκταση εγκαταστάσεων στη Λευκωσία, υπό ανέγερση το AMC Limassol
Προς υπογραφή σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας με το Κουρασάο