Almyra Hotel: Το «Ουζερί»

Είναι αυτή η απλότητα που θα αντικρίσεις στα πιάτα όταν ξεκινήσουν σιγά σιγά να καταφθάνουν με το χαμογελαστό «καλωσορίσατε» του προσωπικού και που υποδηλώνεται ήδη από το λευκό, σύντομο και περιεκτικό μενού που ανοίγεις με το που κάθεσαι.

Το Ουζερί, η παραθαλάσσια ταβέρνα του Almyra Hotel στην Πάφο, μόνο… αλμύρα δεν σου αφήνει στα χείλη. Σαν να μην ήθελε να χάσει άσκοπα τον χρόνο του -μαζί και τον δικό σου, ο σεφ του μαγαζιού, Ιωάννης Γρηγορίου, έχει ήδη καταλήξει στη γεύση που θέλει να αφήσει πίσω της η κάθε δημιουργία. Πάντα με κεντρικό άξονα το να αφαιρέσει ό, τι περιττό και να κρατήσει την πεμπτουσία, έτσι για να την ζήσεις δεόντως, ο σεφ με την ομάδα του έχει εδώ και καιρό ετοιμάσει ένα μενού οι επιλογές του οποίου ξυπνούν τις αισθήσεις που πρέπει σε κάθε μπουκιά.

Κρύα και ζεστά πιάτα περιλαμβάνει το μενού όπως και ειδική κατηγορία με τα σπεσιαλιτέ του: λινγκουίνι σε σάλτσα ντομάτας με ζωμό οστρακοειδών και μισή ουρά αστακού ή γαρίδες.

Θα δυσκολευτείς να αποφασίσεις ανάμεσα στο χταποδάκι με φάβα, τις σουπιές μαγειρεμένες με κρασί, ξύδι, κρεμμύδι, ντομάτα και το τηγανιτό καλαμαράκι με ντίπ από ταχίνι και κόκκινη πιπεριά. Αν τελικά παρήγγειλες τα σκορδάτα μύδια με κρεμμύδι, λευκό κρασί και φρέσκια κρέμα τα πράγματα θα είναι λιγότερο περίπλοκα γιατί θα είναι μια σίγουρη επιλογή σε σημείο που θα τα ζητάς και σε δεύτερη σου επίσκεψη όπως συνέβη και στην προκείμενη περίπτωση.

Φυσικά ως μία ταβέρνα που τιμά τη νησιώτικη κουλτούρα, αυτήν της χαλαρής κουβέντας, της διασκέδασης, του slow food και τις στιγμές εκείνες που τα χέρια σηκώνονται ψηλά με το ούζο στο ποτήρι για δυνατά «στην υγειά σας», έχει εντάξει στον κατάλογο την κλασική, ασφαλή επιλογή του μεζέ.

Φρέσκο ψάρι και συνοδευτικά πιάτα πηγαινοέρχονται στα γαλάζια τραπεζάκια που σε προσκαλούν με την αισθητική του χώρου να καθίσεις στις ψάθινες καρέκλες κάτω από την πέργκολα, ενώ περνάς απ’ εκεί μετά τη βουτιά, όπως συνέβαινε διαρκώς στην παρουσία μας, κατά τη διάρκεια της ζεστής εκείνης ημέρας.

Την ευθύνη για μια γερή δόση δροσιάς στον καυτό ήλιο της Κύπρου, αναλαμβάνουν δύο «ειδικοί». Τα παραδοσιακά ποτά και τα επικά επιδόρπια. Μπακλαβάς με αμύγδαλα για να αρχίσουμε με το τελευταίο, σερβίρεται με αχλάδια στο κρασί, ενώ, η δούκισσα με σοκολάτα και μπισκότο και το κέικ πορτοκάλι με αμύγδαλα και παγωτό μαστίχα είναι απαραίτητα μετά το κυρίως μενού. Δοκίμασε επίσης χαλβά με σιμιγδάλι και σουμάδα (το σερβίρουν με γλυκό κεράσι) ή τη δημοφιλή καρυδόπιτα, με τη συνοδεία παγωτού βανίλιας.

