American Medical Center: Τα 25 χρόνια καινοτομίας, τα σχέδια για επέκταση και η δέσμευση των ιδρυτών του

Σε μια λαμπερή εκδήλωση, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, υπουργών, βουλευτών, αξιωματούχων και εκλεκτών προσκεκλημένων από το πολιτικό, το επιχειρηματικό και το ιατρικό γίγνεσθαι, το American Medical Center (AMC) / American Heart Institute (AHI) γιόρτασε τη συμπλήρωση 25 χρόνων προσφοράς, καινοτομίας και πρωτοπορίας στον τομέα της υγείας, ως Πρότυπο Κέντρο Αριστείας.

amcPhoto 1

Τους προσκεκλημένους που κατέκλυσαν τους ατμοσφαιρικούς κήπους του American Medical Center, υποδέχτηκαν οι ιδρυτές και εμπνευστές του Κέντρου με ένα υπέροχο cocktail reception.

amcPhoto 2

Στη διάρκεια της βραδιάς όμως, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν και ένα μοναδικό κονσέρτο με έργα διάσημων μουσουργών, από την 50μελή Ορχήστρα της Κυπριακής Μουσικής Ακαδημίας, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου Μαέστρου Γιάννη Χατζηλοΐζου.

amcPhoto 3

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους στην τελετή εορτασμών για τα 25 χρόνια προσφοράς του American Medical Center, ο Δρ Μαρίνος Σωτηρίου, εκ των ιδρυτών του American Medical Center, έκανε ειδική μνεία στα μελλοντικά σχέδια, για επέκταση των εγκαταστάσεων του AMC στη Λευκωσία.

amcmarinossoteriou

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ανέγερση ενός πύργου πολλαπλών χρήσεων, ο οποίος θα συνδέεται με τα υπόλοιπα κτήρια με αερογέφυρες και υπόγειους διαδρόμους, για απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών.

Παράλληλα, σημείωσε, οι νέες εγκαταστάσεις θα εξοπλιστούν με τεχνολογίες αιχμής και θα παρέχονται οι πλέον σύγχρονες ιατρικές και θεραπευτικές υπηρεσίες.

Ο Δρ Σωτηρίου επικεντρώθηκε επίσης και στο υπό ανέγερση AMC Limassol, του νέου πρότυπου Ιδιωτικού Νοσοκομείου στη Λεμεσό, το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Κύπρο, θα λειτουργεί στη βάση των πιο σύγχρονων διεθνών προτύπων και θα καταστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή.

Σε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του American Medical Center, ο Δρ Σωτηρίου, έκανε αναφορά σε σταθμούς - ορόσημα του AMC, σημειώνοντας ότι η αρχή έγινε με την πρώτη επέμβαση καρδιάς στο American Heart Institute τον Ιούλιο του 1999, για να φτάσουμε όπως είπε, στο 2024 και την υπογραφή συμφωνίας με τον Όμιλο της Hellenic Healthcare (HHG) για συμπόρευση στον ιδιωτικό τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Η δράση του American Medical Center στον τομέα της υγείας όλα αυτά τα χρόνια, υπογράμμισε ο Δρ Σωτηρίου, συνέβαλε ουσιαστικά στο να σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές.

Ο συνιδρυτής του American Medical Center Δρ. Χρίστος Χρίστου, μίλησε για μια ξεχωριστή ημέρα, που όχι μόνο σηματοδοτεί, όπως είπε, το πέρασμα του χρόνου, αλλά και αναδεικνύει την αφοσίωση, την καινοτομία και το πάθος, το τελευταίο τέταρτο του αιώνα.

Είναι προνόμιό μου, ως επεμβατικός καρδιολόγος με πείρα 35 χρόνων να στέκομαι σήμερα μπροστά σας, αναλογιζόμενος ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις, που βέβαια μας έχει ανταποδώσει πολλά, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Χρίστου.

amcchrist

Όταν ιδρύσαμε το American Medical Center, πρόσθεσε ο Δρ Χρίστου, το όραμά μας ήταν να παρέχουμε κορυφαία καρδιολογική περίθαλψη, συνδυάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην καρδιολογία και την καρδιοχειρουργική με αφοσίωση πάντα στην ανθρωποκεντρική φροντίδα. Με την πάροδο των χρόνων αντιμετωπίσαμε πολλές προκλήσεις, αλλά γιορτάσαμε και πολλές επιτυχίες.

Αυτές οι επιτυχίες έδωσαν τη δυνατότητα σε πολλούς ασθενείς στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή να λάβουν κορυφαία φροντίδα τοπικά, χωρίς να χρειάζεται να αναζητήσουν θεραπεία στο εξωτερικό. Έχουμε θεραπεύσει χιλιάδες ασθενείς τόνισε ο Δρ Χρίστου, σώζοντας αμέτρητες ζωές και εδραιώνοντας τη φήμη μας ως ένα από τα κορυφαία ιατρικά Κέντρα.

