Μ. Χατζημανώλη: Αύξηση κατά 12% των εγγεγραμμένων ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία

Η υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, Μαρίνα Χατζημανώλη πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα μεταξύ 18 και 20 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου η υφυπουργός συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε το πλαίσιο δράσης του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, ευχαριστώντας την Ένωση για τη διαχρονική στήριξη στο Κυπριακό νηολόγιο πλοίων, ενώ ανακοίνωσε παράλληλα σημαντική αύξηση των εγγεγραμμένων ποντοπόρων πλοίων υπό Κυπριακή σημαία, της τάξης του 12% τον τελευταίο χρόνο. Στα πλαίσια της ΓΣ της ΚΕΠ, παρατέθηκε δείπνο στην παρουσία του ΠτΔ, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο οποίο παρευρέθηκαν Κύπριοι και Ελλαδίτες πλοιοκτήτες.

hadjimanoliathina100011

Παράλληλα, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Αθήνα, η Υφυπουργός πραγματοποίησε συναντήσεις με ναυτιλιακές εταιρείες στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης και διαβούλευσης με τη ναυτιλιακή κοινότητα, ενώ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), όπου η Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με σκοπό τη συνεργασία σε θέματα που άπτονται της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ναυτικής εκπαίδευσης.

hadjimanoliathina100012

hadjimanoliathina100014

Η κ. Χατζημανώλη, συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιο Πατέρα και συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις στην παγκόσμια ναυτιλία, ενώ συμφώνησαν την προοπτική ανάληψης κοινών δράσεων, κυρίως σε ότι αφορά τη ναυτική εκπαίδευση.

hadjimanoliathina100013

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, η Υφυπουργός παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και το ίδρυμα ‘Δεν Λησμονώ Γεώργιος Καραμάνος’, αφιερωμένη στη μνήμη της επετείου των 50 χρόνων από την Τουρκική εισβολή.

Δειτε Επισης

Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας: Το απόρρητο και η ασφάλεια
Μ. Χατζημανώλη: Αύξηση κατά 12% των εγγεγραμμένων ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid-Cyprus Dog Shelter
Εγκαίνια φαρμακείου «Αντωνία Παντελή» στην Έγκωμη(pics)
Προκήρυξη διαγωνισμού «Cyprus Quality Leader 2025»
Ηγεσία και καινοτομία στο 15ο Limassol Economic Forum
Lidl Wellness Camp 2024: Πώς μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το φθινόπωρο σε εφαλτήριο για μια νέα αρχή στη ζωή σας
Ανδρέας Παπακωνσταντίνου ο εκλεκτός Χριστοδουλίδη για Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας
Πνευματικά δικαιώματα: Κρίνεται στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο η τύχη του νόμου που ψήφισε η Βουλή
Tροποποίηση νόμου για ξένους επαγγελματίες οδηγούς ώστε να μην εκτροχιαστεί η εφοδιαστική αλυσίδα-Αίτημα ΠΑΣΥΛΕ