DP World Limassol: Ολοήμερη, διαδραστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας

Εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας της DP World, πραγματοποίησε η DP World Limassol, με στόχο να αναδείξει τη σημαντικότητα της ασφαλούς εργασίας και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την εξέχουσα σημασία της ασφάλειας στη ναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 στο επιβατικό τερματικό της DP World Λεμεσού, συμμετείχαν υπάλληλοι της εταιρείας, εκπρόσωποι της Αρχής Λιμένων Κύπρου, καθώς και άλλοι χρήστες του λιμανιού και ενδιαφερόμενοι φορείς του ναυτιλιακού τομέα.

Το έναυσμα στην εκδήλωση έδωσε η ζωντανή ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις για την ασφάλεια στις εργασίες κυλιόμενης φορτοεκφόρτωσης (roll-on/roll-off), ενώ πραγματοποιήθηκαν εκτενείς και ενδιαφέρουσες συζητήσεις σχετικά με την ενίσχυση της κουλτούρας ασφάλειας του λιμανιού και τη σημασία του εντοπισμού και μετριασμού των κινδύνων και ρίσκων.

Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης επιδείξεις σχετικά με την ασφαλή χρήση βαρέων μηχανημάτων, τον ασφαλή χειρισμό φορτίων, τον χειρισμό εξοπλισμού πυρόσβεσης, καθώς και ευρείας κλίμακας άσκηση έκτακτης ανάγκης και ετοιμότητας.

dpworldasfaleia3

Επιπλέον, η εταιρεία δημιούργησε διάφορες ζώνες δραστηριοτήτων, τις οποίες οι συμμετέχοντες μπορούσαν να επισκεφθούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μεταξύ άλλων, περιλάμβαναν έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο με πληροφορίες σχετικά με τον ασφαλή χειρισμό και τη μεταφορά φορτίων και ένα περίπτερο για την ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με την ενυδάτωση και τη θερμική καταπόνηση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ακόμη εργαστήρια για τη σωστή χρήση του ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να προσδεθούν σε ιμάντα ασφαλείας, επίδειξη των μέτρων προστασίας για την ηλεκτρική ασφάλεια καθώς και διαλέξεις σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Σε ένα ειδικό κουτί, οι συμμετέχοντες μπορούσαν να υποβάλουν γραπτώς τις ερωτήσεις και ιδέες τους, σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια.

dpworldasfaleia2

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, κ. Simon Pitout ανέφερε: «Η σημερινή εκδήλωση επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εταιρείας μας για την ενίσχυση της κουλτούρας ασφάλειας του ναυτιλιακού τομέα και τη διατήρηση ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος εργασίας στο λιμάνι. Ελπίζουμε οι συμμετέχοντες να ενημερώθηκαν επαρκώς και να νιώθουν πιο σίγουροι σχετικά με την πρόληψη των θεμάτων υγείας και ασφάλειας, καθώς και για τη διαχείριση πιθανών ατυχημάτων και τραυματισμών».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ομιλητές και τους συντονιστές, καθώς και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ας ελπίσουμε ότι όλοι μαζί θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το πρόσωπο της υγείας και της ασφάλειας στη ναυτιλιακή βιομηχανία της Κύπρου», πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

Junior Achievement Κύπρου: Φοιτητική επιχειρηματικότητα-Έναρξη αιτήσεων για τα προγράμματα
DP World Limassol: Ολοήμερη, διαδραστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας
H Energame και το CIM-Cyprus Business School απονέμουν πλήρεις υποτροφίες σε μελλοντικούς ηγέτες
Σπουδαία συμπεράσματα και χρήσιμη καθοδήγηση για ορθή επικοινωνία ευρωπαϊκών έργων
Έγινε 64 χρονών η ΟΕΒ-«Συνεχίζουμε δυναμικά, υπεύθυνα και αισιόδοξα»
ΙδΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του και υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία το European Researcher’s Night
Έρευνα αποκαλύπτει τις διαδικτυακές αγοραστικές συνήθειες του Κύπριου καταναλωτή
Inspire 2024: Καινοτομία, δημιουργικότητα και αμέτρητες δυνατότητες στο ειδικά διαμορφωμένο για μαθητές «The Gen A Stage»
American Medical Center: Επέκταση εγκαταστάσεων στη Λευκωσία, υπό ανέγερση το AMC Limassol
Σάββας Λιασής: Η Πολυκλινική Υγεία και τα πλάνα της ECM Partners για περισσότερες επενδύσεις στον τομέα