Τίποτα βέβαια από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό κατέληξε, χωρίς την αδιάκοπη αφοσίωση της εξαιρετικής ομάδας γιατρών, νοσηλευτών και υποστηρικτικού προσωπικού.

Η Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών, κυρία Julie Fisher μιλώντας στην εκδήλωση, έκανε λόγο για μια εξαιρετικά σημαντική ημέρα, η οποία σηματοδοτεί, όπως ανέφερε, 25 χρόνια φροντίδας και αφοσίωσης του American Medical Center προς την κοινωνία.

amcJulie Fisher

Για 25 χρόνια, υπέδειξε η κυρία Fisher, το American Medical Center αποτελεί ένα νοσηλευτήριο, στο οποίο εμπιστεύεται την υγεία της οικογένειάς του ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ενώ παράλληλα οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν ότι οι ζωές των αγαπημένων τους προσώπων βρίσκονται σε καλά χέρια.

Ο Sir Paul Dujardin, διακεκριμένος ιστορικός τέχνης και Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καλών Τεχνών BOZAR στις Βρυξέλλες, ανέλυσε τη σημαντική σχέση της τέχνης και της ευημερίας των ασθενών, φιλοσοφία που όπως είπε, υιοθετεί το American Medical Center, το οποίο φιλοξενεί στους χώρους του σημαντικά έργα τέχνης, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ευφορίας και γαλήνης. που συμβάλλει στην αποθεραπεία των ασθενών.

amcSir Paul Dujardin

Είναι εντυπωσιακό, σημείωσε ο Sir Paul Dujardin, να βρίσκομαι εδώ, καθώς όλο αυτό συνδέεται με όσα οραματίζομαι: «Έναν κόσμο, όπου τα νοσοκομεία και οι γκαλερί τέχνης θα εργάζονται χέρι με χέρι και οι γιατροί και οι καλλιτέχνες θα συνεργάζονται, για να θεραπεύσουν τόσο το σώμα όσο και την ψυχή».

Το American Medical Center εξυπηρετεί σήμερα, πέραν των 120.000 ασθενών και διενεργεί περισσότερες από 4.500 επεμβάσεις ετησίως.

Διαθέτει 80 κλίνες, 8 χειρουργεία, υπερσύγχρονη διαγνωστική υποδομή και ελικοδρόμιο, ενώ εργοδοτεί εξειδικευμένο, ιατρικό, παραϊατρικό, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό. Με επίκεντρο τον άνθρωπο και το πολυτιμότερο αγαθό - τη Ζωή, το American Medical Center έχει λάβει σημαντικό αριθμό τοπικών και διεθνών διακρίσεων, κατά τη διάρκεια των 25 χρόνων λειτουργίας του.

Ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, επενδύει σε τεχνολογίες αιχμής, εφαρμόζει πρωτοπόρες και καινοτόμες θεραπείες και διενεργεί εξειδικευμένες και πολύπλοκες επεμβάσεις.

Η αρτιότητα των υποδομών, η τεχνογνωσία και η άριστη κατάρτιση του προσωπικού, αποτελούν σήμα κατατεθέν του American Medical Center. Αναγνωρίζεται επίσης, ως ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην Ευρώπη.

Είναι ένα πράσινο κτίριο φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ υιοθετεί τις πιο σύγχρονες τάσεις οικολογικής κουλτούρας στο σχεδιασμό και τη διακόσμησή του.

Δειτε Επισης

American Medical Center: Τα 25 χρόνια καινοτομίας, τα σχέδια για επέκταση και η δέσμευση των ιδρυτών του
Η 33η εκστρατεία ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης ΠΑΣΥΚΑΦ-Ο στόχος και πώς μπορούν να γίνονται εισφορές
Αυστηροποίηση κριτηρίων για δάνεια προς επιχειρήσεις, σταθεροποίηση για νοικοκυριά από τις τράπεζες
Ο όμιλος ΧΜ χορηγός της πρώτης Έδρας στο αντικείμενο της τεχνητής νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
ΕΑΣ: Τερματισμός άδειας παροχής υπηρεσιών στοιχήματος κλάσης Β της PARI-TECH (CY)
Altius Insurance: Επιταγή 14,000 ευρώ στο ίδρυμα «Μικροί Ήρωες» για ενίσχυση του έργου του
Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της PadelPro στη Λευκωσία-Άνοιξαν και επίσημα τις πόρτες τους στο κοινό(pics)
The Landmark Nicosia: Έρχεται σύντομα ως ο απόλυτος business και lifestyle προορισμός της Λευκωσίας(pics)
CNP Ασφαλιστική: Τέταρτη διάλεξη για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία
Επιχειρηματική αποστολή ΚΕΒΕ σε Μπρατισλάβα και Πράγα-Οι τομείς που θα επικεντρωθεί