powered by

Στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου ο Καθηγητής Σ. Μιχαηλίδης του Κέντρου Αριστείας «Ερατοσθένης»

Ο Δρ Σίλας Μιχαηλίδης, Chief Operating Manager του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), αναγνωρίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως (top 0.5% στην Ειδικότητα Τεχνητά Νευρωνικά Δίκτυα) από την έγκριτη πλατφόρμα ScholarGPS, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κέντρου.

Όπως σημειώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας ScholarGPS, η ερευνητική δραστηριότητα του Δρα Μιχαηλίδη επικεντρώνεται στους τομείς της Μηχανικής και της Επιστήμης Υπολογιστών, με υψηλότερη αξιολόγηση στον τομέα των Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων.

Επιπλέον, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την παρατήρηση της Γης, τη μετεωρολογία, τα μετεωρολογικά ραντάρ, την ανάλυση γεωχωρικών δεδομένων, καθώς και την ανάπτυξη τεχνολογιών για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κλιματικών προκλήσεων.

«Μέσω της συνδυασμένης χρήσης δορυφορικών δεδομένων, τηλεπισκόπησης και καινοτόμων μεθόδων ανάλυσης, συμβάλλει στην παρακολούθηση φυσικών φαινομένων και την υποστήριξη βιώσιμης ανάπτυξης.

Η πλατφόρμα ScholarGPS (www.scholarGPS) έχει αξιολογήσει περισσότερους από 30 εκατομμύρια επιστήμονες από περισσότερα από 55.000 ιδρύματα σε πάνω από 200 χώρες», προστίθεται.

Σημειώνεται πως το Κέντρο Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ λειτουργεί από το 2020 στη Λεμεσό και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην τοποθέτηση της Κύπρου στη διαστημική αρένα.

«Παράλληλα, συμβάλλει στην ανάδειξη της Κύπρου ως περιφερειακού κόμβου τεχνολογίας και καινοτομίας συνδυάζοντας υποδομές με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, έρευνα αιχμής, στοχευμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες και δράσεις επιχειρηματικότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Η επιστήμη συνάντησε την κοινωνία στην 3η επιστημονική ημερίδα του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου
Πέτρος Σολωμού: Γιατί η Primetel αποτελεί τον τεχνολογικό συνεργάτη της σύγχρονης επιχείρησης
Universal Life: Δωρεάν ασφάλιση υγείας MultiCare για νεογέννητα
Γονείς και μαθητές: Ψυχολογία, στρες και επιτυχία-Εκπαιδευτική ημερίδα του Πανεπιστημίου Λεμεσού (UoL)
Στο φόρουμ του Atlantic Council ο Δημήτρης Σκουρίδης-Κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον πρώην Αμερικανό ΥΠΑΜ Mark Esper
Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος στην έκθεση «IKEA-Follow your ART»
Το μέλλον της ρύθμισης EMI/PI: Οι προκλήσεις και οι προσδοκίες της βιομηχανίας σύμφωνα με την ΚΤΚ
Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Προαγωγή πολιτικών για μια βιώσιμη και ισχυρή κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία
Μαγνήτης το «Γκρουπ του Θανάτου»...Πετά η προπώληση των μεμονομένων εισιτηρίων για το EuroBasket 2025
Ξεκαθαρίζει το σκηνικό η Διοίκηση του ΑΠΟΕΛ-«Συζητήσεις με Αλέξη Ανδρέου για να ηγηθεί νέου σχήματος»