Με το δεξί η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑ-Στα €5 η μετοχή της με άνοδο 4,6%

Με το δεξί επέστρεφε στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από επτά χρόνια απουσίας η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, η οποία κατέγραψε άνοδο 4,6% και έκλεισε στα €5.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας διαπραγμάτευσης, η μετοχή έφθασε έως και τα €5,10 ενώ η χαμηλότερη τιμή που καταγράφηκε ήταν €4,90.

Σημειώνεται πως, η διαπραγμάτευση της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησε στις 10.15 το πρωί με τιμή έναρξης τα €4.78.

ΜΕΤΟΧΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ2

Αναλυτικότερα, με βάση τα στοιχεία του ΧΑ, το επενδυτικό ενδιαφέρον στους τίτλους της τράπεζας (BOCHGR) έφτασε στα €2,27 εκατ. υπερβαίνοντας τον όγκο στο ΧΑΚ (€1,13 εκατ). Κατά την πρώτη μέρα της διαπραγμάτευσης έγιναν συναλλαγές σε 457.902 μετοχές της τράπεζας, ενώ έγιναν 640 πράξεις.

Με την τιμή εισαγωγής να έχει καθοριστεί στα €4,78, η τιμή της μετοχής της τράπεζας άνοιξε στο €5,10, που ήταν η ανώτερη τιμή ενδοσυνεδριακά με την κατώτερη τα €4,90, ενώ στο κλείσιμο σταθεροποιήθηκε στα €5, που συνιστά άνοδο 4,60%.

Μάλιστα, με βάση τα στοιχεία του ΧΑ, οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου κατέγραψαν την πέμπτη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο, πίσω από την Frigoglass (9,88%), την ΑΒΑΞ (8,64%) την Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΓΕΒΚΑ με 4,74%), την Ίντρακομ Συμμετοχών (ΙΝΤΚΑ 4,65%) και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ 4,65%).

Αξίζει να αναφερθεί πως η επανέναρξη της διαπραγμάτευσης της μετοχής της Τράπεζας στο ΧΑ είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συγκροτήματος, Τάκη Αράπογλου, να κτυπά το καθιερωμένο καμπανάκι που κηρύσσει την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Σε σύντομη τοποθέτησή του πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ, ο κ. Αράπογλου ανέφερε πως «αποφασίσαμε τη μεταφορά μας στο ΧΑ με την πεποίθηση ότι έτσι η μετοχή μας θα αυξήσει ακόμα παραπάνω την εμπορευσιμότητα της, αφού θα τύχει της προσοχής περισσότερων αναλυτών και επενδυτών καθιστώντας την πιο άμεσα συγκρίσιμη με τράπεζες που έχουν όμοιο επιχειρηματικό μοντέλο με εμάς στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

«Σημαντική αναγνώριση της μεγάλης μας προόδου, ήταν και η έγκριση των εποπτικών αρχών για διανομή μερίσματος για δύο συνεχόμενες χρονιές με το ύψος του μερίσματος να ανέρχεται στο 30% της κερδοφορίας μας για τη χρήση 2023», πρόσθεσε.

Τόνισε, δε, ότι το ΧΑ είναι ένα ώριμο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο που συμβαδίζει με την σταθερή οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και ευχαρίστησε θερμά τη διοίκηση για όλη την υποστήριξη.

Ανοδικά και στο ΧΑΚ

Σημειώνεται πως, η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου κατέγραψε άνοδο και στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, προσελκύοντας μάλιστα το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Ειδικότερα, η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου κατέγραψε άνοδο 2,51% και έκλεισε στα €4,90

Δειτε Επισης

Πανηγυρική η επιστροφή της Τρ. Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών-Χτύπησε το καμπανάκι ο Αράπογλου (pics)
Οι κάρτες Mastercard της Ελληνικής Τράπεζας σε ταξιδεύουν στο χωριό του Αϊ Βασίλη
Από το «Michel Pharmacy» σε ένα όμιλο ηγέτη... Τα 80 χρόνια ιστορίας της MSJ μέσα από εικόνες (pics)
MED9 για την ενέργεια: Μετατροπή της περιοχής της Μεσογείου σε ενεργειακό hub-Η κοινή δήλωση
Εκτός ελέγχου ο Κουλίας εκβιάζει τον Πρόεδρο και ο Νικόλας ποιεί την νήσσαν-Το θέμα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό
Η Euroxx Α.Ε.Π.Ε.Υ. ειδικός διαπραγματευτής των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Τ. Αράπογλου: Ορόσημο για την Τράπεζα Κύπρου η έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Τράπεζα Κύπρου-Κτυπά το κουδούνι ο Αράπογλου
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Υπέγραψε MoU και πάει για μεγάλο deal στην Κίνα η Combijet Manufacturing-Τι δηλώνει ο Βάσος Δημητριάδης