Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας: Το απόρρητο και η ασφάλεια

Μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας επιδιώκει να οικοδομήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου όλες οι χώρες μέλη παραμένουν σε ετοιμότητα για να ανταποκριθούν από κοινού στις υγειονομικές κρίσεις. Η Κομισιόν είναι σε επιφυλακή ώστε οι ιατρικές προμήθειες να είναι διαθέσιμες, οικονομικά προσιτές και καινοτόμες και πως οι χώρες συνεργάζονται για τη βελτίωση της πρόληψης, της θεραπείας και της μετεγχειρητικής φροντίδας για ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας βοηθά στην καλύτερη προστασία της υγείας των πολιτών μας. Στους βασικούς της στόχους είναι η επιδίωξη της καλύτερης πρόληψης και αντιμετώπισης μελλοντικών πανδημιών μέσω βελτίωσης της ανθεκτικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων υγείας. Για να γίνει εφικτό, απαραίτητη είναι η ύπαρξη του Ευρωπαϊκού Χώρου Δεδομένων Υγείας που φιλοδοξεί να ενισχύσει την προστασία των ασθενών και να διευκολύνει τη διασυνοριακή ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των γιατρών, όταν οι άνθρωποι πρέπει να λάβουν περίθαλψη σε χώρα άλλη από αυτή της μόνιμης κατοικίας.

Η συλλογή δεδομένων είναι αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας. Ποια είναι όμως η προστασία των δεδομένων αυτών που συλλέγει και ποιες οι ασφαλιστικές δικλείδες για τόσο ευαίσθητα στοιχεία του Ευρωπαίου πολίτη;

Ένα ερώτημα που θα απαντήσει στο πλαίσιο της παρουσίασής του ο Δρ Μάριος Νεοφύτου, Senior Officer, Διευθυντής του National Contact Point for eHealth in Cyprus. Ο Δρ. Νεοφύτου θα παραστεί στο 4ο Cyber Security Conference για μια ομιλία με τίτλο «European Health Union: A Privacy and Security Perspective».

Ο Δρ. Νεοφύτου συμμετέχει ενεργά σε εθνικά και ευρωπαϊκά έργα, που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου. Ειδικότερα συμμετέχει σε ερευνητικά έργα σχετικά με την ηλεκτρονική υγεία από το 2000 (τρέχοντα έργα: ηλεκτρονική υγεία): EUVAC, i2X, Xt-EHR, eCAN, XShare, PATHED, EUDCC), που ασχολούνται με εφαρμογές ηλεκτρονικής υγείας. Από το 2008 μέχρι σήμερα, είναι επισκέπτης ακαδημαϊκός σε διάφορα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Έχει δημοσιεύσει αρκετές εργασίες σε περιοδικά και συνέδρια στους τομείς της τηλεϊατρικής, EHR, διαλειτουργικότητα, ιατρική απεικόνιση κ.λπ. Ο Δρ Νεοφύτου είναι μέλος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου.

Το Συνέδριο

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, το ξενοδοχείο Hilton Nicosia θα φιλοξενήσει το 4ο Cyber Security Conference με θέμα «Safeguarding your Digital Fortress: A Practical Guide for Companies across all Economic Sectors». Η διοργάνωση θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τους κινδύνους και τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε όλες τις λειτουργίες και τις επιχειρησιακές τους διαδικασίες, ενώ, θα αναδείξει στρατηγικές και εργαλεία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων.

Το Cyber Security Conference θα αποτελέσει πλατφόρμα για ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων σχετικά με τις τάσεις και τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας. Θα αναλύσει στρατηγικές, μεθόδους και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εταιρείες όλων των οικονομικών τομέων για να πλοηγηθούν στο σύνθετο και συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο των κυβερνοαπειλών.

Ποιους αφορά
Μην χάσετε την ευκαιρία να ενισχύσετε την ασφάλεια της ψηφιακής σας οχυρότητας και να ανακαλύψετε πρακτικές λύσεις για την προστασία των κρίσιμων υποδομών σας.

Το συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη κυπριακών επιχειρήσεων κάθε μεγέθους και οικονομικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών κυβερνοασφάλειας, IT experts, CEOs, COOs, CFOs, διαχειριστών κινδύνων, υπευθύνων συμμόρφωσης και συμβούλων. Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε:

- Γενικούς Διευθυντές

- Chief Technology Officers (CTOs)

- Chief Security Officers (CSOs)

- Chief Information Security Officers (CISOs)

- Chief Compliance Officers (CCOs)

- Συμβούλους Ασφαλείας

- Υπευθύνους Συμμόρφωσης

- Αναλυτές Ασφαλείας

- Προγραμματιστές

- Διαχειριστές Δικτύων & Συστημάτων

- Διαχειριστές Κινδύνων

Πληροφορίες συνεδρίου

Χορηγοί : CABLENET, COSMOS BUSINESS SYSTEMS SA, ECOMMBX, EY, HS DATA, HUAWEI, KYNDRYL, PARSECTIX

Coffee Sponsor: Kawacom’s

Υποστηρικτές: CYMA by Mada, ESET HELLAS, NATIONAL BETTING AUTHORITY

Με τη στήριξη: Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) Cyprus Chapter, Cyprus Computer Society (CCS), Cyprus Cyber Security Challenge (CCSC)

Υπό την Αιγίδα: DIGITAL SECURITY AUTHORITY

Οργανωτές: ΙΜΗ & ISACA Cyprus Chapter

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας: Το απόρρητο και η ασφάλεια
Μ. Χατζημανώλη: Αύξηση κατά 12% των εγγεγραμμένων ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid-Cyprus Dog Shelter
Εγκαίνια φαρμακείου «Αντωνία Παντελή» στην Έγκωμη(pics)
Προκήρυξη διαγωνισμού «Cyprus Quality Leader 2025»
Ηγεσία και καινοτομία στο 15ο Limassol Economic Forum
Lidl Wellness Camp 2024: Πώς μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το φθινόπωρο σε εφαλτήριο για μια νέα αρχή στη ζωή σας
Πνευματικά δικαιώματα: Κρίνεται στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο η τύχη του νόμου που ψήφισε η Βουλή
Φόρουμ ορόσημο για την ενίσχυση των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου
Σε νέα αναπτυξιακή πορεία το ΤΕΠΑΚ-Τα €125 εκατ. από ΕΤΕπ και οι δύο αποφάσεις που έλαβε το Πανεπιστήμιο