Μεγάλα διλήμματα... Τα παιδιά στην εξυπηρέτηση θα σε βοηθήσουν όμως να αποφασίσεις εκείνο ακριβώς που θα ήθελες λίγο μετά να τρως, αφού μόνο που σε κοιτάζουν ξέρουν τι τύπος είσαι και τι θα σου αρέσει από τα ορεκτικά μέχρι το μεγάλο φινάλε. Ζήτα βοήθεια και αν θες να ευθυμήσεις για λίγο (προσωπική εμπειρία) αφού η αισιοδοξία τους και τα θετικά τους λόγια μόνο χαρά θα σε γεμίσουν. «Η ζωή θέλει χαμόγελο. Κι εμείς να σας βλέπουμε να χαμογελάτε, αυτό θέλουμε μόνο» μάς είπε η μία εξ αυτών όταν την ρωτήσαμε πότε θα πάει και η ίδια διακοπές, για να μας πει, ότι το καλοκαίρι επιλέγει να είναι επί καθήκοντος και να φεύγει για διακοπές τον χειμώνα.

Και ποιος δεν θα ήθελε να κοιτά το απέραντο γαλάζιο στον χώρο εργασίας ειδικά με καλή παρέα και εύθυμους συναδέλφους, κάτι που μπορεί κανείς να συμπεράνει πολύ εύκολα από την «θερμή» ατμόσφαιρα ή όπως λεν και στο χωριό, τα «vibes». Όμορφο περιβάλλον εργασίας, άρτια εξυπηρέτηση, ικανοποίηση πελατών. Να ένα μυστικό για τους HOREGA επιχειρηματίες.

Και τώρα στον δεύτερο παράγοντα καλοκαιρινής δροσιάς. Η λίστα των ποτών, που μυρίζει κάτι από… Ελλάδα και που δεν θα γινόταν αλλιώς σε μια ταβέρνα με τέτοιο όνομα. Εννοείται ότι θα βρεις το καλύτερο ούζο, δροσιστικές μπίρες αλλά και αναψυκτικά για όσους δεν αισθάνονται καθόλου άσχημα να κοιτάνε απέναντι τους τουρίστες που κάνουν θαλάσσια σπορ ενώ οι ίδιοι απολαμβάνουν –μέχρι σκασμού- διαβολικές θερμίδες.

Στα ευχάριστα νέα, το γεγονός ότι οι νοστιμιές του Ουζερί και του Ιωάννη δεν έχουν τίποτα περιττό. Λάδι τόσο όσο, αλάτι τόσο όσο, κάθε υλικό στην ιδεατή ποσότητα για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην κάθε συνταγή σε γεύση, υφή και εμφάνιση. Και κάπως έτσι η κριτική ολοκληρώνεται εκεί απ’ όπου άρχισε. Στη λιτότητα γεύσεων και στην χωρίς όρια διασκέδαση που κορυφώνεται το βράδυ με ζωντανή μουσική και παγωμένο ούζο, έτσι για ένα παφίτικο καλοκαίρι… αλά ελληνικά.

Δειτε Επισης

Μέρα Παραδοσιακών Προϊόντων και Λαϊκής Τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς
Συνεχίζονται οι δωρεάν εκδρομές στον Ακάμα μέχρι τον Δεκέμβριο
Τιμήθηκαν επαναλαμβανόμενοι Ιρλανδοί τουρίστες που επισκέφτηκαν τη Λάρνακα 40 φορές
ΕΤΑΠ Λάρνακας: Ανάγκη βελτίωσης συνδεσιμότητας ορεινής Λάρνακας
ΕΤΑΠ Λάρνακας: Ενίσχυση της Επαγγελματικής Κινητικότητας
Ευκαιρίες χρηματοδότησης για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις έως €30.000
Από τη βιομηχανία της φιλοξενίας στη βιομηχανία της εμπειρίας
30 χρόνια αριστείας-Εορτασμοί για την επέτειο ορόσημο του Coral Beach Hotel & Resort
Almyra Hotel: Το «Ουζερί»
Πιέρος Γιατρού: Τα μυστικά για συνεχή επιτυχία ενός ξενοδοχείου