Στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου ο Καθηγητής Σ. Μιχαηλίδης του Κέντρου Αριστείας «Ερατοσθένης»

Ο Δρ Σίλας Μιχαηλίδης, Chief Operating Manager του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), αναγνωρίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως (top 0.5% στην Ειδικότητα Τεχνητά Νευρωνικά Δίκτυα) από την έγκριτη πλατφόρμα ScholarGPS, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κέντρου.

Όπως σημειώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας ScholarGPS, η ερευνητική δραστηριότητα του Δρα Μιχαηλίδη επικεντρώνεται στους τομείς της Μηχανικής και της Επιστήμης Υπολογιστών, με υψηλότερη αξιολόγηση στον τομέα των Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων.

Επιπλέον, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την παρατήρηση της Γης, τη μετεωρολογία, τα μετεωρολογικά ραντάρ, την ανάλυση γεωχωρικών δεδομένων, καθώς και την ανάπτυξη τεχνολογιών για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κλιματικών προκλήσεων.

«Μέσω της συνδυασμένης χρήσης δορυφορικών δεδομένων, τηλεπισκόπησης και καινοτόμων μεθόδων ανάλυσης, συμβάλλει στην παρακολούθηση φυσικών φαινομένων και την υποστήριξη βιώσιμης ανάπτυξης.

Η πλατφόρμα ScholarGPS (www.scholarGPS) έχει αξιολογήσει περισσότερους από 30 εκατομμύρια επιστήμονες από περισσότερα από 55.000 ιδρύματα σε πάνω από 200 χώρες», προστίθεται.

Σημειώνεται πως το Κέντρο Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ λειτουργεί από το 2020 στη Λεμεσό και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην τοποθέτηση της Κύπρου στη διαστημική αρένα.

«Παράλληλα, συμβάλλει στην ανάδειξη της Κύπρου ως περιφερειακού κόμβου τεχνολογίας και καινοτομίας συνδυάζοντας υποδομές με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, έρευνα αιχμής, στοχευμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες και δράσεις επιχειρηματικότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

The Landmark Nicosia: Έρχεται σύντομα ως ο απόλυτος business και lifestyle προορισμός της Λευκωσίας(pics)
CNP Ασφαλιστική: Τέταρτη διάλεξη για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία
Επιχειρηματική αποστολή ΚΕΒΕ σε Μπρατισλάβα και Πράγα-Οι τομείς που θα επικεντρωθεί
Στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου ο Καθηγητής Σ. Μιχαηλίδης του Κέντρου Αριστείας «Ερατοσθένης»
Έντονο γαλλικό ενδιαφέρον για GSI… Τριμερής Χριστοδουλίδη, Μητσοτάκη, Μακρόν στη Νέα Υόρκη
Τα συγχρηματοδοτούμενα έργα της επόμενης τριετίας-Τα ποσά που θα διατεθούν ανά Υπουργείο
Τα brands αυτοκινήτων που επιλέγουν οι αγοραστές-Τρέχουν με φόρα οι εγγραφές
Κινητή τηλεφωνία: Τα μερίδια αγοράς και οι αυξομειώσεις στα ποσοστά των παρόχων
ΙΚΥΚ: Υποτροφίες σε Κύπριες για σπουδες στη ναυτιλία, την καινοτομία και την τεχνολογία
Στον β’ πόλο ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ ξεναγήθηκε η Υπουργός Παιδείας-Ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει έργα