Samsung: Αναπτύσσει τον πρώτο SSD αυτοκινήτου βασισμένο στην 8η γενιά V-NAND

Η Samsung Electronics Co., Ltd., ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε με επιτυχία τον πρώτο στον κλάδο, SSD αυτοκινήτου PCIe 4.0 που βασίζεται στην κάθετη NAND (V-NAND) όγδοης γενιάς. Με κορυφαίες ταχύτητες και βελτιωμένη αξιοπιστία, ο νέος αυτόματος SSD, AM9C1, αποτελεί την βέλτιστη λύση για δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή για εφαρμογές στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με περίπου 50% βελτιωμένη απόδοση ισχύος σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, τον AM991, ο νέος αυτόματος δίσκος SSD 256GB θα προσφέρει διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής έως και 4.400 megabytes ανά δευτερόλεπτο (MBs/s) και 400MB/s, αντίστοιχα.

«Συνεργαζόμαστε με παγκόσμιους κατασκευαστές αυτόνομων οχημάτων και παρέχουμε προϊόντα υψηλής απόδοσης και χωρητικότητας, στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε ο Hyunduk Cho, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Automotive Group στο Memory Business της Samsung Electronics. «Η Samsung θα συνεχίσει να ηγείται της αγοράς μνήμης Physical AI[1] που περιλαμβάνει εφαρμογές από αυτόνομη οδήγηση, έως τις τεχνολογίες ρομποτικής».

Βασισμένο στο controller 5 νανομέτρων (nm) της Samsung και παρέχοντας τη δυνατότητα για single-level cell (SLC) Namespace [2], ο αυτόματος SSD AM9C1 έχει εξαιρετική απόδοση για ευκολότερη πρόσβαση σε μεγάλα αρχεία. Με την εναλλαγή από την αρχική του κατάσταση triple-level cell (TLC) σε λειτουργία SLC, οι χρήστες μπορούν να έχουν αυξημένες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής έως και 4.700MB/s και 1.400MB/s, αντίστοιχα, ενώ παράλληλα επωφελούνται από την αυξημένη αξιοπιστία των SLC SSDs.

Ο AM9C1 των 256GB δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή από τους βασικούς συνεργάτες της εταιρείας, ενώ η μαζική του παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η Samsung σχεδιάζει να προσφέρει διαφορετικές επιλογές χωρητικότητας αποθήκευσης για τον AM9C1, από 128GB έως 2terabyte (TB) για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για SSD υψηλής χωρητικότητας στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Το μοντέλο των 2TB, το οποίο πρόκειται να προσφέρει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα σε αυτήν την κατηγορία προϊόντων στον κλάδο, έχει θα ξεκινήσει να παράγεται μαζικά στις αρχές του επόμενου έτους.

Μέσω εντατικών δοκιμών σε επίπεδο πλακέτας, ο νέος SSD αυτοκινήτου της Samsung πληροί το πρότυπο ποιότητας ημιαγωγών αυτοκινήτου AEC-Q100 [3] Βαθμού 2, εξασφαλίζοντας σταθερή απόδοση σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών από -40°C έως 105°C.

Για να ανταποκριθεί περαιτέρω στα υψηλά πρότυπα της αυτοκινητοβιομηχανίας όσον αφορά στην ανθεκτικότητα και τη αξιοπιστία, η Samsung διεξάγει διάφορες διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έλαβε την πιστοποίηση ASPICE CL3 [4] για το προϊόν UFS 3.1 τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, η Samsung θα συνεχίζει να εστιάζει στην ενίσχυση της τεχνολογικής αξιοπιστίας των προϊόντων της για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει την πιστοποίηση CSMS, η οποία βασίζεται στο πρότυπο ISO/SAE 21434 [5].

