Σπουδαία συμπεράσματα και χρήσιμη καθοδήγηση για ορθή επικοινωνία ευρωπαϊκών έργων

Σημαντικά συμπεράσματα και καθοδήγηση στο δρόμο για την προώθηση των ευρωπαϊκών έργων προέκυψαν μέσα από τα τρία εργαστήρια επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκαν στις 11, 18 και 25 Σεπτεμβρίου 2024, υπό το συγχρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό έργο «EUHeyDay: The EU Cohesion Policy shapes my daily life», στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Βασικός στόχος των εργαστηρίων ήταν η ενίσχυση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, ώστε να προβάλλονται ακόμη πιο αποτελεσματικά τα οφέλη που προκύπτουν για την Κύπρο, μέσα από συγχρηματοδοτούμενα έργα με την Ε.Ε.

Συνολικά διεξήχθησαν τρία εργαστήρια, ειδικά σχεδιασμένα για τα στελέχη Δικαιούχων και Φορέων που εμπλέκονται στην υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με την Πολιτική Συνοχής συμπεριλαμβανομένων των Ευρωπαϊκών Ταμείων Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κοινωνικού Ταμείου+, Ταμείου Συνοχής και Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης και τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Οι λειτουργοί που εμπλέκονται σε τέτοια έργα έχουν ελάχιστη ή καθόλου γνώση σχετικά με τον τρόπο προώθησης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων της εργασίας τους, δήλωσε η Μαρίζα Λαμπίρη, Λειτουργός Α, Επικεφαλής του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου στον τομέα της επικοινωνίας, υπεύθυνη για την εκπαίδευση των συμμετεχόντων. «Η ανάγκη, λοιπόν, για εκπαίδευση των εμπλεκομένων σε έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική και απαραίτητη τόσο λόγω της απαίτησης της ΕΕ αλλά και γιατί οφείλεται να κοινοποιείται το σημαντικό έργο των φορέων στους πολίτες», είπε.

Η κα Λαμπίρη παρέθεσε, κατά τη διάρκεια της ημέρας, σειρά από χρήσιμα εργαλεία επικοινωνίας, ενώ, στους συμμετέχοντες, ανατέθηκαν ασκήσεις μέσω των οποίων έγινε αντιληπτή η αξία που έχουν τα εν λόγω εργαλεία και ο τρόπος αξιοποίησής τους.

Αναλύθηκαν επίσης εργαλεία δημοσίων σχέσεων, πώς και πότε χρησιμοποιούνται καθώς και γιατί ενισχύουν την προσπάθεια επίτευξης μιας πιο αποτελεσματικής επικοινωνίας με τους πολίτες.

Στις βασικές συμβουλές της κας Λαμπίρη προς τους συμμετέχοντες, ήταν όπως η χρήση κάθε εργαλείου δημοσίων σχέσεων που έχουν στη διάθεσή τους γίνεται στην κατάλληλη χρονική στιγμή, με τον ενδεδειγμένο τρόπο (δελτία Τύπου, εκδηλώσεις δημοσιότητας, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιστοσελίδες, ενημερωτικά δελτία, κ.ά.) λαμβάνοντας υπόψη το κοινό στο οποίο στοχεύουν, πάντα, με ορθό και ολοκληρωμένο περιεχόμενο.

EUHeyDay

Η κοινοπραξία IMH, Enoros Consulting LTD, Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου και Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η υπεύθυνη του έργου «EUHeyDay: The EU Cohesion Policy shapes my daily life». Στόχος του έργου είναι η ουσιαστική κατανόηση του ρόλου της Πολιτικής Συνοχής στην Κύπρο, καθώς και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τα έργα που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το έργο EUHeyday συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επικοινωνία και πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο +357 22505626 ή 22505533, μέσω Facebook και Instagram ή μέσω email στο euheyday@gmail.com.

Δειτε Επισης

Junior Achievement Κύπρου: Φοιτητική επιχειρηματικότητα-Έναρξη αιτήσεων για τα προγράμματα
DP World Limassol: Ολοήμερη, διαδραστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας
H Energame και το CIM-Cyprus Business School απονέμουν πλήρεις υποτροφίες σε μελλοντικούς ηγέτες
Σπουδαία συμπεράσματα και χρήσιμη καθοδήγηση για ορθή επικοινωνία ευρωπαϊκών έργων
Έγινε 64 χρονών η ΟΕΒ-«Συνεχίζουμε δυναμικά, υπεύθυνα και αισιόδοξα»
ΙδΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του και υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία το European Researcher’s Night
Έρευνα αποκαλύπτει τις διαδικτυακές αγοραστικές συνήθειες του Κύπριου καταναλωτή
Inspire 2024: Καινοτομία, δημιουργικότητα και αμέτρητες δυνατότητες στο ειδικά διαμορφωμένο για μαθητές «The Gen A Stage»
American Medical Center: Επέκταση εγκαταστάσεων στη Λευκωσία, υπό ανέγερση το AMC Limassol
Σάββας Λιασής: Η Πολυκλινική Υγεία και τα πλάνα της ECM Partners για περισσότερες επενδύσεις στον τομέα