Ηγεσία και καινοτομία στο 15ο Limassol Economic Forum

Το 15ο Limassol Economic Forum θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου 2024, στο πολυτελές Parklane Resort & Spa, φέρνοντας κοντά κορυφαίους ηγέτες, επιχειρηματίες και καινοτόμους από όλο τον κόσμο. Με το θέμα Leaders Connect, το Φόρουμ θα εστιάσει στις ηγετικές στρατηγικές που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, την καινοτομία και τη διαμόρφωση του μέλλοντος της παγκόσμιας οικονομίας.

Ανάμεσα στους κορυφαίους ομιλητές είναι ο Lars Tvede, διακεκριμένος επιχειρηματίας και συγγραφέας, ο οποίος θα αναλύσει πώς οι ηγέτες μπορούν να προσαρμοστούν στις ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές και να αξιοποιήσουν την καινοτομία για να επιτύχουν μακροπρόθεσμη επιτυχία. Στο επίκεντρο του Φόρουμ βρίσκεται επίσης η συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, που θα προσφέρει μια μοναδική οπτική στις δεξιότητες ηγεσίας που απαιτούνται για την αποτελεσματική διακυβέρνηση και τη διαχείριση πολυεπίπεδων συμφερόντων.

Ο Lewis Pugh, παγκοσμίου φήμης κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων και Πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς, θα μιλήσει για την ανθεκτικότητα και την ηγεσία, αντλώντας παραδείγματα από τις ακραίες κολυμβητικές αποστολές του. Θα υπογραμμίσει τη σημασία της περιβαλλοντικής προστασίας και πώς η ηγεσία μπορεί να συμβάλει στη βιωσιμότητα.

Η Inma Martinez, πρωτοπόρος στην Τεχνητή Νοημοσύνη, θα παρουσιάσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η ψηφιακή καινοτομία, και θα εξετάσει πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητά τους και να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Η παρουσία της στο Φόρουμ θα δώσει πρακτικές συμβουλές στους ηγέτες που αναζητούν τρόπους να ενσωματώσουν την ψηφιακή στρατηγική στις επιχειρήσεις τους.

Ο Caspar Berry, ειδικός στη λήψη αποφάσεων και τη διαχείριση κινδύνων, θα προσφέρει ένα διαφορετικό πρίσμα για τη διαχείριση της αβεβαιότητας, με αναφορές στην καριέρα του ως επαγγελματίας παίκτης πόκερ και σεναριογράφος του Χόλιγουντ. Θα παρουσιάσει στρατηγικές για το πώς οι ηγέτες μπορούν να λαμβάνουν τολμηρές αποφάσεις και να αξιοποιούν τον κίνδυνο για να επιτύχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η συζήτηση μεταξύ του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, Προέδρου της Titan Cement, και του Ευγένιου Ευγενίου, Προέδρου του Invest Cyprus. Οι δύο ηγέτες θα αναλύσουν πώς η ηγεσία μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι. Οι ομιλίες τους θα προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές για το πώς οι ηγέτες μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την πολυπλοκότητα και να οδηγήσουν τους οργανισμούς τους σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν επίσης κορυφαίοι επιχειρηματικοί ηγέτες, όπως ο Elias Neocleous, Διευθύνων Εταίρος της Elias Neocleous & Co LLC, και ο George Pantelides, Chief Strategy Officer της Deloitte Κύπρου. Μέσα από δυναμικές συζητήσεις θα εξετάσουν θέματα στρατηγικής ηγεσίας, διαχείρισης κινδύνων και καινοτομίας. Οι εμπειρίες τους θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες πολύτιμες πρακτικές συμβουλές για την επιτυχή ηγεσία σε περιόδους αβεβαιότητας.

Επιπλέον, ο Dr. Βασίλης Χατζήκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens A.E., και η Γιάννα Ανδρονόπουλου, Γενική Διευθύντρια της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, θα μιλήσουν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την υιοθέτηση τεχνολογιών όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και το cloud computing, προσφέροντας πρακτικές λύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Το 15ο Οικονομικό Φόρουμ Λεμεσού θα αποτελέσει τον απόλυτο χώρο συνάντησης για ηγέτες που θέλουν να ανταλλάξουν απόψεις, να δικτυωθούν και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της σύγχρονης εποχής. Με κορυφαίους ομιλητές και δυναμικές συζητήσεις, το Φόρουμ αυτό είναι μια μοναδική ευκαιρία για όσους επιθυμούν να βρίσκονται στην αιχμή των εξελίξεων στην ηγεσία και την καινοτομία.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτές: ΙΜΗ και περιοδικό IN Business

Platinum Partners: Τράπεζα Κύπρου, Deloitte Cyprus, Elias Neocleous & Co LLC

Strategic Partner: Freedom24

Luxury Property Sponsor: Leptos Group

Σε συνεργασία με: Cyprus LSE Alumni Association

Υποστηρικτές: Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, Invest Cyprus

Χορηγός Επικοινωνίας: Cyprus Business News (CBN), περιοδικό GOLD

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Μ. Χατζημανώλη: Αύξηση κατά 12% των εγγεγραμμένων ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid-Cyprus Dog Shelter
Προκήρυξη διαγωνισμού «Cyprus Quality Leader 2025»
Ηγεσία και καινοτομία στο 15ο Limassol Economic Forum
Lidl Wellness Camp 2024: Πώς μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το φθινόπωρο σε εφαλτήριο για μια νέα αρχή στη ζωή σας
Πνευματικά δικαιώματα: Κρίνεται στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο η τύχη του νόμου που ψήφισε η Βουλή
Φόρουμ ορόσημο για την ενίσχυση των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου
Σε νέα αναπτυξιακή πορεία το ΤΕΠΑΚ-Τα €125 εκατ. από ΕΤΕπ και οι δύο αποφάσεις που έλαβε το Πανεπιστήμιο
Ψάχνει γη στη Λευκωσία για ανέγερση κτιρίου/ων ο ΟΑΥ-Η πρόσκληση ενδιαφέροντος
Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ στηρίζουν το όραμα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος