S. Štucl προς επιχειρήσεις: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε ανθεκτικότητα και αλλαγή

Τι χρειάζονται οι ηγέτες για να πετύχουν σε ένα περιβάλλον γεμάτο από διαδικτυακούς κινδύνους; Την απάντηση στο ερώτημα έδωσε ενώπιον επιχειρηματικού κόσμου που παρέστη στο 4ου Cyber Security Conference στη Λευκωσία, ο Sebastjan Štucl, Director and Principal Cybersecurity Architect στην Kyndryl.

Στις συμβουλές του ειδικού προς το επιχειρείν είναι η εφαρμογή των πρότυπων βιομηχανίας για βελτιστοποίηση των λειτουργιών γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά Η εφαρμογή μεθοδολογιών και η απρόσκοπτη ενσωμάτωση εξασφαλίζουν σύμφωνα με τον ίδιο επιτυχημένους μετασχηματισμούς, «με μεγάλο αντίκτυπο».

Με τίτλο «Hackers vs. Heroes: The Battle for the Digital Realm», η παρουσίαση του εμπειρογνώμονα παρείχε πολύτιμες πληροφορίες και κατευθυντήριες οδηγίες.

Συνέστηνε τη δοκιμή επιθετικής ασφάλειας, ενώ, στις εισηγήσεις του είναι και η εύρεση της ισορροπίας μεταξύ των εξής ανταγωνιστικών στοιχείων: Ανθεκτικότητας εναντίον αλλαγής και legacy εναντίον εκσυγχρονισμού.

Όσο για τα χαρακτηριστικά της αγοράς, κατά τον κ. Štucl αυτά είναι κυρίως, τα εξής: η επιθυμία των Οργανισμών για να καινοτομήσουν με απώτερο σκοπό τη δημιουργία διαφοροποιημένων εμπειριών και ο αγώνας τους για ασφάλεια και ανθεκτικότητα έναντι των κυβερνοεπιθέσεων.

«Να σκεφτείτε ποιος ο σωστός τρόπος για να χειριστείτε την επίθεση», συμβούλεψε ενώ, κλείνοντας τη συζήτηση με αισιοδοξία, ανέφερε πως μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας, «οι άνθρωποι αποκτούν ολοένα και περισσότερες δεξιότητες».

Δειτε Επισης

Γιατί η «data-centric» προσέγγιση κυβερνοασφάλειας μετασχηματίζει επιχειρήσεις
Δ. Ζαφειριάδης: H εσφαλμένη εκτίμηση οργανισμών που θα τους στοιχίσει... ακριβά
S. Štucl προς επιχειρήσεις: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε ανθεκτικότητα και αλλαγή
Ι. Σολωμάκος: Πώς προχωράμε με ασφαλή τεχνητή νοημοσύνη στον ευφυή κόσμο
S. Nagoor: Μηδενική εμπιστοσύνη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Χρίστος Γιακουμή: Οι κρίσιμες υποδομές αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη ως σύμμαχό τους
Α. Χατζηπαπάς: Σοβαρές συνέπειες για τις εταιρείες αν δεν διαχειριστούν εσωτερικούς κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων
Samsung: Αναπτύσσει τον πρώτο SSD αυτοκινήτου βασισμένο στην 8η γενιά V-NAND
Νέος κύκλος εξαγορών στην Πληροφορική-Κοντά σε deal η Profile Software
Κινητή τηλεφωνία: Τα μερίδια αγοράς και οι αυξομειώσεις στα ποσοστά των παρόχων