Powered by

Με μεγάλη επιτυχία η Cape Greco Regatta 2024 με αφετηρία τη Μαρίνα Αγίας Νάπας

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας φιλοξένησε την αφετηρία καθώς και τον τελικό σταθμό των αγώνων ανοιχτής θάλασσας Cape Greco Regatta 2024, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Επαρχίας Αμμοχώστου’ Begafigo’ σε συνεργασία με την Μαρίνα Αγίας Νάπας. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ναυτικό γεγονός που συγκέντρωσε ιστιοπλοϊκά σκάφη από όλη την Κύπρο, με τη θάλασσα της Αμμοχώστου να γεμίζει με πανιά, ενθουσιασμό και αθλητικό πνεύμα.

Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκίνησε στις 09:00 με ενημερώσεις και εγγραφές στη Μαρίνα Αγίας Νάπας από όπου έγινε η εκκίνηση της ρεγκάτας στις 11:00 το πρωί. Από κει τα σκάφη ξεκίνησαν τη συναρπαστική τους διαδρομή προς την παραλία του Yianna Marie κι από κει στους Κόννους για τερματισμό. Με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, ιδανικό άνεμο και καθαρές θάλασσες, οι αγώνες εξελίχθηκαν ομαλά, προσφέροντας μια πραγματικά δυναμική εμπειρία στους διαγωνιζόμενους.

Regatta02

Η απονομή των επάθλων πραγματοποιήθηκε στις 19:00 στο Purity Lounge Bar, στον 3ο όροφο του Ανατολικού Πύργου. Νικητές αναδείχθηκαν: στην CLASS A, πρώτο τερμάτισε το σκάφος Typhoon, δεύτερο το Almyra και τρίτο το Spirit of Kikis, στην CLASS B πρώτο αναδείχθηκε το First Light , δεύτερο το σκάφος Nisida και τρίτο το Vandome ενώ στην CLASS C πρώτο τερμάτισε το σκάφος Time Out με τα Agios Fokas και Legendary να ακολουθούν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Στη γενική κατάταξη, την κορυφή κατέκτησε το Typhoon με το First Light να έρχεται δεύτερο και τρίτο το Almyra.

Regatta03

Στη συνέχεια διαγωνιζόμενοι και φίλοι της ιστιοπλοΐας χαλάρωσαν απολαμβάνοντας μοναδικά κοκτέιλ και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Ο Chief Marina Officer της Μαρίνας Αγίας Νάπας, κ. Κώστας Φυτιρής, δήλωσε: “Είμαστε χαρούμενοι που φιλοξενήσαμε την Regatta στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Η Μαρίνα και η ιστιοπλοΐα έχουν κοινή πορεία, και θα χαρούμε να φιλοξενήσουμε και την επόμενη Regatta την άνοιξη του 2025”. Τόνισε επίσης τις προσδοκίες για τη δημιουργία ενός Boating-Yachting Club στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Με τη ζεστή ατμόσφαιρα της απονομής και τους εορτασμούς που ακολούθησαν, οι διοργανωτές και οι διαγωνιζόμενοι έκλεισαν τη διοργάνωση με χαμόγελα, ανυπομονώντας για τις επόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες στον χώρο της ιστιοπλοΐας.

regatta04

Ολοκληρώνοντας μια αξέχαστη μέρα γεμάτη υγιή ανταγωνισμό, ενθουσιασμό και συναρπαστικές θαλασσινές διαδρομές, η Cape Greco Regatta 2024 άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε συμμετέχοντες και θεατές. Η Μαρίνα Αγίας Νάπας απέδειξε για ακόμη μια φορά τη δυναμική της ως κεντρικός κόμβος ναυτικών αθλητικών διοργανώσεων, προσφέροντας εξαιρετική φιλοξενία και ιδανικές συνθήκες για την προετοιμασία και διεξαγωγή ιστιοπλοϊκών αγώνων.

Regatta05

Δειτε Επισης

Με μεγάλη επιτυχία η Cape Greco Regatta 2024 με αφετηρία τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Cyprus Airways: Ανακοίνωσε ναύλα για business class από €150
Ευκαιρίες χρηματοδότησης για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις έως €30.000
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Μέρα παραδοσιακών προϊόντων και λαϊκής τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς-Ο σκοπός της εκδήλωσης
McDonald’s Κύπρου: Η πλατφόρμα «The Inside Matters»-Όλα όσα υπάρχουν μέσα σε κάθε γεύμα McDonald’s
Boeing: Οι επόμενες κινήσεις της μετά την απεργία των εργαζομένων
Όλα όσα έγιναν στην λαμπερή εκδήλωση τιμής για τον Παύλο Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Οι ξένοι παίκτες που ποντάρουν στην Κύπρο και η επιδίωξη της διαχειρίστριας εταιρείας για τα δορυφορικά καζίνο
Κρις Χριστοδούλου: Πιέσεις στην κερδοφορία των επώνυμων αλυσίδων εστίασης-Τα μεγάλα προβλήματα των επιχειρήσεων