ΕΤΑΠ Λάρνακας: Ανάγκη βελτίωσης συνδεσιμότητας ορεινής Λάρνακας

Στο πλαίσιο συνάντησης αντιπροσωπείας της ΕΤΑΠ Λάρνακας και του ΕΒΕ Λάρνακας με τον Δήμαρχο Λευκάρων κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους και τον Αντιδήμαρχο κ. Ευθύμιο Στρούθο συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη των Λευκάρων.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΕΤΑΠ Λάρνακας, ένα από τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν και η έλλειψη συνδεσιμότητας των Λευκάρων και γενικότερα της ορεινής Λάρνακας με το κέντρο της πόλης και την τουριστική περιοχή, μέσω αστικών συγκοινωνιών.

Στο ίδιο Δελτίο αναφέρονται τα εξής: «Οι δύο Φορείς και η Τοπική Αρχή εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την πρόσφατη αρνητική απάντηση που έλαβαν από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, καθώς και προηγουμένως από την αστική εταιρεία μεταφορών Larnaca Public Transport. Δυστυχώς, το εν λόγω Υπουργείο δεν κατάφερε να δώσει λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα, επικαλούμενο την έλλειψη διαθέσιμων πόρων, όπως οδηγών και λεωφορείων.

Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι σε ορισμένες διαδρομές παρατηρείται το φαινόμενο τα λεωφορεία να κυκλοφορούν σχεδόν άδεια, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν διαδρομές με αυξημένη ζήτηση που παραμένουν ανεπαρκώς εξυπηρετούμενες. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα χωριά της ορεινής Λάρνακας με δημόσιες συγκοινωνίες, στερώντας τόσο από τους τουρίστες όσο και από τους ντόπιους την ευκαιρία να επισκεφθούν σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας. Υπενθυμίζεται ότι τα Λεύκαρα έχουν βραβευθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού σαν μια από τις ωραιότερες κωμοπόλεις του κόσμου».

Τέλος το Δελτίο, αναφέρει: «Η σημερινή κατάσταση, με τα υπάρχοντα δρομολόγια λεωφορείων να καθιστούν πρακτικά αδύνατη τη μετάβαση των επισκεπτών από την πόλη και την τουριστική ζώνη της Λάρνακας στην ορεινή περιοχή, είναι απαράδεκτη. Οι συχνές αλλαγές λεωφορείων και τα μη εξυπηρετικά ωράρια αποθαρρύνουν παντελώς την επίσκεψη και μειώνουν την τουριστική κίνηση προς την ενδοχώρα.

Το Υπουργείο Μεταφορών οφείλει να αναγνωρίσει τη σημασία της ενίσχυσης της συνδεσιμότητας καθότι η ανάπτυξη της υπαίθρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βελτίωση των μεταφορών, που δεν ωφελούν μόνο τους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες. Τούτο αποτελεί το ελάχιστο που μπορεί το Υπουργείο να πράξει για στήριξη των ορεινών περιοχών της Λάρνακας».

Δειτε Επισης

Μέρα Παραδοσιακών Προϊόντων και Λαϊκής Τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς
Συνεχίζονται οι δωρεάν εκδρομές στον Ακάμα μέχρι τον Δεκέμβριο
Τιμήθηκαν επαναλαμβανόμενοι Ιρλανδοί τουρίστες που επισκέφτηκαν τη Λάρνακα 40 φορές
ΕΤΑΠ Λάρνακας: Ανάγκη βελτίωσης συνδεσιμότητας ορεινής Λάρνακας
ΕΤΑΠ Λάρνακας: Ενίσχυση της Επαγγελματικής Κινητικότητας
Ευκαιρίες χρηματοδότησης για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις έως €30.000
Από τη βιομηχανία της φιλοξενίας στη βιομηχανία της εμπειρίας
ESG και τουριστική βιομηχανία
30 χρόνια αριστείας-Εορτασμοί για την επέτειο ορόσημο του Coral Beach Hotel & Resort
Almyra Hotel: Το «Ουζερί»