Στον β’ πόλο ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ ξεναγήθηκε η Υπουργός Παιδείας-Ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει έργα

Τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας στην επέκταση και αναβάθμιση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και σε ό,τι αφορά το κτηριολογικό του πρόγραμμα, εξέφρασε η αρμόδια Υπουργός, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, κατά την επίσκεψη της την Τρίτη (24/9) στο Πανεπιστήμιο και την ξενάγησή της στον Β' Πόλο Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ.

Η Δρ Μιχαηλίδου είχε αρχικά κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη, και στη συνέχεια συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη με την ηγεσία του Πανεπιστημίου, καθώς και με μέλη της ακαδημαϊκής, διοικητικής και φοιτητικής κοινότητας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είχε την ευκαιρία να ακούσει και να συζητήσει μια σειρά από θέματα.

Καλωσορίζοντας την Υπουργό στο ΤΕΠΑΚ, ο Πρύτανης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη του Υπουργείου προς το Πανεπιστήμιο, σημειώνοντας πως η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα κτηριακής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου και στα θέματα που το ΤΕΠΑΚ χρειάζεται τη βοήθεια του Υπουργείου και της Κυβέρνησης για να διευθετηθούν.

Η Υπουργός, από την πλευρά της, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο και την ανάπτυξη που σημειώνει το Πανεπιστήμιο, επισημαίνοντας ότι το Υπουργικό Συμβούλιο λαμβάνει αποφάσεις «οι οποίες διευκολύνουν και την αναπτυξιακή πορεία του Πανεπιστημίου όσον αφορά στο κτηριολογικό του πρόγραμμα και την ανάπτυξή του, αλλά και την ουσία, που για εμάς είναι το περιεχόμενο των σπουδών, ο τρόπος με τον οποίο η θέση του ΤΕΠΑΚ στον χάρτη της Ανώτερης Εκπαίδευσης γίνεται πιο δυνατή και πιο ορατή. Αυτό μας ενδιαφέρει πάρα πολύ».

Στόχος, πρόσθεσε η Υπουργός, είναι να προσφέρουμε ποιοτική εκπαίδευση, με τις κατάλληλες υποδομές και προγράμματα σπουδών.

ΤΕΠΑΚ2

Κατά την ξενάγηση στον Β’ Πόλο Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, η Υπουργός ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει έργα και τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς στην περιοχή, ιδιαίτερα σε σχέση με το κτηριολογικό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ.

Στις δηλώσεις της στα ΜΜΕ, επεσήμανε πως το ΤΕΠΑΚ έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην αναβάθμιση της ανώτερης εκπαίδευσης.

Ερωτηθείσα για το κατά πόσον θα προχωρήσουν οι σχεδιασμοί για την ανάπτυξη του ΤΕΠΑΚ στον Β’ Πόλο Ανάπτυξης, είπε ότι «ήδη η Κυβέρνηση, με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, έχει δώσει την έγκρισή της για να προχωρήσουν. Προχωρούμε στη βάση συγκεκριμένου προγραμματισμού[…] Εμείς είμαστε εδώ να διευκολύνουμε, και αυτό κάνουμε, ώστε το ΤΕΠΑΚ να αναλάβει αυτόν τον ρόλο που του αναλογεί, να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του και να ικανοποιήσει τις ανάγκες της κοινωνίας μέσα από τα προγράμματά του».

Ερωτηθείσα σχετικά με τα θέματα που έθεσαν οι φοιτητές κατά τη συνάντηση που είχαν, η Υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της φοιτητικής στέγασης και των υψηλών ενοικίων, εκφράζοντας τη στήριξη του Υπουργείου στην ανέγερση φοιτητικών εστιών για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Τέλος, εξέφρασε τη στήριξη του Υπουργείου στην παραχώρηση κρατικής χορηγίας προς τους φοιτητές και φοιτήτριες, καθώς και στη βοήθεια που λαμβάνουν από το ΤΕΠΑΚ. «Είμαστε εδώ να στηρίξουμε ποικιλοτρόπως τα παιδιά», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Στον β’ πόλο ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ ξεναγήθηκε η Υπουργός Παιδείας-Ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει έργα
Μνημόνιο συνεργασίας Πανεπιστημίου Κύπρου και Πανεπιστημίου Zhejiang-Ποιους τομείς αφορά
METRO Supermarkets: Εκστρατεία συλλογής τροφών για ζώα
Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας: Το απόρρητο και η ασφάλεια
Μ. Χατζημανώλη: Αύξηση κατά 12% των εγγεγραμμένων ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid-Cyprus Dog Shelter
Εγκαίνια φαρμακείου «Αντωνία Παντελή» στην Έγκωμη(pics)
Προκήρυξη διαγωνισμού «Cyprus Quality Leader 2025»
Ηγεσία και καινοτομία στο 15ο Limassol Economic Forum
Lidl Wellness Camp 2024: Πώς μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το φθινόπωρο σε εφαλτήριο για μια νέα αρχή στη ζωή σας