«Οι πιστοποιήσεις ASPICE και ISO/SAE 21434 αποτελούν ορόσημα που επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία και την αποδοτικότητα των τεχνολογικών μας λύσεων», δήλωσε ο Hwaseok Oh, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στο Memory Business της Samsung Electronics.

«Πέρα από αυτά τα επιτεύγματα, η Samsung θα συνεχίσει να βελτιώνει τη την ποιότητα των προϊόντων της, παρέχοντας σταθερά τις καλύτερες λύσεις στους βασικούς συνεργάτες της».

Samsung-Semiconductors-AM9C1_dl2

[1]AI όπως ρομπότ και αυτόνομα οχήματα που αντιλαμβάνονται και αλληλεπιδρούν με τον φυσικό κόσμο μέσω αισθητήρων.

[2]Παρέχει διαμέρισμα SLC με καλύτερη απόδοση και αξιοπιστία από το TLC, επιτρέποντας στους χρήστες να το διαμορφώσουν σύμφωνα με τον τύπο δεδομένων. Ωστόσο, όταν μεταβείτε σε λειτουργία SLC, η χωρητικότητα μειώνεται στο 1/3 του TLC .

[3] Παγκόσμιο πρότυπο που έχει θεσπίσει η Automotive Component Manufacturers Association (ACMA) για τις διαδικασίες αξιολόγησης της αξιοπιστίας και τα κριτήρια για ηλεκτρονικά εξαρτήματα αυτοκινήτου .

[4]Το Automotive Software Process Improvement and Capability dEtermination (ASPICE) είναι το πρότυπο ανάπτυξης λογισμικού που αναπτύχθηκε και διανέμεται από τη Γερμανική Ένωση Αυτοκινήτων (VDA) που αξιολογεί την αξιοπιστία και την ικανότητα των διαδικασιών ανάπτυξης λογισμικού των κατασκευαστών εξαρτημάτων αυτοκινήτου.

Χωρίζεται σε στάδια επιπέδου ικανότητας (CL) 0 έως 5, με το CL3 να σημαίνει ότι ένας οργανισμός έχει καθιερώσει μια συστηματική διαδικασία και μπορεί να την εκτελέσει αποτελεσματικά .

[5] Η πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης της Κυβερνοασφάλειας είναι ένα διεθνές πρότυπο που έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας στην αυτοκινητοβιομηχανία με βάση το ISO/SAE 21434, που καλύπτει διαδικασίες και απαιτήσεις κυβερνοασφάλειας από το σχεδιασμό έως την ανάπτυξη, την αξιολόγηση και τη μαζική παραγωγή .

Δειτε Επισης

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της PadelPro στη Λευκωσία-Άνοιξαν και επίσημα τις πόρτες τους στο κοινό(pics)
The Landmark Nicosia: Έρχεται σύντομα ως ο απόλυτος business και lifestyle προορισμός της Λευκωσίας(pics)
Samsung: Αναπτύσσει τον πρώτο SSD αυτοκινήτου βασισμένο στην 8η γενιά V-NAND
Νέος κύκλος εξαγορών στην Πληροφορική-Κοντά σε deal η Profile Software
Έντονο γαλλικό ενδιαφέρον για GSI… Τριμερής Χριστοδουλίδη, Μητσοτάκη, Μακρόν στη Νέα Υόρκη
Τα συγχρηματοδοτούμενα έργα της επόμενης τριετίας-Τα ποσά που θα διατεθούν ανά Υπουργείο
Τα brands αυτοκινήτων που επιλέγουν οι αγοραστές-Τρέχουν με φόρα οι εγγραφές
Το ποσοστό των Κυπρίων που χρησιμοποίησαν υπηρεσίες e-government το 2023
Επιστρέφει η σταθερή τηλεφωνία με κύριο μέσο τις συνδέσεις τύπου fiber optic-Αύξηση και στους χρήστες κινητής
Ηλεκτρική διασύνδεση: Διαβουλεύσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο και όλα τα λεφτά τα 100 εκατ. της Κύπρου