Μέρα Παραδοσιακών Προϊόντων και Λαϊκής Τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (20/9), στο Πάρκο Αγίου Ανδρονίκου, η εκδήλωση «Μέρα Παραδοσιακών Προϊόντων και Λαϊκής Τέχνης», η οποία είναι αφιερωμένη στον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Τουρισμού και διοργανώθηκε για 21η χρονιά από το Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκου Ηλία, ο οποίος παρέστηκε και χαιρέτισε την εκδήλωση.

Σκοπός της εκδήλωσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, «ήταν να προβάλει με τα ζωηρότερα χρώματα στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες μας, την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας, την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς μας».

Στο χώρο της εκδήλωσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα, όπως επίσης και τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα κυπριακά προϊόντα και τον τρόπο παρασκευής τους, όπως ρέσι, χαλλούμι, παλουζέ, χαρουπόμελο, ζιβανία, καθώς και για τον τρόπο κατασκευής ειδών κυπριακής χειροτεχνίας.

Επίσης, παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό με τοπία της περιοχής και φωτογραφίες σχετικές με την ιστορία της περιοχής από το Photo Odysseos.

Παράλληλα την εκδήλωση διάνθισε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική και κυπριακούς παραδοσιακούς και νησιώτικους χορούς.

ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ1 ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ2 ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ3 ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ4 ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ5 ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ6 ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ7 ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ8 ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ9
ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ1 ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ2 ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ3 ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ4 ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ5 ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ6 ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ7 ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ8 ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ9

Δειτε Επισης

Μέρα Παραδοσιακών Προϊόντων και Λαϊκής Τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς
Συνεχίζονται οι δωρεάν εκδρομές στον Ακάμα μέχρι τον Δεκέμβριο
Τιμήθηκαν επαναλαμβανόμενοι Ιρλανδοί τουρίστες που επισκέφτηκαν τη Λάρνακα 40 φορές
ΕΤΑΠ Λάρνακας: Ανάγκη βελτίωσης συνδεσιμότητας ορεινής Λάρνακας
ΕΤΑΠ Λάρνακας: Ενίσχυση της Επαγγελματικής Κινητικότητας
Ευκαιρίες χρηματοδότησης για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις έως €30.000
Από τη βιομηχανία της φιλοξενίας στη βιομηχανία της εμπειρίας
30 χρόνια αριστείας-Εορτασμοί για την επέτειο ορόσημο του Coral Beach Hotel & Resort
Almyra Hotel: Το «Ουζερί»
Πιέρος Γιατρού: Τα μυστικά για συνεχή επιτυχία ενός ξενοδοχείου