Powered by

Θάνος Μιχαηλίδης: Θεμέλιος λίθος για την ενδυνάμωσή του το rebranding του τουριστικού μας προϊόντος

«Το rebranding του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου αποτελεί το θεμέλιο λίθο για τη μελλοντική μας στρατηγική και ενδυνάμωσή του», τονίζει ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Θάνος Μιχαηλίδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως χρειάζεται μια ενιαία και δυναμική προσέγγιση που θα τονίσει τα συγκριτικά και αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα του νησιού μας, μέσω στοχευμένων ψηφιακών καμπανιών σε αγορές που παρουσιάζουν προοπτική ανάπτυξης.

Σε δήλωσή του με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η οποία έχει καθιερωθεί από το 1980 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνει ότι η Κύπρος έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι είναι ένας ασφαλής και ελκυστικός προορισμός και πως, παρά τις προκλήσεις, πέτυχε να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των τουριστών.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων, ο τουριστικός τομέας της χώρας μας, συνέχισε να αναπτύσσεται, προσφέροντας στους επισκέπτες μας μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές.

«Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας», σημειώνει, «η ανάγκη για περαιτέρω ψηφιακή αναβάθμιση της προβολής του προορισμού μας καθίσταται επιτακτική και πιο σημαντική από ποτέ», για να υποδείξει ότι η τεχνολογία προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ, Θάνου Μιχαηλίδη:

Οι φετινοί εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η οποία έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιούνται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Ο τουρισμός και η ειρήνη είναι αλληλένδετες έννοιες, καθώς ο τουρισμός μπορεί να προάγει την ειρήνη και την κατανόηση μεταξύ των λαών.

Ο τουρισμός, ως ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας, έχει τη δύναμη να φέρνει κοντά ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες και κουλτούρες, ενισχύοντας την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία, ενώ συνδράμει προς την καλλιέργεια ενός κλίματος σεβασμού. Γι’ αυτό και φέτος οι εκδηλώσεις που προωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), θα πραγματοποιηθούν με το σύνθημα «Τουρισμός και Ειρήνη» στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Ο τουρισμός για να ευδοκιμήσει, προϋποθέτει ειρήνη και σταθερότητα. Οι τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις και οι συγκρούσεις που πλήττουν διάφορες περιοχές του πλανήτη, έχουν δημιουργήσει ένα ευρύτερο καθεστώς αβεβαιότητας και ανησυχίας.

Ένα κλίμα το οποίο αντικατοπτρίζεται και στις συνήθειες των ταξιδιωτών, καθώς τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια αυξητική τάση στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last-minute bookings).

Οι ταξιδιώτες προτιμούν να περιμένουν ώστε να ξεκαθαρίσουν οι συνθήκες που επικρατούν στην εκάστοτε περιοχή στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, ώστε να βεβαιωθούν ότι το καθεστώς διέπεται από συνθήκες ασφάλειας.

Ωστόσο, η Κύπρος έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι είναι ένας ασφαλής και ελκυστικός προορισμός και μάλιστα, παρά τις προκλήσεις, πετύχαμε να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη των τουριστών.

Χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων, ο τουριστικός τομέας της χώρας μας, συνέχισε να αναπτύσσεται, προσφέροντας στους επισκέπτες μας μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η ανάγκη για περαιτέρω ψηφιακή αναβάθμιση της προβολής του προορισμού μας καθίσταται επιτακτική και πιο σημαντική από ποτέ. Η τεχνολογία προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

Το rebranding του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου αποτελεί το θεμέλιο λίθο για τη μελλοντική μας στρατηγική και ενδυνάμωσή του. Χρειάζεται μια ενιαία και δυναμική προσέγγιση που θα τονίσει τα συγκριτικά και αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα του νησιού μας, μέσω στοχευμένων ψηφιακών καμπανιών σε αγορές που παρουσιάζουν προοπτική ανάπτυξης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024, με το σύνθημα «Τουρισμός και Ειρήνη», μας υπενθυμίζει τη σημαντική συμβολή που μπορούν να έχουν τα ταξίδια και οι πολιτισμικές ανταλλαγές στην προώθηση της ειρήνης, της κατανόησης και της συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς. Είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε το ρόλο του τουρισμού ως μέσου συμφιλίωσης και διαλόγου, κυρίως σε περιόδους κρίσεων.

Για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων, η παγκόσμια ειρήνη δεν είναι απλώς απαραίτητη για την ευημερία του τουρισμού. Είναι προϋπόθεση για μια βιώσιμη και σταθερή τουριστική ανάπτυξη, που θα ωφελήσει τις επόμενες γενιές.

Καλούμε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού να συνεχίσουν να συμβάλλουν σε αυτό το όραμα, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και αναδεικνύοντας την Κύπρο ως έναν ειρηνικό, φιλόξενο και προοδευτικό προορισμό.

Σ.σ. Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έχει καθιερωθεί από το 1980 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου. Κύριος στόχος της ημέρας είναι η ανάδειξη της κοινωνικής, πολιτιστικής, πολιτικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής συμβολής του τουρισμού διεθνώς. Τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις θα φιλοξενήσει η Τιφλίδα της Γεωργίας.

Δειτε Επισης

Hermes Airports: Δεσμευμένα στην προώθηση του τουρισμού τα αεροδρόμια της Κύπρου-Στόχος η συνεχής βελτίωση
Γιατί δεν κατέθεσε μεσολαβητική πρόταση για τα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου-«Ένα βήμα πίσω, για να γίνουν δύο μπροστά»
Orthodoxou Travel: Πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με Journey Mentor-Τι προβλέπει η συμφωνία
Θάνος Μιχαηλίδης: Θεμέλιος λίθος για την ενδυνάμωσή του το rebranding του τουριστικού μας προϊόντος
H Handwritten Collection της Accor τώρα και στην Κύπρο
Υπάρχει ακόμη δρόμος για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία-Το μήνυμα Παναγιώτου
The Landmark Nicosia: Έρχεται σύντομα ως ο απόλυτος business και lifestyle προορισμός της Λευκωσίας(pics)
Κ. Κουμής: Κονδύλι €500.000 στον προϋπολογισμό του 2025 για αναβάθμιση των παραλιών
Anaïs: O must προορισμός του City of Dreams Mediterranean κλείνει τα pool parties της σεζόν με Afrojack
Με μεγάλη επιτυχία η Cape Greco Regatta 2024 με αφετηρία τη Μαρίνα Αγίας Νάπας